Άρης: Ανεβασμένος για την πέμπτη θέση!

Την κατάλληλη στιγμή πέτυχε ο Άρης τη νίκη επί του ΟΦΗ, την προηγούμενη αγωνιστική, στο Ηράκλειο. Με αυτήν, σταμάτησε το σερί των τεσσάρων ηττών σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ανέβηκε στη βαθμολογία και βελτιώθηκε η ψυχολογική διάθεση των παικτών. Πλέον, σήμερα (26/2, 19:30, NS Prime), στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League,

οι “κίτρινοι”, ανεβασμένοι και πολύ πιο ορεξάτοι, περιμένουν τον Ατρόμητο στο “Κλεάνθης Βικελίδης” με μοναδικό στόχο τη νίκη, για να δώσουν συνέχεια στην προηγούμενη επιτυχία τους.

Μια νίκη, που, αν την κατακτήσει ο Άρης, θα βρεθεί στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αφήνοντας πίσω τον Βόλο, και ταυτόχρονα θα κλειδώσει οριστικά τη συμμετοχή του στα πλέι οφ της SL1. Γεγονός, που θα βοηθήσει την ομάδα να πάει απελευθερωμένη στις αναμετρήσεις μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, με στόχο να βρεθεί όσο το δυνατόν ψηλότερα στην τελική βαθμολογική κατάταξη σε αυτό το πρώτο διάστημα του πρωταθλήματος, για να έχει καλύτερες προοπτικές στα πλέι οφ.

Γι’ αυτό και ο προπονητής της ομάδας, Απόστολος Τερζής, δήλωσε στη NOVA εν όψει της σημερινής αναμέτρησης, ότι είναι σημαντική, ενδέχεται να κρίνει το εισιτήριο για τα πλέι οφ, όμως, δεν είναι ο μοναδικός “τελικός” για τους “κίτρινους”, που θέλουν να βλέπουν και πιο μπροστά. Τόνισε χαρακτηριστικά: “Πράγματι, με νίκη σε αυτόν τον αγώνα κλειδώνουμε την πρώτη εξάδα στον βαθμολογικό πίνακα στην τελική κατάταξη της κανονικής περιόδου. Έχουμε πει πριν από τον αγώνα με τον ΟΦΗ, όμως, ότι όλα τα παιχνίδια ως την 26η αγωνιστική είναι τελικοί για εμάς. Έτσι τα βλέπουμε κι έτσι τα αντιμετωπίζουμε, γιατί θέλουμε όλους τους βαθμούς”.

Από τη δική του πλευρά, ο Νικολάς Ενκουλού, στις δηλώσεις που επίσης έκανε αποκλειστικά στη NOVA για τη σημερινή αναμέτρηση, ήταν ακόμη πιο κάθετος από τον προπονητή του, μεταφέροντας το σκεπτικό του ίδιου και των συμπαικτών του. Δήλωσε: “Δεν είναι έξτρα κίνητρο για εμάς η βαθμολογική σημασία του αγώνα με τον Ατρόμητο. Σε όλα τα παιχνίδια πρέπει να νικάμε. Αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη να παίζει στην Ευρώπη, οπότε δεν σκεφτόμαστε κάτι άλλο. Στο μυαλό μας είναι μόνο στη νίκη!”

Ένα σκεπτικό, που έχει περάσει και στους “μικρούς” μέσα στα “κίτρινα” αποδυτήρια, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις του Ραφαήλ Σγούρου στη NOVA για τη σημερινή αναμέτρηση. “Γενικώς, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον Ατρόμητο. Αυτό που λέμε στους εαυτούς μας είναι ότι έχουμε αδικηθεί ως ομάδα, που βρισκόμαστε σε αυτή τη βαθμολογική θέση, και πρέπει να το διορθώσουμε αυτό”, σημείωσε εμφατικά!

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Απόστολος Τερζής δεν έχει στη διάθεσή του Φαμπιάνο Λέισμαν, ο οποίος είναι τιμωρημένος και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής κόντρα στον Ατρόμητο. Επιπλέον, δεν είναι διαθέσιμοι για τον προπονητή του Άρη οι τραυματίες Μανού Γκαρθία και Μαρμαρίδης. Εκτός αποστολής άφησε τους Χαΐροβιτς, Ζερβίνιο, Χατζηιωάννου, Τανούλη, Παναγίδη και Καρακασίδη.

Στην αποστολή, που ανακοίνωσε χθες ο Τερζής, βρίσκονται οι εξής παίκτες: Cuesta, Σιαμπάνης, Brabec, Iturbe, Mateo Garcia, Darida, Kamara, Luis Palma, Camacho, Rupp, Doukoure, Gray, Etebo, Peersman, Dabo, Mazikou, Nkoulou, Odubajo, M’Bakata, Χριστοδουλόπουλος και Σγούρος.

Την αρχική ενδεκάδα ο Τερζής αναμένεται να την παρατάξει σε σχηματισμό 4-3-3, με τον Κουέστα στην εστία, τον Οντουμπάτζο δεξιά στην άμυνα, τον Πίρσμαν αριστερά, τους Μπράμπετς και Ενκουλού κεντρικούς αμυντικούς, τον Ετέμπο αμυντικό μέσο, τους Νταρίντα και Ρουπ δημιουργικούς μέσους, τους Ιτούρμπε και Ματέο Γκαρσία στις πτέρυγες και τον Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα