Άνταμ Πίτι: Ο λάτρης της Ελλάδας με τα 14 παγκόσμια ρεκόρ για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ

Ο Βρετανός μετά τον περσινό του τραυματισμό και το διάλειμμα που έκανε φέτος για να εστιάσει στην ψυχική του υγεία, βρίσκει σιγά σιγά την φόρμα του για να επανέλθει στο υψηλότερο επίπεδο.

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που ο Άνταμ Πίτι έβαζε φωτιά στα χρονόμετρα και φαινόταν άτρωτος και αήττητος.

Οι τελευταίες δύο σεζόν δεν ήταν ιδανικές για αυτόν και ταλαιπωρήθηκε αρκετά, αφού το 2022 υπέστη κάταγμα στο πόδι του, το οποίο τον άφησε εκτός παγκοσμίου πρωταθλήματος. Την ίδια χρονιά

πρόλαβε να αγωνιστεί στους κοινοπολιτειακούς αγώνες αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά διότι έμεινε εκτός βάθρου 100μ πρόσθιο και ας κέρδισε το χρυσό στο 50άρι.

Μετά από αυτές τις κούρσες απέσυρε την συμμετοχή του από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Τον περασμένο Μάρτιο, ο 28χρονος ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι παρών σε καμία μεγάλη διοργάνωση για να προστατέψει την ψυχική του υγεία και έτσι έγινε, αφού και πάλι ήταν εκτός παγκοσμίου. Τώρα όμως ήρθε η στιγμή να επιστρέψει… 

Ο Πίτι επιθυμεί να ακολουθήσει το παράδειγμα του Μάικλ Φελπς, κερδίζοντας τρία διαδοχικά μετάλλια στο ίδιο αγώνισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχει το χρυσό του Ρίο, του Τόκιο και αυτό που θέλει είναι του Παρισιού, το οποίο αν κατακτήσει θα είναι το σημαντικότερο όλων αν συλλογιστούμε τις δυσκολίες που πέρασε τα τελευταία δύο χρόνια. Την προηγούμενη εβδομάδα στο παγκόσμιο κύπελλο του Βερολίνου ήταν 3ος στα 50μ πρόσθιο και 6ος στα 100μ πρόσθιο, που είναι και το Ολυμπιακό αγώνισμα.

Ο ίδιος έμεινε ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα, ειδικά στα 50μ πρόσθιο, καθώς ήταν η πρώτη εικόνα που θα τον βοηθήσει να διορθώσει τα λάθη του ώστε να βελτιωθεί περισσότερο στο μέλλον. Στο ΟΑΚΑ θα αγωνιστεί και πάλι σε αυτά τα δύο αγωνίσματα. Ο Πίτι έχει αφήσει το στίγμα του τόσο στην κολύμβηση όσο και στο στυλ του προσθίου.

Έχει κερδίσει τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και δύο αργυρά, ενώ τα χρυσά του σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (50άρας και 25άρας πισίνας) και σε αγώνες κοινοπολιτείας αριθμούν σε 29. Εκτός από τα μετάλλια όμως, είναι και οι επιδόσεις του που τον κάνουν κορυφαίο. Είναι ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 50μ και 100μ πρόσθιο στην 50άρα πισίνα, ενώ συνολικά στην καριέρα του έχει καταρρίψει 14 παγκόσμια ρεκόρ μέσα στα οποία περιλαμβάνονται και σκυταλοδρομίες.

Στα 100μ πρόσθιο έχει στην κατοχή του τις 14 ταχύτερες επιδόσεις όλων των εποχών και είναι ο μοναδικός κολυμβητής που έχει κατέβει τα 57 δευτερόλεπτα. Στα 50μ πρόσθιο έχει τις 6 ταχύτερες επιδόσεις και πάλι είναι ο μόνος με ατομικό κάτω από τα 26 δευτερόλεπτα και μάλιστα έχει δύο κούρσες στο βιογραφικό του με το 25 μπροστά. 

Keywords
Τυχαία Θέματα