Άρης: O Ματέο που θυμίζει τον παλιό Γκαρσία

Τον παλιό καλό του εαυτό θυμίζει (ως ένα βαθμό) ο Ματέο Γκαρσία με την απόδοση του στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ο Αργεντίνος ποδοσφαιριστής ήρθε με πολλές περγαμηνές στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έκλεψε τις εντυπώσεις την πρώτη του χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα, στη συνέχεια δοκίμασε την τύχη του στον Ερυθρό Αστέρα και από το καλοκαίρι του 2020 δηλώνει και πάλι κάτοικος…

Χαριλάου.

Από την ημέρα της επιστροφής του και μετά, η αλήθεια είναι πως άργησε πολύ να βρει τα πατήματα του.

Τον τελευταίο μήνα δείχνει σημάδια βελτίωσης.

Το σημαντικότερο για τον ίδιο, είναι ότι με τις θετικές του εμφανίσεις του βοήθησε την ομάδα να μείνει «ζωντανή» στην διεκδίκηση του τελευταίου στόχου της χρονιάς που της απέμεινε.

Ο Άρης μπαίνει στα play offs διεκδικώντας την 5η θέση και το ευρωπαϊκό εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του UEFA Conference League.

Ο Γκαρσία έδειξε διάθεση να… συστηθεί και πάλι στο ελληνικό κοινό αποδεικνύοντας πως είναι χρήσιμος σε πολλές θέσεις.

Οι προπονητές που πέρασαν από τον – ηλεκτρικό – κιτρινόμαυρο πάγκο, τον χρησιμοποίησαν σε ρόλο ανασταλτικού, του έδωσαν ρόλο δεκαριού και πολλές φορές αγωνίστηκε ως εξτρέμ.

Ο νωθρός και σε πολλές περιπτώσεις προκλητικά αδιάφορος Ματέο Γκαρσία, έχει μεταμορφωθεί.

Έχοντας αφήσει πίσω τα όποια προσωπικά του θέματα και θέλοντας να αποδείξει ότι είναι εδώ καθώς έχει πολύ μέλλον ακόμη στο άθλημα, αποδικνύει εμπράκτως ότι είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα του και κυρίως τον εαυτό του.

Μία σημαντική παράμετρος στην αγωνιστική άνοδο του Γκαρσία είναι η παρουσία των Ετέμπο (που άργησε να ενσωματωθεί στην ομάδα) και Νταρίντα. Δύο εξαιρετικά ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, ικανοί να βοηθήσουν τους συμπαίκτες τους να αναδείξουν το δικό τους ταλέντο.
,
Ο Γκαρσία εκμεταλλεύτηκε το παραπάνω γεγονός. Ξαναθυμήθηκε πως διαθέτει όλα τα στοιχεία να αναδειχθεί σε ηγέτη του Άρη, αρκεί να έχει ανάλογη συνέχεια και να δουλέψει αρχικά με το μυαλό του (μένοντας προσγειωμένος) και στη συνέχεια με το σώμα του.

Έχει ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης…

Keywords
Τυχαία Θέματα