Αϊτχόφεν – Εξέλσιορ 3-1 : Ασταμάτητη με 17 στα 17!!

Η ασταμάτητη ομάδα του Αϊντχόφεν μπήκε αποφασισμένη να “καθαρίσει” το ματς από νωρίς και οι προθέσεις τηε βρήκαν καρπούς μέσα σε ένα 4λεπτο! Στο 13ο λεπτό ο Ντε Γιόνγκ πήρε το ριμπάουντ έπειτα απο κεφαλιά του Ραμλάλιο και χλιαρή απόκρουση του κατά τ’ άλλα καλού, απόψε, γκολκίπερ Φαν Γκάσελ. Αμέσως μετά, στο 17′ έπειτα από ωραία κίνηση του Ντεστ από τα αριστερά ο Ντε Γιόνκ με κεφαλιά έκανε το 2-0 σημειώνοντας το 14ο προσωπικό του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα…. Αυτό ήταν!

Σε πιο χαλαρούς ρυθμούς η PSV έψαχνε με διαφόρους

τρόπους το γκολ, δημιουργώντας έστω και χωρίς μεγάλη πίεση κάποιες ευκαιρίες που κατάφερε να εξουδετερώσει ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων. Kάπως έτσι κύλησε το ματς ως τα μισά του δευτέρου ημιχρόνου όπου η ομάδα του Ρότερνταμ επιχείρησε δειλά – δειλά να κερδίσει χώρους στο γήπεδο άνεπιτυχώς όμως.

Στο 69′ από κοντά ο Ντε Γιόνκ σημείωσε το 3ο προσωπικό τέρμα του αρχηγού της ομάδας του Αϊντχόφεν η οποία σκέφτεται πλέον την επόμενη και σοβαρή υποχρέωσή της, το ματς κυπέλλου με την φορμαρισμένη Τβέντε σε νοκ άουτ ματς του Ολλανδικού κυπέλλου την ερχόμενη Τετάρτη.

Πάνω σε αυτή τη λογική ακολούθησαν οι αλλαγές του Μπος που είχαν ως αποτέλεσμα μια μερική αποδιοργάνωση των γηπεδούχων και ένα πιο ουσιαστικό πρόσωπο για τους φιλοξενούμενους, που μείωσαν το σκορ με τον Σάντσες στο 83′ ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Αργεντινός γκολκίπερ Μπενίτες απέκρουσε δύσκολα τετ-α-τετ του Ιρλανδού Πάροτ!

Legendary #PSVEXC pic.twitter.com/kN6QaH4S8O

PSV (@PSV) January 13, 2024

Keywords
Τυχαία Θέματα