Αποκαλύφθηκε η προέλευση του κάστρου του Darth Vader

Κάστρο με σπέσιαλ δυνάμεις.

Αν ποτέ αναρωτηθήκατε από που προήλθε το κάστρο του Vader, η Marvel έχει την απάντηση.

Προσοχή: spoilers από το Star Wars - Darth Vader #22!

Το 2016, η ταινία "Rogue One" εισήγαγε το κάστρο του Vader στο επίσημο canon

του "Star Wars", αποκαλύπτοντας ότι ο Vader το έχτισε στον κόσμο, που πέθανε ο Anakin Skywalker. Αλλά, απ' ό,τι φαίνεται η ήττα του Anakin δεν ήταν ο μοναδικός λόγος που το συνδέουν με τον Vader. Όλα ξεκινούν με έναν αρχαίο Sith Lord, τον Lord Momin που είδαμε για πρώτη φορά στο κόμικ "Star Wars: Lando" του 2015.

Art by Giuseppe Camuncoli. (Marvel Comics)

Ο Momin μπορεί να έχει πεθάνει πριν καιρό, αλλά η συνείδηση του έχει επιζήσει μέσα στο κράνος του. Ο Momin αναπολεί το δικό του παρελθόν στο τεύχος, αποκαλύπτοντας ότι ήταν ανερχόμενος καλλιτέχνης που χρησιμοποιούσε την Δύναμη για να δημιουργήσει αριστουργήματα εμπνευσμένα από τον θάνατο και τον βασανισμό. Ο Momin προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τις δεξιότητες του ώστε να δημιουργήσει ένα όπλο που μπορούσε να σταματήσει τον χρόνο, μέχρι που οι Jedi σταμάτησαν αυτόν και τους ακόλουθους του.

Δεν κατάφερε να τελειώσει ποτέ τη δουλειά του, αλλά κομμάτια αυτής έχουν επιβιώσει. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα σχέδιο του κτιρίου που αργότερα θα γίνει το κάστρο του Vader στον Mustafar. Ο Momin μάλιστα αποκαλύπτει, ότι το κάστρο έχει συγκεκριμένο σκοπό. Μπορεί να χρησιμοποιήσει τη Σκοτεινή Πλευρά και να διαγράψει τα όρια που χωρίζουν παρελθόν και παρόν, επιτρέποντας στους νεκρούς να ξαναζήσουν. Αυτό οδηγεί τον Vader να πιστέψει ότι μπορεί επιτέλους να αναστήσει τη σύζυγο του, Padme.

Art by Giuseppe Camuncoli. (Marvel Comics)

To τεύχος τελειώνει με τον Vader να συμμαχεί με τον Momin και η ιστορία θα συνεχιστεί στα τεύχη των επόμενων μηνών, όπου θα δούμε τα αποτελέσματα των ερευνών του Momin.

Η Γεράκου Γιώτα είναι director του IGN Greece και μπορείτε να την βρείτε στο Facebook ή στο Instagram να σπαμμάρει βιβλία.

IGN Greece Η Marvel απολύει τον συγγραφέα Chuck Wendig Venom: Νέες αποκαλύψεις και νέος εχθρός για τον Eddie Brock Η Marvel Comics μας προετοιμάζει για νέα ομάδα Guardians

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα