Αλόνσο: Ανέλαβε τη Λεβερκούζεν στα «χαμένα», πλέον κυνηγάει την τετράδα (vid)

Στις 5 Οκτωβρίου του 2022, η Μπάγερ Λεβερκούζεν ανακοίνωσε την πρόσληψη του Τσάμπι Αλόνσο. Ο Ισπανός κόουτς μέχρι εκείνη τη μέρα δεν είχε προπονήσει κάποια ομάδα σε υψηλό επίπεδο, καθώς είχε καθίσει στους πάγους των μικρών ομάδων της Ρεάλ Μαδρίτης και της Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Οι «ασπιρίνες» εκείνο το διάστημα ήταν στη 16η θέση της Bundesliga και όλα έδειχναν ότι η φετινή χρονιά θα πήγαινε χαμένη. Πλέον η Λεβερκούζεν είναι μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του γερμανικού

πρωταθλήματος, αφού μετράει πέντε συνεχόμενες νίκες. Τελευταίο παιχνίδι ήταν αυτό με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, όπου η Λεβερκούζεν κέρδισε με (3-1).

Τα στιγμιότυπα από τη νίκη επί της Άιντραχτ Φρανκούρτης

Μετά από αυτή τη νίκη η ομάδα σκαρφάλωσε στην έκτη θέση και πλέον απέχει μόλις πέντε βαθμούς από την 4η Λειψία. Έτσι, το όνειρο για επιστροφή στο επόμενο UEFA Champions League παραμένει «ζωντανό».

Παράλληλα η γερμανική ομάδα βρίσκεται και στους «8» του UEFA Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τη ομάδα έκπληξη της διοργάνωσης την Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ.

Όλα αυτά λοιπόν είναι τα επιτεύγματα του Τσάμπι Αλόνσο, που μετρά 15 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και επτά ήττες στα 26 παιχνίδια που έχει καθίσει στον πάγκο της ομάδας. Ο Ισπανός δείχνει ότι είναι ένας προπονητής με μέλλον και φαίνεται να είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει στο κορυφαίο επίπεδο, όπως έκανε όταν ήταν και ποδοσφαιριστής.

Leverkusen’s upturn in form under Xabi Alonso

26 games played (all competitions)
15 games won
4 draws@bayer04_en || #UEL pic.twitter.com/LniWh8Fwav

UEFA Europa League (@EuropaLeague) April 11, 2023
Keywords
Τυχαία Θέματα