Άουτς!!! Αυτό πόνεσε πολύ

Άουτς!!! Αυτό πόνεσε πολύmkatsafaΣάβ, 02/06/2021 - 20:00

Ένας αγώνας για την πρώτη κατηγορία στο «Plough Lane» στις 6 Φεβρουαρίου του 1988, μεταξύ Γουίμπλεντον και Νιουκάστλ πέρασε αγωνιστικά απαρατήρητος. Ισόπαλες οι δύο ομάδες χωρίς σκορ και με κακό θέαμα, αλλά σε αυτό το ματς αποτυπώθηκε μία φωτογραφία που ποτέ δεν θα ξεχαστεί. Πολλά έχουν ειπωθεί για το περιστατικό που έγινε αφίσες και μπλουζάκια και πρέπει να έχει αναπαραχθεί εκατομμύρια φορές σε πολλά Μέσα παγκοσμίως.

Ήταν μια από τις πιο εμβληματικές αθλητικές φωτογραφίες όλων των εποχών. Ο Βίνι Τζόουνς «αρπάζει» τον Πολ Γκασκόιν

σε ένα σημείο που πονάει πολύ!  Άλλωστε η έκφραση πόνου στο πρόσωπο του «Γκάζα» τα λέει όλα. Στο βιβλίο «Our Gazza: The Untold Tales», κάποιοι από τους πρώην συμπαίκτες του, προπονητές και διοικούντων των συλλόγων που έπαιξε διηγούνται διάφορες ιστορίες πίσω από μια ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα που είχε ατελείωτη όρεξή για φάρσες. Και βέβαια γίνεται αναφορά και στο περίφημο αυτό περιστατικό. 

Είπε λοιπόν ο Τζόουνς στον Γκασκόιν καθώς τον πλησίασε όταν ξεκίνησε η αναμέτρηση: «Το πρώτο πράγμα που του είπα όταν τον πλησίασα ήταν ότι δεν θα έπαιζα ποδόσφαιρο και ούτε αυτός θα έπαιζε. Tότε τον άφησα», προσθέτοντας: «Γεια σου, χοντρούλη, θα επιστρέψω σε ένα λεπτό». Ο Μόντε Φρέσκο, ο φωτογράφος εκείνης της εποχής, ο οποίος τελικά τράβηξε την περίφημη φωτογραφία, άκουσε αυτά που είπε ο Τζόουνς και αποφάσισε να επικεντρωθεί στο «ζευγάρι» αυτό. Ήταν τελικά ένα στοίχημα που απέδωσε!

Στα αποδυτήρια μετά το παιχνίδι, όλοι έλεγαν στον Βίνι Τζόουνς, τι σπουδαία δουλειά έκανε με τον «Γκάζα». Στη συνέχεια, η πόρτα άνοιξε και ένας από το προσωπικό του γηπέδου, μπήκε με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο και του είπε ότι το έστειλε ο Γκασκόιν. Ο Τζόουνς είπε στον υπάλληλο να περιμένει λίγο, πήγε τρέχοντας στην τουαλέτα και επέστρεψε με μια ... βούρτσα τουαλέτας, λέγοντας στον υπάλληλο να την παραδώσει στον Γκασκόιν! 

ΑΓΓΛΙΑ - Premier League - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Off Off mkatsafa Off Off ΑΓΓΛΙΑ Ένας αγώνας για την πρώτη κατηγορία στο «Plough Lane» στις 6 Φεβρουαρίου του 1988, μεταξύ Γουίμπλεντον και Νιουκάστλ πέρασε αγωνιστικά απαρατήρητος. Article publish on Σάβ, 02/06/2021 - 20:00 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα