Αγγλία: Οι πιο «λαβωμένες» ομάδες

Τραυματισμός. Είναι η λέξη που κρατά τους προπονητές άυπνους τα βράδια, καθώς κανείς δε θέλει να χάνει πολύτιμα «όπλα» ούτε για ένα λεπτό.

Ειδικά στην Αγγλία, με τα συνεχή παιχνίδια σε διαφορετικές διοργανώσεις και τον εξαντλητικό ρυθμό στη διάρκεια του 90λεπτου, το βάθος του ρόστερ είναι απαραίτητο για να ανταποκριθείς.

Μερικές φορές όμως, μία ατυχία, μία κακή στιγμή, αφήνει έναν βασικό παίκτη εκτός για εβδομάδες ή για μήνες, θέτοντας τους στόχους υπό αμφισβήτηση.

Ποιες είναι λοιπόν οι πιο άτυχες και οι πιο τυχερές ομάδες μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν

της Πρέμιερ Λιγκ;

Σύμφωνα με έρευνα του Skysports, με βάση στοιχεία των αγώνων που διεξήχθησαν μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου, η ομάδα που έχει «χτυπηθεί» περισσότερο από τους τραυματισμούς ως τώρα, είναι η Μπρέντφορντ, καθώς παίκτες της έχουν χάσει αθροιστικά 725 μέρες κατά τη διάρκεια της περιόδου!

Ακολουθεί η Νιούκαστλ, που μέχρι πρότινος μαχόταν σε τρία μέτωπα, με αποτέλεσμα το ρόστερ της να δοκιμαστεί και τους τραυματίες της να χάνουν συνολικά 691 μέρες «λαβωμένοι»!

Σε αυτό τον τομέα, πιο τυχερή ομάδα της σεζόν είναι η Γουέστ Χαμ, με μόνο 158 μέρες απώλειας παικτών λόγω τραυματισμών!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑΣ ΛΟΓΩ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝΟμάδα Σύνολο ημερώνΜπρέντφορντ725Νιούκαστλ691Σέφιλντ Γιουν.667Μπράιτον594Μάντσεστερ Γ.574Τσέλσι557Κρ. Πάλας493Λούτον461Νότιγχαμ458Τότεναμ454Άρσεναλ437Φούλαμ433Άστον Βίλα420Μπέρνλι413Λίβερπουλ409Μάντσεστερ Σίτι380Έβερτον306Μπόρνμουθ277Γουλβς245Γουέστ Χαμ158Προβλήματα για Γιουνάιτεντ και Μπράιτον!

Δεν είναι μόνο η διάρκεια της απουσίας παικτών λόγω τραυματισμών που παίζει καθοριστικό ρόλο, είναι και ο συνολικός αριθμός των παικτών που τραυματίστηκαν, με αποτέλεσμα να χάσουν τουλάχιστον ένα παιχνίδι. Για παράδειγμα, η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να έχει χάσει τον Κέβιν Ντε Μπράινε εδώ και μήνες, αλλά έχει σχετικά λίγους τραυματίες συνολικά, σε σχέση τουλάχιστον με τους ανταγωνιστές της. Στον αντίποδα, η Νιούκαστλ έχει αυτή τη στιγμή 13 παίκτες νοκ – άουτ ταυτόχρονα, με τραυματισμούς ή τιμωρίες!

Πιο άτυχη ομάδα της σεζόν σε αυτό τον τομέα, είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με 22 διαφορετικούς τραυματισμούς παικτών, που προκάλεσε την απουσία τους τουλάχιστον από ένα ματς. Οι Καζεμίρο, Χάρι Μαγκουάιρ και Ραφαέλ Βαράν, έχουν τραυματιστεί σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις έκαστος!

 Σε δοκιμασία μπαίνει και το ρόστερ της Κρίσταλ Πάλας, με 20 διαφορετικούς τραυματισμούς ως τώρα.

Εξαιρετικά άτυχη είναι η –πρωτάρα- στην Ευρώπη, Μπράιτον, που είναι ψηλά τόσο στη λίστα των συνολικών ημερών που έχασαν οι παίκτες της λόγω τραυματισμών (594), αλλά και σε αυτή του αριθμού των τραυματισμών, με 19 ποδοσφαιριστές της να έχουν «λαβωθεί» κατά τη διάρκεια της περιόδου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Χούλιο Ενσίσο, ο οποίος έχει ήδη καταγράψει 118 μέρες εκτός δράσης.

Σε παρόμοια μοίρα και η Νιούκαστλ, που είναι ψηλά και στους δύο πίνακες. Οι παίκτες του Έντι Χάου, όχι μόνο έχασαν ως τώρα 691 μέρες στη σεζόν, αλλά είναι και στην τρίτη θέση μαζί με την Μπράιτον για αριθμό παικτών που χτύπησαν. Παράδειγμα, οι Χάρβι Μπαρνς και Σβεν Μπότμαν, έλειψαν έκαστος για διάστημα μεγαλύτερο των 80 ημερών ως τώρα.

Οι προπονητές, θα σπεύσουν να μιλήσουν για την καταπόνηση από τα συνεχή παιχνίδια και ειδικά αυτοί των ομάδων που αγωνίζονται στην Ευρώπη. Από αυτή την άποψη, η Γουέστ Χαμ έχει εξαιρετική τύχη ως τώρα, καθώς είχε και τις λιγότερες μέρες απουσίας, αλλά και τους λιγότερους τραυματίες παίκτες (8).

Τα πιο πολλά παιχνίδια στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις (26), τα έχουν δώσει ως τώρα Άστον Βίλα, Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ, καμία εκ των οποίων δε βρίσκεται πολύ ψηλά στις συγκεκριμένες κατηγορίες.

ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΝΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΜΑΤΣ ΛΟΓΩ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝΟμάδα Αριθμός ΠαικτώνΜάντσεστερ Γ.22Κρ. Πάλας20Μπράιτον19Νιούκαστλ19Τσέλσι18Μπρέντφορντ16Νότιγχαμ16Άστον Βίλα15Μπέρνλι15Λίβερπουλ15Λούτον15Τότεναμ15Άρσεναλ14Έβερτον14Σέφιλντ Γιουν.14Mάντσεστερ Σίτι13Φούλαμ12Μπόρνμουθ9Γουλβς9Γουέστ Χαμ8
Keywords
Τυχαία Θέματα