Αλκης Καμπανός: Ξεψύχησε μέσα σε λίγα λεπτά από τα χτυπήματα με το δρεπάνι – Τον ξυλοκοπούσαν με μανία και στο κεφάλι

Συγκλονίζουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης του 19χρονου Άλκη Καμπανού, ο οποίος δολοφονήθηκε στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη σε τυφλό οπαδικό χτύπημα.

Σύμφωνα με το Voria.gr, ο 19χρονος Άλκης υπέκυψε από συνδυασμό βαρύτατων κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, απόρροια πολλαπλών χτυπημάτων που δέχθηκε και τη μαχαιριά που δέχθηκε στον μηρό του.

Tο ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρει ότι ο 19χρονος έφερε στα κάτω άκρα τραύματα από ίσο και τέμνον όργανο, τα οποία του προκάλεσαν ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ έφερε σοβαρές

κακώσεις στο κεφάλι από πολύ ισχυρά χτυπήματα που δέχθηκε. Πρόκειται για το μικρό δρεπάνι που εντόπισαν γείτονες πεταμένο στα σκουπίδια.

Όπως προκύπτει, ο Άλκης έχασε πολύ σύντομα στην επίθεση τις αισθήσεις του και ξεψύχησε μέσα σε λίγα λεπτά.

Θέμα χρόνου ο εντοπισμός των δραστών

Στο μεταξύ, θέμα χρόνου είναι ο εντοπισμός και η σύλληψη των δραστών της δολοφονίας του 19χρονου και του τραυματισμού των φίλων του. Οπως έχει γίνει γνωστό εμπλέκονται τουλάχιστον 10 άτομα στη φονική επίθεση.

Οι αστυνομικοί από βίντεο έχουν την πορεία των οχημάτων κατά την προσέγγιση και διαφυγή των δραστών και έχουν αντλήσει σημαντικά στοιχεία από τις πινακίδες κυκλοφορίας. Από την τράπεζα δεδομένων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους έχουν αντιπαραβάλει στοιχεία σεσημασμένων με υπόπτους, ενώ έχουν στην κατοχή τους το δρεπάνι, την φαλτσέτα με την οποία ο δράστης έκοψε την μηριαία αρτηρία του 19χρονου Άλκη.

“Τον έσφαξαν”

Ο θείος του αδικοχαμένου Άλκη μίλησε για πρώτη φορά δημόσια και ανέφερε ότι ο ανηψιός του ήταν το καλύτερο παιδί και ότι δεν ξέρουν ακόμα τι έχει γίνει.

“Το παιδί το χάσαμε, 19 χρονών παλικάρι, χωρίς αιτία, χωρίς λόγο, έτσι ξαφνικά. Ένα ανείπωτο γιατί… γιατί. Δεν ήταν ούτε σκληροπυρηνικός με αυτούς τους αλήτες, τους δολοφόνους, ούτε τίποτα. Αύριο είχε μάθημα να δώσει και διάβαζε το παιδί και βγήκε μια βόλτα να ξεσκάσει λίγο, να ξελαμπικάρει που λέμε και έπεσε πάνω σ’ αυτόν τον αλήτη. Αυτός περνούσε τυχαία από εκεί, άκουσε τα παιδιά και κατέβηκε εν ψυχρώ και τους μαχαίρωσε. Αυτός ο αλήτης, ο δολοφόνος, ο μαχαιροβγάλτης. Έσφαξε και τα τρία τα παιδιά, δυστυχώς“.

Τον αποτροπιασμό της πανεπιστημιακής κοινότητας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο πρύτανης Νίκος Παπαϊωάννου, εκφράζοντας παράλληλα “βαθιά θλίψη και ειλικρινή συλλυπητήρια” στην οικογένειά του. Ο 19χρονος ήταν πρωτοετής φοιτητής στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.

“Ο 19χρονος Άλκης είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Ήρθε στο πανεπιστήμιό μας για να υλοποιήσει τα όνειρά του. Αντί για αυτό έπεσε θύμα τυφλής οπαδικής βίας. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι και καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το αποτρόπαιο αυτό γεγονός”, ανέφερε ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Το τελευταίο αντίο

Η κηδεία του άτυχου Άλκη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι στην πόλη της Βέροιας. Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου (κοιμητήρια) στις 11:30.

Πώς έγινε το φονικό

Κατά τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία, οι νεαροί κινούνταν επί της οδού Γαζή όταν δέχθηκαν τη δολοφονική επίθεση από δράστες που κατά τα φαινόμενα επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival, άτομο που επέβαινε σε ένα λευκό όχημα, μάρκας BMW, κινήθηκε πεζό προς τον 19χρονο και τους φίλους του. Πριν προλάβουν να αντιληφθούν τι συμβαίνει τους είπε: “Γαμ… τον Άρη σας ρε μ…” και στη συνέχεια άρχισε να τους χτυπά με το αιχμηρό αντικείμενο.

Ο 19χρονος δέχτηκε μαχαιριά στο εσωτερικό μέρος του ποδιού του, κοντά στην βουβωνική χώρα. Ο δεύτερος νεαρός έφερε τραύμα στο κεφάλι και τον θώρακα. Το τρίτο μέλος της παρέας δέχτηκε μαχαιριά στον γλουτό.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό της άμεσης δράσης και βρήκε τους νεαρούς αιμόφυρτους να ζητούν βοήθεια. Οι αστυνομικοί παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες. Ο 19χρονος αιμορραγούσε ακατάσχετα. Άφησε την τελευταία του πνοή πριν την άφιξη του ασθενοφόρου και της κινητής μονάδας του ΕΚΑΒ.

Οι δύο τραυματίες, 19 και 20 ετών, με τραύματα στον θώρακα και στο κεφάλι, έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Αμέσως άρχισαν αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό του οχήματος των δραστών, ενώ η Αστυνομία έχει στη διάθεσή της βίντεχρονοςο από παρακείμενα καταστήματα.

Πηγή: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα