Αιματηρό ντελίριο στο κέντρο της Αθήνας: Εκτέλεσαν Κούρδο με σφαίρες στο πρόσωπο, δίπλα από παιδικό πάρτι

Τις δύο απόπειρες ανθρωποκτονιών στην Πλατεία Βάθη ακολούθησε μια “εκδικητική” εκτέλεση στα Πετράλωνα σε χρονικό διάστημα… 34 ωρών! Δολοφονικά αντίποινα… μίσους. Πυροβόλησαν στο… πρόσωπο, αυτόν που ήταν δράστης των δολοφονικών επιθέσεων εναντίον των “συνεταίρων” τους στην Πλατεία Βάθη.

Το αιματηρό ντελίριο, εντάσσεται σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην εγκληματική παραοικονομία που ανθεί στα γκέτο της Αθήνας, με τις “φυλές” ή τις “εγκληματικές φατρίες” να αντιμαχούν δολοφονικά για

τα πόστα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών για την “πελατεία” μεταναστών προς προώθηση ή την χορήγηση πλαστών εγγράφων σε αυτούς. Τέτοιο φαίνεται να είναι το κίνητρο των δύο αιματηρών περιστατικών σε Πλατεία Βάθη και Πετράλωνα, καθώς οι δύο τραυματίες του πρώτου και το θύμα του δεύτερου, είχαν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, διακίνηση μεταναστών και πλαστά έγγραφα.

Όλοι τους Τούρκοι υπήκοοι, κουρδικής καταγωγής, το ίδιο και το θύμα της δολοφονικής επίθεσης στα Πετράλωνα, η οποία χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερο μένος, καθώς οι τουλάχιστον δύο εκτελεστές, πυροβόλησαν 14 φορές τον στόχο τους από κοντινή απόσταση, με πέντε από τις βολίδες να τον πλήττουν σε στήθος και πρόσωπο!

Ο Τούρκος υπήκοος, κουρδικής καταγωγής, ήταν ηλικίας περίπου 30 χρόνων, με τους αστυνομικούς να αναφέρουν ότι είχε συλληφθεί με τουλάχιστον τρία διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας και υπηκοότητες Τουρκίας, Βουλγαρίας και Συρίας και ηλικίες από 20 έως 30 χρόνων. Είχε απασχολήσει το 2022 για υπόθεση ναρκωτικών και συγκεκριμένα διακίνηση ποσότητας ηρωίνης στο… κέντρο της Αθήνας.

Οι δράστες έδρασαν λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, στην οδό Αλκμήνης 107 στα Πετράλωνα. Αυτήκοοι μάρτυρες άκουσαν αρχικά 7-8 πυροβολισμούς και στη συνέχεια άλλους τόσους. Ο στόχος της επίθεσης φαίνεται να προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας, ωστόσο είχε τραυματιστεί από τους πρώτους πυροβολισμούς, με τους δράστες να τον προλαβαίνουν και να δίνουν τις “χαριστικές βολές”. Μάλιστα σε παρακείμενη πολυκατοικία γινόταν ένα παιδικό πάρτι γενεθλίων. Τρεις από τις σφαίρες είχαν πλήξει δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα και το πρεβάζι μπαλκονιού διαμερίσματος.

Το θύμα βρέθηκε αιμόφυρτο στον δρόμο. Άγνωστο πως, δεν φορούσε την μπλούζα του η οποία βρέθηκε λίγο πιο πέρα από το σημείο που είχε πέσει νεκρός. Φορούσε ένα τζιν παντελόνι και λευκά παπούτσια. Είχε στην κατοχή του 5.000 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και τον φορτιστή του. Οι αστυνομικοί δεν βρήκαν πάνω του κλειδιά οικίας ή οχήματος. Αναζήτησαν μάρτυρες στην περιοχή προκειμένου να διαπιστώσουν αν το θύμα ήταν κάτοικος Πετραλώνων, καθώς φαινόταν να είχε φύγει βιαστικά, όπου και αν βρισκόταν, ενώ δεν εντοπίστηκε κάποιο όχημα που ενδεχομένως να χρησιμοποιούσε και να είχε φθάσει εκεί.

Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έχουν αναλάβει την υπόθεση και αναμένεται να πάρουν και αυτή της Πλατείας Βάθη, καθώς οι δύο υποθέσεις συνδέονται ερευνητικά.

Ο 27χρονος τραυματίας της επίθεσης στην Πλατεία Βάθη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, με τις προβλέψεις να μην είναι αισιόδοξες για την πορεία της υγείας του. Είχε δεχθεί τρεις σφαίρες στο στήθος από τον δράστη. Οι αστυνομικοί πέρα από την συλλογή μαρτυριών και βιντεοληπτικού υλικού έλαβαν κατάθεση από τον 22χρονο που είχε τραυματιστεί στην πλάτη στο ύψος του λαιμού, ο οποίος αναγνώρισε στο πρόσωπο του θύματος των Πετραλώνων, τον δράστη της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του ίδιου και του 27χρονου φίλου του. Τα δύο θύματα είναι σεσημασμένα για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, διακίνησης μεταναστών και χορήγησης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων. Σε αυτές τις παράνομες δραστηριότητες και σε οικονομικές προστριβές αποδίδονται από τους αστυνομικούς τα κίνητρα των δολοφονικών επιθέσεων.

Τον τελευταίο χρόνο έχουν καταγραφεί μία ανθρωποκτονία και επτά απόπειρες ανθρωποκτονιών με “πρωταγωνιστές” Τούρκους υπηκόους κουρδικής καταγωγής στην Αττική. Είχαν καταγραφεί δύο ακόμα περιστατικά το Φθινόπωρο του 2021, σε Πειραιά και Ανάβυσσο.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα