Απίστευτο: Λούνα Παρκ σφραγίστηκε έπειτα από 17 χρόνια που λειτουργούσε χωρίς άδεια

Λούνα Παρκ που έπρεπε να είχε κλείσει το 2006, τελικά έκλεισε το 2023, έπειτα από 17 ολόκληρα χρόνια που, ουσιαστικά, λειτουργούσε χωρίς άδεια λειτουργίας, σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Ειδικότερα, το Λούνα Παρκ λειτουργούσε κοντά σε κατοικημένη περιοχή και η άδειά του έληξε το 2001. Όπως εξηγεί η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση του 2000 η ελάχιστη απόσταση λειτουργίας δραστηριότητας Λούνα Παρκ από την πλησιέστερη νόμιμη κατοικία (πρώτη και δευτερεύουσα) δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 150 μ. ‘Ετσι,

η άδεια δεν μπορούσε να ανανεωθεί ούτε και να λάβει νέα άδεια λειτουργίας.

Η επιχείρηση Λούνα Παρκ, επί μία περίπου πενταετία, από το 2001 έως το 2006 λειτούργησε άνευ νόμιμης άδειας λειτουργίας εν μέσω προστριβών με τους περιοίκους, καταγγελιών, διοικητικών κωλυσιεργιών και δικαστικών διενέξεων. Το 2002, το ΣτΕ είχε κρίνει και απορρίψει την αναστολή εκτέλεσης της διακοπής λειτουργίας της, και η σφράγισή της ζητήθηκε, μεταξύ άλλων, από το τότε Γραφείο Υπουργού του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε, το πρώην Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. και τη Νομαρχία Αθηνών-Πειραιώς. Ωστόσο, το 2006 ο Δήμος προχώρησε μη νόμιμα στη χορήγηση της ελεγχόμενης άδειας λειτουργίας.

Έπειτα από ακόμα 5 χρόνια και συγκεκριμένα στις 20-07-2011, αστυνομικός διαπίστωσε ότι το Λούνα Παρκ λειτουργούσε άνευ αδείας αρμόδιας Αρχής καθώς και η ισχύς της άδειας του 2006 είχε λήξει. Έκτοτε και έως τον Απρίλιο του 2022, για 11 χρόνια, η επιχείρηση λειτουργούσε βάσει απόφασης αναστολής εκτέλεσης της απόφασης σφράγισης της έως την έκδοση της απόφασης του Εφετείου.

Όμως, από την δημοσίευση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, τον Απρίλιο του 2022 και ως την αυτεπάγγελτη έναρξη του ελέγχου της ΕΑΔ, το Λούνα Παρκ λειτουργούσε μη νόμιμα, καθώς πρώτον δεν διέθετε άδεια λειτουργίας εν ισχύ και δεύτερον λειτουργούσε έως τότε βάσει της προμνησθείσας απόφασης αναστολής εκτέλεσης της σφράγισής του η οποία ίσχυε έως την έκδοση της απόφασης του Εφετείου.

Εξάλλου, οι υπηρεσίες του Δήμου σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στις 16 Μαΐου 2023 διαπίστωσαν, μεταξύ άλλων, ασυμφωνία μεταξύ των αδειοδοτούμενων και των ευρεθέντων στο χώρο ψυχαγωγικών παιχνιδιών καθώς και διαφοροποιήσεις σε κτίσματα, μεγέθη, διαδρόμους, κιγκλιδώματα από τα κατατιθέμενα σχέδια για την έκδοση της εν λόγω άδειας.

Επίσης το Λούνα Παρκ καταλαμβάνει έκταση που είναι χαρακτηρισμένη ως δρόμος. Εξάλλου, η Πυροσβεστική, μετά από σχετική αυτοψία, προχώρησε στην ανάκληση του πιστοποιητικού πυροπροστασίας της επιχείρησης και επέβαλε διοικητικό πρόστιμο για τις παραβάσεις.

Τελικά στις 16 Μαΐου, το Λούνα Παρκ σφραγίστηκε έπειτα από 17 χρόνια, ενώ είχε προηγηθεί και η απορριπτική απόφαση της Προέδρου Πρωτοδικών περί χορήγησης προσωρινής διαταγής αναστολής εκτέλεσης της απόφασης σφράγισής της.

Πηγή: ΤΗΕΤΟC

Keywords
Τυχαία Θέματα