Αποσύρθηκε ο Άντον Γκαβέλ

«Αντίο» στην ενεργό δράση είπε ο Άντον Γκαβέλ στα 34 του χρόνια. Ο Σλοβάκος γκαρντ ολοκλήρωσε μια καριέρα 14 ετών στην οποία έπαιξε κυρίως στη Γερμανία (Καρλσρούη, Γκίσεν, Μπάμπεργκ, Μπάγερν), εντούτοις πέρασε για ένα χρόνο και από τα μέρη μας (Άρης, 2008-09).

Έπαιξε με τη φανέλα δύο εθνικών ομάδων (89 συμμετοχές με τη Σλοβακία, 12 με τη Γερμανία) και ξεχώρισε χάρη στην σκληρή δουλειά και την επιθετικότητα του στο παρκέ.

«Δεν
ήμουν ποτέ σπουδαίο ταλέντο, δεν είμαι αθλητικός, ούτε έχω την σούπερ τεχνική κατάρτιση, αλλά δούλεψα σκληρά για τα πάντα», είπε ο Γκαβέλ μετά την απόσυρσή του. «Πέρσι, σαν αρχηγός της ομάδας (σ.σ της Μπάγερν Μονάχου) πανηγύρισα τρόπαια, κάτι που ήταν ξεχωριστό. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε 1-2 ακόμη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αλλά γενικά ήταν μια πολύ καλή περίοδος. Ήθελα να πανηγυρίσω τον τίτλο ξανά, και τώρα η δουλειά μου τελείωσε».

Ο Γκαβέλ κατέκτησε 5 πρωταθλήματα Γερμανίας (2010-13, 2018), 3 κύπελλα Γερμανίας, ήταν δύο φορές καλύτερος αμυντικός του πρωταθλήματος (2012 ,13), ενώ το 2013 (στον 4ο διαδοχικό τίτλο) αναδείχτηκε MVP των τελικών.

Es war uns eine Ehre, Anton Gavel.

Keywords
Τυχαία Θέματα