Αλμέιδα: «Ο Γκατούζο άλλαξε την εικόνα της Μαρσέιγ, να απολαύσουμε το παιχνίδι»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Μαρσέιγ: «Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να διατηρούμε πάντα την ίδια βάση. Πιστεύω ότι είμαστε σε ένα πολύ δύσκολο γκρουπ και κάθε παιχνίδι που παίζουμε πρέπει να τα πάμε πάρα πολύ καλά, θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο με πολύ μεγάλους παίκτες, με ιστορία, έναν αντίπαλο με πάρα πολύ κόσμο που τον στηρίζει, με έναν προπονητή που μεταδίδει πολύ πάθος στην ομάδα του και έχει αλλάξει η εικόνα της από τότε που ήρθε. Επίσης, κάποιοι ποδοσφαιριστές

μας λείπουν, αλλά είμαι ήρεμος και ξέρω ότι με όσους έχω στη διάθεσή μου, θα τα πάμε πάρα πολύ καλά»

Για τον Γκατούζο που είπε ότι τον αντιμετώπισε ως παίκτης και ήταν πολεμιστής και αυτό το μεταδίδει και ως προπονητής:«Τον καιρό που παίζαμε σκεφτόμασταν με διαφορετικό τρόπο. Ο Γκατούζο ήταν ένας πολεμιστής, ήταν μια εποχή στην Ιταλία που οι ομάδες είχαν μοιράσει πολύ καλά τους ρόλους στους ποδοσφαιριστές. Οι ομάδες του Γκατούζο παίζουν με παρόμοιο τρόπο με αυτόν που έπαιζε ο ίδιος και η δική μου παίζει πολύ καλύτερα από εμένα (γέλια).

Για τον κόσμο της ΑΕΚ που θα βρεθεί στο γήπεδο: «Πιστεύω ότι όχι με τόσο μεγάλη χωρητικότητα, αλλά με το πάθος που έχει ο κόσμος, κάθε ένας ακούγεται σαν να είναι τριπλάσιος ο αριθμός. Σέβομαι πάρα πολύ τον κόσμο της Μαρσέιγ, έχω πολλές αναμνήσεις, και καλές και όχι τόσο καλές από τότε που ήμουν ποδοσφαιριστής, αλλά πιστεύω πως αύριο το παιχνίδι θα είναι γιορτή με δύο ομάδες που προσπαθούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, που χαρακτηρίζονται από το πάθος τους για αυτό, που οι ποδοσφαιριστές του νιώθουν ότι ανήκουν στις ομάδες που εκπροσωπούν. Σε προσωπικό επίπεδο, το απολαμβάνω που είμαι εδώ, αύριο θα το διασκεδάσω ακόμα περισσότερο, γιατί τη λέξη πίεση στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να τη χρησιμοποιούμε όλο και λιγότερο. Γιατί στον κόσμο υπάρχουν πόλεμοι και θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό που μας αρέσει. Αύριο επιθυμώ να υπάρχει θέαμα, οι ποδοσφαιριστές μου να αισθάνονται ελεύθεροι και να μπορέσουν να απολαύσουν το παιχνίδι».

Για τις απουσίες των Λιβάι Γκαρσία και Αραούχο: «Δεν με ανησυχεί τίποτα. Έχω πολλή εμπιστοσύνη στους παίκτες που κάνουμε καθημερινά προπόνηση. Κι αν μάχομαι για κάτι είναι για να τους δείξω ότι όλοι είναι ίσιοι. Αύριο θα πρέπει να δουλέψουμε ως ομάδα και όποιος κληθεί και να παίξει πρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό του. Δεν θα με ακούσετε μια μέρα πριν το ματς να προσπαθώ να βρω μια δικαιολογία. Έντεκα εναντίον έντεκα. Αυτός που θα ξυπνήσει καλύτερα θα κερδίσει και το παιχνίδι».

Για την προετοιμασία ενόψει του αγώνα: «Οι τρεις ομάδες που αντιμετωπίζουμε στον όμιλο έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Αυτό διαφοροποιεί λίγο τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινηθούμε στο γήπεδο. Εδώ και αρκετό καιρό μελετάω τον αντίπαλο. Κάθε φορά λέω τι ωραία που παίζουν. Βλέπω κι εμείς όμως ότι τα πηγαίνουμε καλά. Αν χρειαστεί να αλλάξω κάτι σε σχέση με την Μπράιτον δεν θα άλλαζα τίποτα».

Για τη φιλία των οπαδών της ΑΕΚ και της Μαρσέιγ: «Αυτή η αδελφότητα είναι που ενώνει στο ποδόσφαιρο. Το πιο όμορφο κομμάτι που υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Πάντα όμως μέσα στον αγωνιστικό χώρο πρέπει να κερδίζεις τον αντίπαλό σου. Ο δικός μας κόσμος θα μας στηρίξει και της Μαρσέιγ θα κάνει το ίδιο για την ομάδα. Όταν τελειώνει ένα ματς οι παίκτες ανταλλάσσουν φανέλες και αυτό που θέλουμε είναι και οι φίλαθλοι να αντιδρούν έτσι. Μακάρι αυτό να αποτελέσει παράδειγμα. Πάντα υπερασπιζόμαστε την ομάδα μας, δουλεύουμε για να πετύχουμε, κάνοντας αυτή την προσπάθεια θέλουμε να μας σέβονται γιατί αυτός είναι ο μεγαλύτερος σεβασμός που μπορούμε να δείξουμε και στον αντίπαλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα