Απολαυστικός Μπόγρης: Αντί για τον Ιωνικό, έγραψε συνταγή για πορτοκαλόπιτα
17:54 4/10/2019
- Πηγή: Novasports
Μπορεί όλοι οι παίκτες της Basket League να αξιοποιούν το blog του ΕΣΑΚΕ για να αναλύσουν τον προσεχή αντίπαλο, όμως ο Γιώργος Μπόγρης έκανε τη διαφορά.
Ο σέντερ του Προμηθέα... προσπέρασε το παιχνίδι με τον Ιωνικό Νικαίας και αφιέρωσε το κείμενο του στην κυρία Αγγελική,
την σπιτονοικοκυρά του με την τρομερή πορτοκαλόπιτα.
Μάλιστα, μη θέλοντας να αφήσει παραπονεμένους τους αναγνώστες του, τους αποκάλυψε τη συνταγή.
«Καλησπέρα σε όλη την παρέα.
Άλλη μια βδομάδα που τα λέμε από εδώ.
Μετά από έναν γολγοθά ταξιδιών επιστροφή στην βάση μας. Την εξωτική Πάτρα, την πρωτεύουσα της Δύσης (αφού μας αρέσουν οι πρωτεύουσες σε αυτή την χώρα) και συνάμα την πρωτεύουσα του πολιτισμού (βλ. Δύση)... που δεν είναι ακόμα αλλά θα μπορούσε εύκολα να γίνει...
Για την Πάτρα έχουμε να πούμε πολλά και θα τα πούμε σύντομα.
Τώρα θέλω να μιλήσω για έναν άνθρωπο, την σπιτονοικοκυρά μου την Αγγελική και την τρομερή της πορτοκαλόπιτα. Άλλη μια φορά στη ζωή μου καταλαβαίνω ότι η ομορφιά σε έναν τόπο είναι η φυσική σίγουρα, (αυτό σε κρατάει ένα δεκαήμερο) πολύ περισσότερο είναι οι άνθρωποι!!! Είμαι πολύ τυχερός που για ακόμα μια φορά περιτριγυρίζομαι από εκπληκτικούς ανθρώπους με ποιότητα.
Η ΚΥΡΙΑ Αγγελική λοιπον ήταν ο πρώτος άνθρωπος που γνώρισα στην Πάτρα κατά τη διάρκεια της πρώτης μου επίσκεψης για αναζήτησή σπιτιού αρχές Αυγούστου. Ένας άνθρωπος θετικός, με χαμόγελο, διακριτικός, με στυλ, αρχοντιά και ποιότητα!!! Όπως καταλάβατε δεν χρειάστηκε δεύτερη σκέψη για το πού θα μείνω!!!
Αφού έρχομαι μόνιμα λοιπον τέλη Αυγούστου μετά την προετοιμασία μας στο Πήλιο, πάρα πολύ κουρασμένος, που το μόνο που ονειρεύομαι είναι ένα μπάνιο και ο καναπές μου, η κυρία Αγγελική με πετυχαίνει στην πόρτα.
- "Γιωργακη καλώς ήρθες" ήταν η ατάκα της,
- Έλα να κεράσω έφτιαξα γλυκό.
Μη μπορώντας να αντισταθώ και με τη σκέψη ότι το αξίζω μετά από τα χιλιόμετρα που έτρεξα στο βουνό κάνω μια στάση.
- "Έκανα πορτοκαλόπιτα μου λέει και πάει εξαιρετικά με μια μπάλα παγωτό βανίλια".
Με τα λόγια της ένα δάκρυ συγκίνησης έτρεξε στο μάγουλο μου, πορτοκαλόπιτα; το αγαπημένο μου γλυκό, δεν είναι δυνατόν!!!
Παρόλο που ο πήχης για μένα είναι πολύ υψηλά, ειδικά σε αυτό το γλυκό, έχοντας κατασπαράξει ταψιά ολόκληρα από την κορυφαία του είδους στο ζαχαροπλαστείο “Μέλισσα" στα Θερμά Ικαρίας, είπα θα της δώσω την ευκαιρία της μόνο και μόνο που με σκέφτηκε.
Ε, λοιπόν, όχι απλά άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά αλλά πλέον καθιερώθηκε η Πέμπτη πορτοκαλόπιτας που κατεβαίνω βγαίνει το ταψί και κάνουμε μαγικό κουβεντολόι.
Αφιερωμένο λοιπόν στην πρώτη μου φίλη στην Πάτρα αυτό το blog και επειδή θέλω να ζήσετε όλοι αυτό το μαγικό ταξίδι της πρώτης μπουκιάς ζέστης πορτοκαλόπιτας με παγωτό σας γράφω τη συνταγή.
Καλό μήνα σε όλους
Υγεία και χαμόγελα
Υλικά συνταγής
* 1 πακέτο φύλλο κρούστας (500γρ.)
* 4 αυγά
* 1 φλιτζ. ζάχαρη
* 3 πορτοκάλια (το ξύσμα τους)
* 300γρ. γιαούρτι στραγγιστό
* 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
* 1 βανίλια
* 1 φλιτζ. ηλιέλαιο
* 3 κ.σ. μπράντι ή κονιάκ
* ¼ κ.γ. κανέλα
για το σιρόπι
* 1½ φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού φρέσκος
* 1½ φλιτζ. ζάχαρη
* 1 λεμόνι (ο χυμός του)
* 3-4 καρφιά γαρίφαλο
* 1-2 πορτοκάλια κομμένα σε λεπτές φέτες (από αυτά που χρησιμοποιήσαμε το ξύσμα τους
* Περίπου 90’ στο ταψί
Διαδικασία συνταγής
1. Λαδώνουμε ελαφρά το ταψάκι μας και κόβουμε σε μικρά κομμάτια το φύλλο κρούστας. Παράλληλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε λίγο-λίγο το γιαούρτι. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το μπέικιν. Συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος, προσθέτουμε σιγά-σιγά το λάδι. Προσθέτουμε τα φύλλα κρούστας ψιλοκομμένα ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
3. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε κατσαρόλα το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και το γαρίφαλο. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να πάρουν 1 βράση (30 δευτερόλεπτα) και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
4. Μεταφέρουμε το μείγμα με τα φύλλα στο ταψί και το στρώνουμε να απλωθεί καλά. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αν πάει να μας αρπάξει, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Για να βεβαιωθούμε ότι η πίτα μας είναι έτοιμη, ελέγχουμε αν ξεκολλάει από τα τοιχώματα του ταψιού. Με ένα κουτάλι στρώνουμε στην επιφάνεια της πίτας τις φέτες πορτοκαλιού. Περιχύνουμε με σιρόπι σιγά-σιγά. Την σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για λίγη ώρα, μέχρι να ρουφήξει το σιρόπι».
Ο σέντερ του Προμηθέα... προσπέρασε το παιχνίδι με τον Ιωνικό Νικαίας και αφιέρωσε το κείμενο του στην κυρία Αγγελική,
Μάλιστα, μη θέλοντας να αφήσει παραπονεμένους τους αναγνώστες του, τους αποκάλυψε τη συνταγή.
Πάρτε χαρτί και μολύβι...
«Καλησπέρα σε όλη την παρέα.
Άλλη μια βδομάδα που τα λέμε από εδώ.
Μετά από έναν γολγοθά ταξιδιών επιστροφή στην βάση μας. Την εξωτική Πάτρα, την πρωτεύουσα της Δύσης (αφού μας αρέσουν οι πρωτεύουσες σε αυτή την χώρα) και συνάμα την πρωτεύουσα του πολιτισμού (βλ. Δύση)... που δεν είναι ακόμα αλλά θα μπορούσε εύκολα να γίνει...
Για την Πάτρα έχουμε να πούμε πολλά και θα τα πούμε σύντομα.
Τώρα θέλω να μιλήσω για έναν άνθρωπο, την σπιτονοικοκυρά μου την Αγγελική και την τρομερή της πορτοκαλόπιτα. Άλλη μια φορά στη ζωή μου καταλαβαίνω ότι η ομορφιά σε έναν τόπο είναι η φυσική σίγουρα, (αυτό σε κρατάει ένα δεκαήμερο) πολύ περισσότερο είναι οι άνθρωποι!!! Είμαι πολύ τυχερός που για ακόμα μια φορά περιτριγυρίζομαι από εκπληκτικούς ανθρώπους με ποιότητα.
Η ΚΥΡΙΑ Αγγελική λοιπον ήταν ο πρώτος άνθρωπος που γνώρισα στην Πάτρα κατά τη διάρκεια της πρώτης μου επίσκεψης για αναζήτησή σπιτιού αρχές Αυγούστου. Ένας άνθρωπος θετικός, με χαμόγελο, διακριτικός, με στυλ, αρχοντιά και ποιότητα!!! Όπως καταλάβατε δεν χρειάστηκε δεύτερη σκέψη για το πού θα μείνω!!!
Αφού έρχομαι μόνιμα λοιπον τέλη Αυγούστου μετά την προετοιμασία μας στο Πήλιο, πάρα πολύ κουρασμένος, που το μόνο που ονειρεύομαι είναι ένα μπάνιο και ο καναπές μου, η κυρία Αγγελική με πετυχαίνει στην πόρτα.
- "Γιωργακη καλώς ήρθες" ήταν η ατάκα της,
- Έλα να κεράσω έφτιαξα γλυκό.
Μη μπορώντας να αντισταθώ και με τη σκέψη ότι το αξίζω μετά από τα χιλιόμετρα που έτρεξα στο βουνό κάνω μια στάση.
- "Έκανα πορτοκαλόπιτα μου λέει και πάει εξαιρετικά με μια μπάλα παγωτό βανίλια".
Με τα λόγια της ένα δάκρυ συγκίνησης έτρεξε στο μάγουλο μου, πορτοκαλόπιτα; το αγαπημένο μου γλυκό, δεν είναι δυνατόν!!!
Παρόλο που ο πήχης για μένα είναι πολύ υψηλά, ειδικά σε αυτό το γλυκό, έχοντας κατασπαράξει ταψιά ολόκληρα από την κορυφαία του είδους στο ζαχαροπλαστείο “Μέλισσα" στα Θερμά Ικαρίας, είπα θα της δώσω την ευκαιρία της μόνο και μόνο που με σκέφτηκε.
Ε, λοιπόν, όχι απλά άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά αλλά πλέον καθιερώθηκε η Πέμπτη πορτοκαλόπιτας που κατεβαίνω βγαίνει το ταψί και κάνουμε μαγικό κουβεντολόι.
Αφιερωμένο λοιπόν στην πρώτη μου φίλη στην Πάτρα αυτό το blog και επειδή θέλω να ζήσετε όλοι αυτό το μαγικό ταξίδι της πρώτης μπουκιάς ζέστης πορτοκαλόπιτας με παγωτό σας γράφω τη συνταγή.
Καλό μήνα σε όλους
Υγεία και χαμόγελα
Υλικά συνταγής
* 1 πακέτο φύλλο κρούστας (500γρ.)
* 4 αυγά
* 1 φλιτζ. ζάχαρη
* 3 πορτοκάλια (το ξύσμα τους)
* 300γρ. γιαούρτι στραγγιστό
* 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
* 1 βανίλια
* 1 φλιτζ. ηλιέλαιο
* 3 κ.σ. μπράντι ή κονιάκ
* ¼ κ.γ. κανέλα
για το σιρόπι
* 1½ φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού φρέσκος
* 1½ φλιτζ. ζάχαρη
* 1 λεμόνι (ο χυμός του)
* 3-4 καρφιά γαρίφαλο
* 1-2 πορτοκάλια κομμένα σε λεπτές φέτες (από αυτά που χρησιμοποιήσαμε το ξύσμα τους
* Περίπου 90’ στο ταψί
Διαδικασία συνταγής
1. Λαδώνουμε ελαφρά το ταψάκι μας και κόβουμε σε μικρά κομμάτια το φύλλο κρούστας. Παράλληλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε λίγο-λίγο το γιαούρτι. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το μπέικιν. Συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος, προσθέτουμε σιγά-σιγά το λάδι. Προσθέτουμε τα φύλλα κρούστας ψιλοκομμένα ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
3. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε κατσαρόλα το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και το γαρίφαλο. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να πάρουν 1 βράση (30 δευτερόλεπτα) και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
4. Μεταφέρουμε το μείγμα με τα φύλλα στο ταψί και το στρώνουμε να απλωθεί καλά. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αν πάει να μας αρπάξει, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Για να βεβαιωθούμε ότι η πίτα μας είναι έτοιμη, ελέγχουμε αν ξεκολλάει από τα τοιχώματα του ταψιού. Με ένα κουτάλι στρώνουμε στην επιφάνεια της πίτας τις φέτες πορτοκαλιού. Περιχύνουμε με σιρόπι σιγά-σιγά. Την σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για λίγη ώρα, μέχρι να ρουφήξει το σιρόπι».
Keywords
μπογρης, πορτοκαλοπιτα, συνταγη, basket, league, blog, εσακε, πατρα, κυρια, στυλ, παγωτο, πήχης, αγγελικη, εσακε, ζαχαρη, ομορφια, πηλιο, φυσικη, ωρα, basket, blog, αυγα, ανθρωπος, απλα, βανιλια, βγαινει, βδομαδα, γινει, γιαουρτι, γιωργος μπογρης, ευκαιρια, ευκολα, ζωη, ζησετε, ζωη μου, κειμενο, κυρια, λαδι, λεμονι, λογια, μαλλια, μπανιο, πεμπτη, πιτας, πήχης, ποιοτητα, πορτα, σιγουρα, συντομα, σιροπι, στυλ, ταψι, φυλλο, φυλλα, φορα, χαμογελο, ετοιμη, γλυκο, league, μια φορα, πακετο, παιχνιδι, ταξιδι, τυχερος, θελω να, υλικα, βουνο, χυμος, ζαχαροπλαστειο
Τυχαία Θέματα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αθλητικά
- To NBA άρχισε την αναζήτηση του Ινδού Γιάο Μινγκ
- Αν είσαι υπέρβαρος στη Ρεάλ, πληρώνεις 250 ευρώ το κιλό
- Τέταρτος πιο ακριβοπληρωμένος τεχνικός στην Αφρική ο Γκώνιας!
- Κλοπ: "Θα έφευγα από την Λίβερπουλ, εάν δημοσίευαν τέτοιο βίντεο"
- Ρεάλ Μαδρίτης: Κάνει ξανά δικό της τον Μεζρί
- Ο φετινός Παναθηναϊκός μοιάζει με… χαμαιλέοντα
- Μπλόκο Ελεγκτικού Συνεδρίου στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ του Κόκκαλη για την υπογειοποίηση στη Νέα Φιλαδέλφεια
- Κούγιας: «Ψευδής είδηση ότι έχω πουλήσει την ΑΕΛ»
- Αρχηγός αποστολής του οσφπ ο Ασλανίδης και στενές σχέσεις (Pics)
- Ξάνθη: Επιστρέφει ο "κακός δαίμονας" του Παναθηναϊκού
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Novasports
- Ο φετινός Παναθηναϊκός μοιάζει με… χαμαιλέοντα
- Ξάνθη: Επιστρέφει ο "κακός δαίμονας" του Παναθηναϊκού
- Απολαυστικός Μπόγρης: Αντί για τον Ιωνικό, έγραψε συνταγή για πορτοκαλόπιτα
- Ο Απόλλων Καλαμαριάς αποκτά γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου
- Απολαυστικός Μπόγρης: Έδωσε συνταγή για πορτοκαλόπιτα
- Απίθανος Μολό: "΄Ήρθα για να φέρω τρέλα! Δεν ήρθα εδώ για τα λεφτά" (video)
- Μπαρτσελόνα: Φτιαγμένη για να φτάσει στην κορυφή (video)
- Δεν ξέχασε τα Τέμπη ο Γαβαλάς (pic)
- ΚΑΕ ΠΑΟΚ: "Αδέρφια ζείτε..." (video)
- Απρόοπτο με Μάντσον στον Ατρόμητο
- Τελευταία Νέα Novasports
- Απολαυστικός Μπόγρης: Αντί για τον Ιωνικό, έγραψε συνταγή για πορτοκαλόπιτα
- Εκτός Σαγκάης ο Ναδάλ
- Η εντυπωσιακή φωτογραφία των αρχηγών σε δύο περιοδικά!
- Απολαυστικός Μπόγρης: Έδωσε συνταγή για πορτοκαλόπιτα
- Ξάνθη: Επιστρέφει ο "κακός δαίμονας" του Παναθηναϊκού
- Φλεβαράκης: "Νίκη αφιερωμένη στους νεκρούς οπαδούς"
- Ο Απόλλων Καλαμαριάς αποκτά γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου
- Ο Ζβέρεφ στον δρόμο του Τσιτσιπά
- Ο φετινός Παναθηναϊκός μοιάζει με… χαμαιλέοντα
- Το μεγάλο πείραμα με εξάποδους βιοτεχνολογικούς «στρατιώτες»: Λύση ή ρίσκο;
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αθλητικά
- Πανιώνιος: Νέος… συμπαίκτης για τους «κυανέρυθρους»
- Ο Μολό δεν ήρθε στην Ελλάδα για τα λεφτά
- Πουλούσε 2,25 ευρώ τον τρόπο για να διώξεις τις αράχνες από το σπίτι
- Φήμες ότι ο Κουρτουά υπέστη κρίση άγχους
- Μολό: «Ο ρόλος μου είναι να φέρω την τρέλα επιθετικά»
- Αν είσαι υπέρβαρος στη Ρεάλ, πληρώνεις 250 ευρώ το κιλό
- Σακελλαρίου: «Να μην μείνουμε στη νίκη με τον ΠΑΟΚ»
- Κούγιας: «Ψευδής είδηση ότι έχω πουλήσει την ΑΕΛ»
- Χόρφορντ: «Ηγέτες οι Εμπίντ-Σίμονς, πρέπει να δουλέψω σκληρά»