Άρης: Αυτο-τρικλοποδιάστηκε και τώρα τρέχει…

Ο πρώτος στόχος του Άρη χθες (1/5) στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, κόντρα στον Παναθηναϊκό για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της SL1, ήταν να πάρει το τρίποντο. Αυτός ήταν ο πιο σημαντικός! Ο αμέσως επόμενος ήταν να πάρει ένα ισόπαλο αποτέλεσμα. Στην πρώτη περίπτωση αποκτούσε τεράστιο πλεονέκτημα για την κατάληψη της τρίτης θέσης και την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Στη δεύτερη, διατηρούσε τα κεκτημένα και δεν άφηνε έναν άμεσο ανταγωνιστή του να τον ξεπεράσει στον πίνακα.

Κανέναν από τους δύο αυτούς στόχους, λοιπόν, δεν έπιασαν οι “κίτρινοι”, κυρίως με δική τους ευθύνη. Για τρεις

βασικούς λόγους:

α. Ο αρχικός σχηματισμός που επέλεξε ο προπονητής, Χερμάν Μπούργος, να παρατάξει την ομάδα απέναντι στους “πράσινους”, όχι απλώς δεν βοήθησε την προσπάθεια, αλλά την υπονόμευσε.

β. Οι παίκτες στο σύνολό τους δεν έβγαζαν την εικόνα αποφασισμένων για το θετικό αποτέλεσμα πάση θυσία, ασχέτως αν ταίριαζε ο σχηματισμός στην προσπάθειά τους ή όχι.

γ. Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά με την απερισκεψία του να πάρει κόκκινη κάρτα κρέμασε τους συμπαίκτες του, αφήνοντάς τους με έναν λιγότερο για ένα ολόκληρο ημίχρονο κι ενώ η ομάδα ήταν ήδη πίσω στο σκορ και έψαχνε τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση.

Γεγονός είναι ότι τον Άρη δεν τον βοήθησε και η τύχη στις καλές στιγμές που είχε να σκοράρει. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όμως, το αντίδοτο -συνήθως- είναι να έχει μια ομάδα την ικανότητα να φτιάξει κι άλλες ευκαιρίες, για να αυξήσει τις πιθανότητες να πετύχει γκολ. Έτσι όπως πήγε αυτό το παιχνίδι, οι επτά (7) τελικές των “κίτρινων” ήταν λίγες.

Επιπλέον, υπάρχει και η φάση που οι “κίτρινοι” διαμαρτύρονται για χέρι του Φραν Βέλεθ στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Ο διαιτητής έκρινε ότι δεν υπήρχε παράβαση. Εκ των υστέρων, ο Άρης δεν μπορεί να σταθεί σε αυτό. Πρώτα πρέπει να κοιτάξει να διορθώσει τα δικά του λάθη, όπως δήλωσε και ο εκτελών χρέη πρώτου προπονητή χθες, Τόλης Τερζής, λόγω της τιμωρίας του Χέρμαν Μπούργος.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, οι “κίτρινοι” έβαλαν δύσκολα στον εαυτό τους εν όψει της συνέχειας. Πλέον, η ανάγκη για νίκες στα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια στη διαδικασία των πλέι οφ της SL1 έγινε ακόμη πιο μεγάλη. Αρχικά, για να βρεθούν και πάλι στην τρίτη θέση (κάτι που δεν εξαρτάται πλέον μόνο από τους ίδιους) και στη συνέχεια για να την κρατήσουν ως το φινάλε. Διπλή αποστολή και δύσκολη, ακριβώς γιατί χθες χάθηκε μεγάλη ευκαιρία να γίνουν τα πράγματα πιο εύκολα…

Keywords
Τυχαία Θέματα