Αλέσιο Ρομανιόλι: Κύριος ήρθε, αρχηγός έγινε, πρωταθλητής φεύγει

Ο Ιταλός διεθνής είναι διαθέσιμος ως ελεύθερος μετά τη λήξη του συμβολαίου του με τους ροσονέρι. Η Φούλαμ έχει προσφέρει στον 27χρονο συμβόλαιο 4 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, που αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη πρόταση που έχει λάβει ο Ρομανιόλι μέχρι στιγμής. Ωστόσο, ο αμυντικός θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία και περιμένει νέα πρόταση από την παιδική του ομάδα λατρεία, τη Λάτσιο.

Η Φούλαμ έχει προσφέρει στον αμυντικό τετραετές συμβόλαιο, αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ τη σεζόν. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου

77.000 ευρώ την εβδομάδα ή 66.000 £ και είναι ακριβώς αυτό που φέρεται να πρόσφερε η Νιούκαστλ.. Η ομάδα από το βορρά θεωρήθηκε ότι ηγείται του κυνηγητού για τον Ρομανιόλι τον περασμένο μήνα. Αλλά απέσυρε το ενδιαφέρον της και αντ’ αυτού ακολούθησε μια συμφωνία με τον Ολλανδό στόπερ της Λιλ, Σβεν Μπότμαν. Ο Έντι Χάου έκτοτε σφράγισε μια κίνηση 35 εκατομμυρίων λιρών για τον Μπότμαν, ο οποίος θεωρήθηκε ότι ήταν ο κορυφαίος αμυντικός στόχος του συλλόγου.

Ο πρώην αρχηγός και πρωταθλητής με την ομάδα του Στέφανο Πιόλι έχει βάλει τις διαπραγματεύσεις με την ομάδα του Λονδίνου που επέστρεψε φέτος και πάλι στην Πρέμιερ Λιγκ σε αναμονή. Οι μπιανκοσελέστι φέρεται να έχουν προσφέρει 2,8 εκατομμύρια ευρώ συν πρόσθετα, ενώ ο κεντρικός αμυντικός θέλει 3,3 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν. Η Λάτσιο είναι έτοιμη να ολοκληρώσει τη συμφωνία ακόμη και πριν πουλήσει τον διεθνή στόπερ, Φραντσέσκο Ατσέρμπι, ο οποίος έχει τεθεί στην αγορά από τον σύλλογο μετά από μια απογοητευτική σεζόν υπό τον Μαουρίτσιο Σάρι.

Ο προπονητής της Λάτσιο πιέζει για τον πρώην παίκτη της Σαμπντόρια και ο σύλλογος είναι βέβαιος πως τελικά θα καταφέρει καταφέρει να εξασφαλίσει την υπογραφή του. Ο Ρομανιόλι έφυγε από τη Μίλαν στο τέλος του συμβολαίου του στις 30 Ιουνίου. Είχε συμβόλαιο 5 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο στο Σαν Σίρο όπου έπαιξε 247 παιχνίδια, κατακτώντας το ποθητό σκουντέτο μετά από 11 χρόνια, στην τελευταία του χρονιά στον σύλλογο. Επίσης πανηγύρισε το Supercoppa του 2016.

Ήταν μια σημαντική επένδυση από τον σύλλογο τότε και ο αμυντικός δεν απογοήτευσε ενεργώντας πάντα με τον μέγιστο επαγγελματισμό. Μπόρεσε να υπερασπιστεί την αρχική του θέση μέχρι την άφιξη του Φικάγιο Τομόρι που ήρθε από την Τσέλσι για να γίνει βασικός και μόνιμος. Όταν ο πήχης ανέβηκε πολύ, δεν παραπονέθηκε, ποτέ, έμεινε στο περιθώριο, όμως συνέχισε να δίνει τα πάντα ως αρχηγός του συλλόγου. Ποτέ δεν έδωσε δικαιώματα και πάντα έκανε ό,τι μπορούσε όταν τον χρειάστηκαν, αυτό που θέλει ο κάθε προπονητής από έναν παίκτη.

Τώρα, περιμένει μια μετακόμιση στη πρωτεύουσα για να φορέσει μετά τη μπορντό και τη θαλασσί φανέλα και ο Ρομανιόλι μπορεί να κοιτάξει πίσω την περιπέτειά του στο Μιλάνο με μεγάλη υπερηφάνεια. Εκτός από καλές εμφανίσεις, έδειξε και εξαιρετικό χαρακτήρα και τώρα θα παραδώσει το περιβραχιόνιο στον Νταβίντε Καλάμπρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα