Αποστολή εξετελέσθη…

Έμεινε ένα μήνα εκτός πάγκων. Ξεπέρασε προσωπικά προβλήματα και επέστρεψε. Όταν ανέλαβε τη Γουλβς τον Νοέμβριο του 2022, μετά την αποτυχημένη εκκίνηση στην μετέπειτα κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ Σεβίλλη, μόνο όσοι τον ήξεραν περίμεναν το τελικό αποτέλεσμα. Τί γράφαμε τότε;

Ο εργατικός κόουτς Λοπετέγι αναλαμβάνει τη δύσκολη αποστολή να σώσει την παρτίδα για την ουραγό Γουλβς με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων στην Αγγλία. Αποστολή αυτοκτονίας.

Με επίγνωση της δύσκολης αλλά όχι αδύνατης αποστολής, ο πρώην προπονητής της Σεβίλλης καθυστέρησε κατά ένα μήνα την άφιξή

του στο Γουλβερχάμπντον λόγω προβλήματος υγείας του πατέρα του. Έγινε δεκτός πριν τη σέντρα του αγώνα με την Άρσεναλ με γύρο θριάμβου. Είδε από κοντά την αμυντικογενή ομάδα του να μην αποφεύγει την ήττα απέναντι στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Τζεφ Σι τον περίμενε καρτερικά, ακολουθώντας την υπηρεσιακή πλην αποτελεσματική για οκτώ ματς επιλογή του Στιβ Ντέιβις. Δεν ευδοκίμησαν οι επαφές με άλλους τεχνικούς και η διοίκηση επέμεινε στον Λοπετέγι.

Για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα μιας ομάδας που δημιουργεί βασιζόμενη στον απίθανο Νέβες, αλλά σκοράρει με αίτηση και λόγω απώλειας επιθετικών τύπου Κάλαιτζιτς, Χιμένες, Κόστα για διάφορους λόγους. Αρρυθμίες.

Ο Τζουλέν άλλωστε και πριν από έξι, επτά χρόνια είχε δεχτεί κρούση να αναλάβει τους “λύκους” αλλά προτίμησε την εθνική Ισπανίας. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή.

Να αναλάβει την ουραγό Γουλβς και να βάλει τη σφραγίδα του. Όπως έκανε και στην Ανδαλουσία με τη Σεβίλλη. Κι ας άρχισε τη σεζόν με το αριστερό στον ισπανικό νότο παραδίδοντας σκυτάλη στον Σαμπάολι.

Άλλωστε αυτή η ομάδα της πορτογαλικής παροικίας με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και με μεγάλη ιστορία και ωραίο γήπεδο όπως είπε στην παρουσίαση του, αδικεί πραγματικά τον εαυτό της. Χειρότερα η Γούλβς δεν μπορεί να πάει…

Και δεν πήγε. Ο Λοπετέγι τελείωσε τη δουλειά των 27 αγώνων με 10 νίκες και 6 ισοπαλίες. Αποστολή εξετελέσθη…

Keywords
Τυχαία Θέματα