Άρης-ΑΕΚ, 55 χρόνια μετά…

“Κιτρινόμαυρο” ντέρμπι στην φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς η κλήρωση φέρνει αντιμέτωπο τον Άρη με την ΑΕΚ σε διπλά ματς με έπαθλο την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Τελευταία φορά που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο κύπελλο Ελλάδας ήταν τη σεζόν 2019-20, με την ΑΕΚ να παίρνει την πρόκριση στον τελικό του θεσμού

αποκλείοντας την ομάδα της Θεσσαλονίκης με νίκη 2-1 στο ΟΑΚΑ και γκολ του Λιβάια στην παράταση (2-2) στο “Κλεάνθης Βικελίδης“.

Στην φάση των 16 του κυπέλλου Ελλάδας, ωστόσο, Άρης και ΑΕΚ αναμετρήθηκαν τελευταία φορά τη σεζόν 1967-68 σε νοκ-άουτ παιχνίδι που διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη. Η Ένωση ήταν η νικήτρια του αγώνα με 1-0 και γκολ του αείμνηστου Μίμη Παπαϊωάννου στο 57ο λεπτό.

Αυτό είναι και το μοναδικό τους ραντεβού στην φάση των 16 του κυπέλλου Ελλάδας, καθώς όλες τις υπόλοιπες φορές έχουν αναμετρηθεί είτε για τα προημιτελικά, είτε για τα ημιτελικά του θεσμού.

Η ΑΕΚ στα τελευταία τέσσερα ραντεβού για το κύπελλο Ελλάδας έχει πάρει την πρόκριση εις βάρος του Άρη, ο οποίος πανηγύρισε τελευταία φορά πρόκριση εναντίον της Ένωσης σε νοκ-άουτ ματς τη σεζόν 1962-63 με 1-0 στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Η αναμέτρηση είχε κριθεί με γκολ του Πανιτσίδη στο 9ο λεπτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα