Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στην Πάρνηθα – Μπαίνει στον Εθνικό Δρυμό η φωτιά – Κάηκαν σπίτια [εικόνες – βίντεο]

Ανεξέλεγκτο είναι το μέτωπο στην Πάρνηθα, καθώς η φωτιά που μαίνεται στους πρόποδες αρχίζει να σκαρφαλώνει με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην αρχή του Εθνικού Δρυμού.

Σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική η κατεύθυνση των ανέμων που επικρατούν αυτή την ώρα “σπρώχνουν” τις φλόγες προς τον Εθνικό Δρυμό και γίνεται τιτάνια προσπάθεια προκειμένου να αποφευχθεί η καταστροφική αυτή εξέλιξη.

“Οι εναέριες ρίψεις είναι συνεχείς παρά τους στροβιλισμούς από τον βορειοανατολικό ισχυρότατο άνεμο, αλλά η φωτιά ανεβαίνει προς τα πάνω κι έχει μπει στον Εθνικό Δρυμό“, είπε

παράλληλα στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Νίκος Ξαγοράρης τονίζοντας ότι πρόκειται για δάσος που δεν είχε καεί στο παρελθόν.

Αναφορικά με το στρατόπεδο ΚΑΠΟΤΑ, που βρίσκεται στην περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο καθώς η πυρκαγιά κινήθηκε βορειότερα.

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με το καζίνο, καθώς υπάρχουν αναφορές ότι φωτιά κατευθύνεται προς εκείνη την περιοχή.

Κάηκαν σπίτια

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στη Φυλή, όπως επισήμανε σε ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός, έχει επηρεάσει περιοχές νότια της Πάρνηθας στην ευρύτερη περιοχή της Ντάρδιζας αλλά και δυτικά, πλησίον των περιοχών Αγία Παρασκευή και Αμυγδαλέζα.

Αρκετά σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες σε Άγιο Ιωάννη Ρώσο και Ντάρδιζα. Κλειστός είναι ο δρόμος του Αγίου Διονυσιού με τους κατοίκους του Αγιού Ιωάννη του Ρώσου, της Αγίας Παρασκευής και της περιοχής του Καποτά να αποχωρούν από τις πληγείσες περιοχές.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Αν βρίσκεστε στη περιοχή #Αγία_Παρασκευή_Μενιδίου & #Καποτά απομακρυνθείτε προς το κέντρο #Μενιδίου

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) August 23, 2023

Παράλληλα μεγάλη αναζωπύρωση υπήρξε και στην Ιερά Μονή Κλειστών, απ’ όπου χθες ξεκίνησε η αρχική εστία που καίει για δεύτερη μέρα την Πάρνηθα απειλώντας τον Εθνικό Δρυμό.

Λόγω της ανεξέλεγκτης κατάστασης και των ισχυρών ανέμων που έστειλαν τις φλόγες προς το Πανόραμα Αχαρνών και την περιοχή της Αμυγδαλέζας, λίγο μετά τις 12:25 αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση της δομής της Αμυγδαλέζας, που βρίσκεται δίπλα στη Σχολή της Αστυνομίας. Συνολικά αναμένεται να μετακινηθούν με λεωφορεία 700 άτομα.

Στο τεράστιο μέτωπο της Πάρνηθας επιχειρούν 202 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα και για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 7 αεροσκάφη εκ των οποίων 2 από Σουηδία και 2 από Γερμανία καθώς και 8 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για εναέριο συντονισμό.

Ταυτόχρονα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις εθελοντών πυροσβεστών με πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας, η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής.

Αγνοείται 77χρονος στη Χασιά – Τον αναζητούν οι συγγενείς του

Ένας 77χρονος άνδρας αγνοείται στην περιοχή της Χασιάς από χτες, Τρίτη, με συγγενή του να κάνει έκκληση μέσω του OPEN για όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με τις Αρχές.

Το αυτοκίνητο του βρέθηκε κλειδωμένο κοντά στο Δημαρχείο της περιοχής ενώ τελευταία φορά κάτοικοι τον είδαν να περπατά με ανοιχτό πουκάμισο.

Η αστυνομία έχει ενημερωθεί σχετικά.

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη περιοχή της Φυλής

Σε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η Αστυνομία στη περιοχή της Φυλής λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους:

-Στη λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του “Ermitaz Hall” προς Πάρνηθα
-Στη λεωφόρο Φυλής και Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου “Κλειστών” Φυλής

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα