Αγγλία: Αυτή είναι η «βασίλισσα» των γκολ στις καθυστερήσεις!

Το ρολόι ξεπερνά το 90ό λεπτό και ο τέταρτος διαιτητής σηκώνει το «ταμπελάκι» με τις καθυστερήσεις. Η ομάδα σου είναι ισόπαλη και κυνηγά το νικητήριο γκολ. Αν τη λένε…Λίβερπουλ, μην ανησυχείς! Το πιθανότερο είναι ότι θα το πετύχει!

Υπερβολή; Όχι και τόσο. Οι «ρεντς», κατάφεραν να αποδράσουν το Σάββατο από την έδρα της Κρίσταλ Πάλας, με τον Χάρβι Έλιοτ, να σκοράρει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 και ανεβάζοντας την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στην κορυφή της βαθμολογίας.

Έτσι, η ομάδα

του Μέρσεϊσαϊντ, επέκτεινε το ρεκόρ της, καθώς είναι μακράν αυτή με τα περισσότερα νικητήρια γκολ στις καθυστερήσεις στα χρόνια της Premier League, από το 1992 και μετά.

Το γκολ του Έλιοτ, ήταν το 43ο τέρμα των «ρεντς» που έδωσε νίκη στα …χασομέρια, με την δεύτερη της σχετικής λίστας, Άρσεναλ, να είναι δεύτερη στη σχετική λίστα, με 32.

Ο Άγγλος μέσος, πέτυχε το 13ο νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις στη φετινή σεζόν συνολικά και δεύτερο μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, μετά από αυτό του Ντέκλαν Ράις, μεσοβδόμαδα για την Άρσεναλ κόντρα στη Λούτον (90+7′)!

Τα περισσότερα τέτοια γκολ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, από τους εν ενεργεία παίκτες του πρωταθλήματος (4), τα έχει πετύχει ο Μάρκους Ράσφορντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τελευταίο απέναντι στη Γουέστ Χαμ, τον Ιανουάριο του 2022.

Τέσσερα νικητήρια στις καθυστερήσεις, είχαν σημειώσει επίσης οι Στίβεν Τζέραρντ, Ίαν Ράιτ, Κρίστιαν Μπεντέκε, Παπίς Σισέ και Σαντιό Μανέ. Από τρία έχουν οι Άλαν Σίρερ, Τιερί Ανρί, Μάικλ Όουεν, Ρόμπι Φάουλερ, Χάρι Κέιν και Ρόμπιν Φαν Πέρσι.

Στην αντίπερα όχθη, από τους τερματοφύλακες, τα περισσότερα τέτοια γκολ τα έχει δεχτεί ο Μπεν Φόστερ με 13! Στα 12 είναι οι Ντέιβιντ Τζέιμς και Τζο Χαρτ, στα 11 οι Μπραντ Φρίντελ και Λούκας Φαμπιάνσκι!

OΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΙΚΗΤΗΡΙΑ ΓΚΟΛ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚΟμάδαΓκολΛίβερπουλ43Άρσεναλ32Τότεναμ31Μάντσεστερ Γ.29Τσέλσι26Έβερτον24Νιούκαστλ21Μάντσεστερ Σίτι18Άστον Βίλα17Γουέστ Χαμ16Το φετινό ρεκόρ της Άρσεναλ

Το νικητήριο γκολ του Ράις στο Κένιλγουορθ Ρόουντ, ήταν συνολικά το πέμπτο για την Άρσεναλ στις καθυστερήσεις μέσα στο 2023, απόλυτο ρεκόρ στην Πρέμιερ Λιγκ σε ένα ημερολογιακό έτος!

Ο Άγγλος μέσος μάλιστα, έχει πετύχει και τα δύο «τελευταία» των «κανονιέρηδων», αφού τους είχε χαρίσει έτσι τη νικη και τον περασμένο Σεπτέμβριο απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΤΑ ΝΙΚΗΤΗΡΙΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2023Ημερομηνία Παίκτης Αντίπαλος22/1Ενκέτια Μάντσεστερ Γ.18/2Μαρτίνες (αυτογκόλ)Άστον Βίλα4/3Νέλσον Μπόρνμουθ3/9Ράις Μάντσεστερ Γ.5/12Ράις ΛούτονΗ …πολύπαθη Τότεναμ

Η ομάδα που έχει ηττηθεί περισσότερες φορές στην Πρέμιερ Λιγκ από γκολ στις καθυστερήσεις είναι η Τότεναμ, που την «έπαθε» τελευταία φορά στις 11 Νοεμβρίου στην έδρα της Γουλβς, με το γκολ του Μάριο Λεμινά, να διαμορφώνει το τελικό 1-2, μετά το 1-1 του Σαράμπια, επίσης στις καθυστερήσεις!

H Πάλας, με το γκολ που δέχτηκε από τον Έλιοτ,μπήκε στο…Top 10 με 15 εις βάρος της γκολ στα «χασομέρια», ισοφαρίζοντας τη Λίβερπουλ, που υπέστη με ένα τέτοιο τέρμα τη μοναδική φετινή της ήττα, στην έδρα της Τότεναμ (αυτογκόλ Μάτιπ)!

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΧΤΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΙΚΗΤΗΡΙΑ ΓΚΟΛ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ Ομάδα ΓκολΤότεναμ 27Άστον Βίλα24Έβερτον 20Φούλαμ 20Γουέστ Χαμ20Μάντσεστερ Σίτι19Λέστερ17Νιούκαστλ17Γουλβς16Λίβερπουλ/Κρ. Πάλας15«Άνφιλντ» …μέχρι τέλους!

Οι παλιοί, έλεγαν ότι στο «Άνφιλντ», όταν η Λίβερπουλ δεν μπορεί να σκοράρει, τότε αναλαμβάνει δράση το Kοp, με την εξέδρα των φανατικών των «ρεντς» να …«ρουφάει την μπάλα» προς τα αντίπαλα δίχτυα, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Οι αριθμοί, επιβεβαιώνουν του λόγου του αληθές, καθως η έδρα των «κόκκινων», έχει ζήσει τα περισσότερα νικητήρια γκολ στις καθυστερήσεις στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, με τελευταίο αυτό του Ζότα τον περασμένο Απρίλιο στο «θρίλερ» με την Τότεναμ. Ακολουθεί το «Γκούντισον Παρκ» της Έβερτον, ενώ το «Έτιχαντ» της Σίτι, έχει ζήσει την απόλυτη τέτοια στιγμή, με το γκολ του Αγουέρο κόντρα στην ΚΠΡ το 2012, που της είχε χαρίσει το πρωτάθλημα.

TA ΓΗΠΕΔΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΙΚΗΤΗΡΙΑ ΓΚΟΛ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣΓήπεδοΓκολΆνφιλντ28Γκούντισον Παρκ23Έτιχαντ21Σεντ Τζέιμς Παρκ21Γουάιτ Χαρτ Λέιν19Κρέιβεν Κότατζ18Στάμφορντ Μπριτζ18Βίλα Παρκ17Ολντ Τράφορντ15Έμιρεϊτς13Fergie time ή μήπως …Wenger time;

Στα χρόνια που ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήταν στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι καθυστερήσεις είχαν γίνει γνωστές ως …«Fergie time», με τους «κόκκινους διαβόλους» να πετυχαίνουν ουκ ολίγα γκολ υπό τον Σκωτσέζο, λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα. Αποκορύφωμα όλων, ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ το 1999, απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου, με το νικητήριο γκολ ανατροπής από τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Στην Πρέμιερ Λιγκ πάντως, ο θρυλικός Σκωτσέζος, με 16 νικητήρια γκολ στις καθυστερήσεις, έχει μείνει λίγο πίσω στη λίστα. Σην κορυφή είναι ο Αρσέν Βενγκέρ με την Άρσεναλ, πλησιάζει ο Ντέιβιντ Μόγιες (πρόσφατα ο Σόουτσεκ του χάρισε τη νίκη με τέτοιο γκολ κόντρα στην Μπέρνλι), ενώ ο Κλοπ με το γκολ του Έλιοτ, ξεπέρασε τον Φέργκι και είναι πλέον στα 17.

Το μόνο σίγουρο, είναι ότι με τους νέους κανονισμούς και τα περισσότερα ματς πλέον να αγγίζουν τη διάρκεια των 100 λεπτών, θα βλέπουμε ολοένα και περισσότερα τέτοια τέρματα.

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΙΚΗΤΗΡΙΑ ΓΚΟΛ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣΠροπονητήςΓκολΑρσέν Βενγκέρ21Ντέιβιντ Μόγιες20Γιούργκεν Κλοπ17Σερ Άλεξ Φέργκιουσον16Ζοσέ Μουρίνιο14Μαουρίτσιο Ποτσετίνο10Ράφαελ Μπενίτεθ10Ρομπέρτο Μαρτίνεθ10Ρόι Χότζσον10Σαμ Άλαρνταϊς10
Keywords
Τυχαία Θέματα