Άρης – Ηρακλής 83-78: Πρώτα επιβίωσε, μετά κέρδισε! (hls)

“Τρελό” ντέρμπι στο Αλεξάνδρειο μεταξύ Άρη και Ηρακλή, με τις δύο ομάδες να δίνουν σκληρή μάχη για 45 λεπτά.

Ο Ηρακλής ήταν πολύ καλύτερος για 15 λεπτά και προηγήθηκε με 36-21 στο 16΄, όμως ο Άρης, που ως τότε τα περίμενε όλα από τον Κέλι, δεν τον άφησε να πάει με διψήφια διαφορά στα αποδυτήρια. Οι γηπεδούχοι έτρεξαν επιμέρους σκορ 11-1 και μάζεψαν την κατάσταση στο σαφώς

πιο διαχειρίσιμο 32-37 της ανάπαυλας. Στην τρίτη περίοδο η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη ήταν απολαυστική, πέτυχε 28 πόντους και πήρε προβάδισμα με 60-56.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε ως το φινάλε. Ήταν η σειρά του Ηρακλή να πάρει σημαντική διαφορά στο “έμπα” του τελευταίου διλέπτου, 73-67 και να έχει μάλιστα και τη μπάλα. Εντούτοις οι παίκτες του Κώστα Μέξα διαχειρίστηκαν τελείως λανθασμένα το φινάλε του ματς, δεν κατάφεραν να σκοράρουν ως το φινάλε και όχι μόνο ισοφαρίστηκαν, αλλά έδωσαν και στον Άρη την ευκαιρία για την τελευταία επίθεση. Ο Ντάγκλας έκλεψε αλλά δεν είχε χρόνο για κάτι παραπάνω από ένα σουτ απελπισίας και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί ο Άρης ήταν σαρωτικός: 9-0 σερί με μπροστάρηδες τους Κόουαν και Γουλιαμς, σκορ 82-73 και… τέλος, αφού ο Ηρακλής δεν κατάφερε να επιστρέψει.

Για τους νικητές ο Κέλι ήταν απίθανος με 29 πόντους και 10 ριμπάουντ, με τον Κλόμπουτσαρ να προσθέτει 15, τον Κόουαν 12 και τους Γουίλιαμς – Τζούστον από 11.

Για τον Ηρακλή ο Ντάγκλας είχε 19 πόντους, 9 ριμπάουντ, 6 ασίστ αλλά και 10(!) λάθη, οι Παπαδάκης – Αγραβάνης από 11 και οι Γουλριτζ-Τέιλορ από 10.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, η διακοπή του ματς 8:12 για το φινάλε του παιχνιδιού λόγω λιποθυμίας φιλάθλου του Άρη, ο οποίος ανέκτησε τις αισθήσεις του μετά την παρέμβαση των γιατρών και διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα