Άρης: Αποφασισμένος στον πρόωρο τελικό!

Μπορεί να ακούγεται πρόωρο, καθώς είμαστε μόλις στη δεύτερη αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος των πλέι οφ της SL1, όμως, το σημερινό (21/3, 19:00, NS Prime) ντέρμπι στο “Κλεάνθης Βικελίδης” ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό έχει χαρακτήρα πρόωρου τελικού για τις δύο ομάδες. “Κίτρινους” και “πράσινους” χωρίζουν δύο βαθμοί στον πίνακα (45 έναντι 43), οπότε ο νικητής παίρνει το πάνω χέρι για την είσοδο στην τελική πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, αυξάνοντας τις πιθανότητες για την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου για τη νέα

σεζόν.

Σε αυτή τη μάχη, λοιπόν, οι παίκτες του Άρη φαίνεται ότι πηγαίνουν αποφασισμένοι για τη νίκη! Μια νίκη, που αφενός θα τους δώσει ουσιαστική διαφορά ασφαλείας από τον Παναθηναϊκό, μιας και θα τους πάει στο +5 από τον αντίπαλό τους, και αφετέρου ενδέχεται να τους βάλει και σε τροχιά πρώτης τριάδας, αναλόγως του αποτελέσματος στο σημερινό ντέρμπι των “Δικέφαλων” (ΑΕΚ VS ΠΑΟΚ) στο ΟΑΚΑ, με την “Ένωση” πριν από αυτό το ματς να είναι στους 47 πόντους, δηλαδή +2 από τον Άρη.

Για να είμαστε ακριβείς, βασικός στόχος των “κίτρινων” δεν είναι η πρώτη τετράδα, αλλά η πρώτη τριάδα της τελικής κατάταξης, ώστε ό,τι και να γίνει στο Κύπελλο, όπου ο Παναθηναϊκός είναι ακόμη μέσα και διεκδικεί το τρόπαιο, άρα και την έξοδο στην Ευρώπη μέσω αυτής της διαδικασίας, να έχουν σίγουρη τη συμμετοχή στο Europa Conference League της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Ένας επιπλέον λόγος, δηλαδή, να θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη στο σημερινό ματς με τους “πράσινους”, στο κυνήγι της ΑΕΚ και της πιο πάνω θέσης από την τέταρτη που βρίσκονται τώρα.

Το πρώτο ζητούμενο για τους “κίτρινους” είναι η πλήρης κατανόηση της σημασίας του σημερινού αγώνα. Επ’ αυτού φαίνεται ότι δεν τίθεται κανένα θέμα, αν κρίνει κανείς από τις δηλώσεις του Ντάνιελ Σούντγκρεν στη NOVA εν όψει του ντέρμπι με τους “πράσινους”. “Το παιχνίδι είναι κομβικό, γιατί θέλουμε να φτάσουμε πιο κοντά στο στόχο της Ευρώπης”, δήλωσε ο Σουηδός αμυντικός του Άρη, δίνοντας το στίγμα των σκέψεων που επικρατούν στα “κίτρινα” αποδυτήρια.

Από τη δική του πλευρά, ο Χερμάν Μπούργος, που σήμερα θα κοουτσάρει για πέμπτη φορά τον Άρη, μετρώντας τρεις νίκες και μία ήττα στις τέσσερις προηγούμενες αναμετρήσεις, σήκωσε ακόμη ψηλότερα την ένταση, δηλώνοντας στη NOVA εν όψει του αγώνα με τους “πράσινους” ότι… “θέλω την ψυχή του κόσμου στο γήπεδο!” Με αυτή τη δήλωση, ο Αργεντίνος τεχνικός θέλησε να στείλει μήνυμα στους φίλους του Άρη ότι η ομάδα του είναι αποφασισμένη για τη νίκη, όμως, θέλει την ανάλογη ώθηση από την κερκίδα!

Ο Μπούργος δεν έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους για το ντέρμπι. Κατά τους εργαστηριακούς έλεγχους για COVID-19, που υποβλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες τόσο οι ποδοσφαιριστές, όσο και τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη, ανιχνεύτηκε ένα θετικό δείγμα, που αφορά ποδοσφαιριστή (χωρίς να αναφερθεί ποιος είναι). Πάντως, όπως ενημέρωσε η ΠΑΕ Άρης, “εκτός αποστολής έμειναν οι Λούμορ, Σάκιτ και Δεληζήσης λόγω ίωσης, καθώς και οι τραυματίες Μαντσίνι και Μάνος”. Οι δύο τελευταίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στα πόδια τους.

Η αποστολή που ανακοίνωσε ο Μπούργος για το σημερινό παιχνίδι αποτελείται από τους εξής: Κουέστα, Σιαμπάνη, Γκάμα, Γκαρσία, Σάσα, Καμαρά, Ιτούρμπε, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μπερτόγλιο, Εντιαγέ, Ματίγια, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Μπεναλουάν, Πάλμα, Χαΐροβιτς, Ντουκουρέ, Εμπακατά, Λόπεθ και Ασλανίδη.

Το πιο πιθανό, σε ό,τι αφορά στην αρχική ενδεκάδα, είναι ο Μπούργος να εμπιστευτεί, σε σχηματισμό 4-2-3-1, τους ίδιους παίκτες που παρέταξε ως βασικούς στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό (13/3) στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Δηλαδή, τον Κουέστα στην εστία, τους Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Γκάνεα από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, τους Σάσα και Ματίγια ως αμυντικούς μέσους, τον Εντιαγέ ως επιτελικό, τους Ιτούρμπε και Γκάμα στις πτέρυγες και τον Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα