Άρης – Περιστέρι 78-83: Ματσάρα, εκκένωση και… “απόδραση”

Επεισοδιακό ήταν το παιχνίδι του Άρη με το Περιστέρι, το οποίο έριξε την αυλαία της 17ης αγωνιστικής της Basket League, καθώς κράτησε σχεδόν τρεισήμισι ώρες και χρειάστηκε να εκκενωθεί το «Nick Galis Hall» για να ολοκληρωθεί εν τέλει.  

Το Περιστέρι μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο, πήρε τον έλεγχο

του αγώνα και οδηγούσε σταθερά την… κούρσα, παίρνοντας κατά διαστήματα διψήφιες διαφορές. Με το σκορ στο 59-67 και μόλις 07:05’ να απομένουν για το τέλος οι διαιτητές πήραν τον δρόμο προς τα αποδυτήρια, ύστερα από απόφαση της Βάσως Τσαρούχα, εξαιτίας υβριστικών συνθημάτων που ακούγονταν από τους φίλους του Άρη προς τα πρόσωπα τους.

Η απόφαση ήταν ξεκάθαρη εξ’ αρχής. Εκκένωση του γηπέδου ή οριστική διακοπή. Μετά από μία και πλέον ώρα διακοπής το «Nick Galis Hall» άδειασε με ασφάλεια και οι δύο ομάδες βγήκαν εκ νέου στο παρκέ για την ολοκλήρωση του αγώνα.

Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν την κατάσταση, πλησίασαν στον πόντο (72-73) χάρη σε ένα επιμέρους 13-6, όμως μέχρι εκεί ήταν. Το Περιστέρι έβγαλε αντίδραση, έδειξε ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία και κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι το τέλος, επιστρέφοντας στην Αθήνα με μία υπερπολύτιμη νίκη.

Απίθανη παράσταση από τον Νότε, που σημείωσε 37(!) πόντους, αλλά αποδείχθηκε πως δεν ήταν αρκετό για να αποφύγει ο Άρης την ήττα. Πρωταγωνιστής για το Περιστέρι ο Ντένμον με 24 πόντους, εξαιρετικός ο Φρανσίσκο (17π., 7ρ., 5 ασίστ), 14 πόντους πρόσθεσε ο Χάμερ.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 35-39, 47-62, 78-83

Keywords
Τυχαία Θέματα