Άλι Κοτς προς πρόεδρο Γαλατά: “Αγενής και ξεδιάντροπος, να μας σκέφτεται κάθε βράδυ”

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της Φενερμπαχτσέ, μίλησε ο πρόεδρος του συλλόγου, Άλι Κοτς.

Ο ισχυρός άνδρας της Φενέρ μίλησε για την αναμέτρηση με την Τραμπζονσπόρ, που ήταν η “σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι”, ανέφερε πως η τουρκική Ομοσπονδία συνεχώς βάζει εμπόδια στο σύλλογο, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της -αιωνίου αντιπάλου- Γαλατασαράι, Ερντέν Τιμούρ.

Αναλυτικά η ομιλία του Άλι Κοτς:

“Στην πραγματικότητα, εμείς, ως κοινότητα, έχουμε δείξει απίστευτη υπομονή κατά τη γνώμη μου. Έχουμε φωνάξει τις αδικίες που μας έχουν γίνει εδώ και χρόνια με κοινή λογική.

Είπαμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να παρασύρουν τη χώρα μας στο χάος μέσω του ποδοσφαίρου προγραμματισμένα, όπως έκαναν πριν. Αλλά κανείς δεν ακούει τις φωνές μας, δεν ντρέπεται ή απλά βαριέται. Εδώ και 20 χρόνια, είμαστε εκτεθειμένοι σε ανωμαλίες και αδικίες που δεν έχουν βιωθεί ποτέ σε καμία χώρα στον κόσμο, δεν θα βιωθούν ποτέ και σίγουρα δεν θα επιτραπούν να συμβούν».

“Αυτό που συνέβη στον αγώνα της Τραμπζονσπόρ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για εμάς. Γιατί αυτό που συνέβη σε αυτόν τον αγώνα έγινε οργανωμένα και προγραμματισμένα. Αυτά δεν είναι μόνο τα γεγονότα που συνέβησαν σε οποιοδήποτε ποδοσφαιρικό αγώνα. Το λέω ξεκάθαρα, ανεξάρτητα από το ποιος κατηγορείται, όλοι “έκλεισαν τα μάτια” και τα γεγονότα επιτράπηκαν.

Οι ποδοσφαιριστές μας που αμύνθηκαν παραπέμφθηκαν στo Πειθαρχικό όργανο από την Ομοσπονδία. Σε μια τέτοια Τουρκία προσπαθούμε να ανταγωνιστούμε.

Έχουμε έναν τέτοιο αντίπαλο αγενή και ξεδιάντροπο! Η ενσάρκωση του ψέματος! Προσπαθείς να βγεις στην τηλεόραση και να δώσεις συμβουλές με αυτό το μισό μυαλό σου! Σας σημειώσαμε και εσάς. Να μας σκέφτεσαι κάθε βράδυ όταν πηγαίνεις για ύπνο! Ειδικά μετά τη λήξη της προεδρίας μου!

Η Ομοσπονδία που καθοδηγεί τον σύλλογο που βλέπει κάθε τρόπο επιτρεπτό για επιτυχία, μας έκανε να πούμε ΦΤΑΝΕΙ. Αυτό που ξέρεις δεν είναι αρκετό. Η αλήθεια είναι πως ΦΤΑΝΕΙ!

Σύμφωνα με την αντίληψη της Ομοσπονδίας, οι παίκτες μας θα έπρεπε να είχαν σκάσει. Αν είχαν δραπετεύσει, δεν θα χρειαζόταν να ασκήσουν μεγάλη βία και δεν θα είχαν συμβεί όλα αυτά. Υποθέτω ότι περίμεναν να ηττηθούν οι ποδοσφαιριστές μας. Τότε θα αντιπροσώπευαν ηρωικά το εθνόσημό μας.

Εκείνη τη στιγμή, μέλη του κοινού αρχίζουν να φωνάζουν: “Ένα σπορ έξω!” με τον ισχυρό άνδρα της Φενέρ να απαντά: «Όσο και να φωνάζεις, δεν θα αλλάξουν. Γιατί η αποστολή τους είναι διαφορετική…

Ο Μερτ Χάκαν ήρθε με το χέρι στην τσέπη. Από πού θα προερχόταν; Και υπάρχουν αθλητικά κανάλια που το καλύπτουν αυτό.

Ο αγώνας με την Πεντίκσπορ σταμάτησε περισσότερο από τον αγώνα με την Ντενίζλισπορ το 2006. Δεν μπόρεσαν να πετύχουν τον στόχο εκεί. Δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν το ταξίδι μας για το πρωτάθλημα ούτε στον αγώνα της Τραπεζούντας. Αλλά μην νομίζετε ότι δεν θα συνεχίσουν να πάμε εκεί, δεν υπάρχει πρόβλημα μεταξύ των διοικήσεων. Δεν υπάρχει πρόβλημα μεταξύ των παικτών στο γήπεδο, τέτοια ένταση, τέτοια γεγονότα, και πιο πρόσφατα, όταν έχασαν 5-1 με άλλη ομάδα της Κωνσταντινούπολης, οι σκηνές στο οι κερκίδες είναι εκπληκτικές!

Ενώ η στάση της Φενερμπαχτσέ για τη χώρα και την πατρίδα της είναι προφανής, είναι εξαιρετικά σημαντικό και επίσης πολύ σημαντικό το γεγονός ότι δεν υπήρξε κανένα μήνυμα ευχαρίστησης από ένα μόνο πολιτικό κόμμα, κρατικό αξιωματούχο, της Ομοσπονδίας ή οποιονδήποτε ποδοσφαιρικό ενδιαφερόμενο».

Keywords
Τυχαία Θέματα