Άρης: Δυνατό φινάλε και επόμενη μέρα

Κανένας συμβιβασμός δεν χωράει όταν υπάρχει αγωνιστική υποχρέωση και ειδικά όταν αυτή είναι επίσημη. Στο μυαλό υπάρχει η νίκη, ασχέτως αν είναι ο τελευταίος αγώνας της σεζόν και έχουν οριστικοποιηθεί τα πάντα, τόσο η θέση στο βαθμολογικό πίνακα, όσο και η έξοδος στην Ευρώπη. Με αυτό το σκεπτικό πηγαίνουν οι “κίτρινοι” στο σημερινό (14/5, 20:00) παιχνίδι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, που είναι στο πλαίσιο της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ της Stoiximan Super League.

Αυτό

που θέλουν ο Απόστολος Τερζής και οι παίκτες του στην αναμέτρηση με τους “πράσινους” είναι να κάνουν ένα δυνατό φινάλε, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν, και δημιουργώντας καλή αύρα σε ό,τι αφορά στην έναρξη της προετοιμασίας -σε όλα τα επίπεδα- για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, που επισήμως ξεκινάει από αύριο. Αν και έχει ήδη ξεκινήσει, είναι αλήθεια.

Η επόμενη μέρα περιλαμβάνει πρωτίστως την ανακοίνωση για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας. Όπως δήλωσε ο Απόστολος Τερζής μιλώντας αποκλειστικά στη NOVA εν όψει του σημερινού αγώνα, αυτός θα είναι ο νέος πρώτος προπονητής της ομάδας, συνεχίζοντας από το τελευταίο διάστημα της τρέχουσας σεζόν. Είπε σχετικά: “Έχουμε μιλήσει κι έχουμε συμφωνήσει με τον πρόεδρο (σ.σ. τον Θόδωρο Καρυπίδη) και τον τεχνικό διευθυντή, κ. Παλίκουτσα, την προηγούμενη εβδομάδα. Θα γίνει η σχετική ανακοίνωση στη συνέντευξη Τύπου του τεχνικού διευθυντή την ερχόμενη εβδομάδα. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου να δικαιώσω τις προσδοκίες της διοίκησης και να είναι σίγουρος και ο κόσμος ότι θα κάνω το παν για να τα καταφέρουμε ως ομάδα. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε μετά τη συνέντευξη Τύπου του διευθυντή μας”.

Σε δεύτερο χρόνο ακολουθούν οι ανακοινώσεις για επέκταση συνεργασιών με υπάρχοντες παίκτες, αλλά και προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Οι ανανεώσεις είναι ένα σημαντικό ζήτημα, καθώς η τεχνική ηγεσία θέλει να βρει έναν κορμό για να χτίσει πάνω σε αυτόν τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ένα τέτοιο θέμα, για παράδειγμα, είναι η παραμονή του Λάζαρου Χριστοδολόπουλου, ο οποίος ομολόγησε στο πλαίσιο των δηλώσεων του στη NOVA για το σημερινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ότι αυτός θα παραμείνει στον Άρη. “Έχω δώσει τα χέρια με τον πρόεδρο και συμφωνήσαμε ότι συνεχίζουμε μαζί τη νέα σεζόν. Μένουν μόνο τα τυπικά για να κλείσει αυτή η συμφωνία”, δήλωσε σχετικά.

Στο μυαλό όλων στον Άρη, πάντως, είναι ότι η ομάδα θα μπορούσε να έχει καλύτερη πορεία σε όλες τις διοργανώσεις την τρέχουσα σεζόν κι ότι μπορεί, με τις σωστές κινήσεις, να πάει καλύτερα την ερχόμενη. Ο Μόουζες Οντουμπάτζο σχολίασε επ’ αυτού στη NOVA: “Πράγματι, θα μπορούσε για την ομάδα να ήταν και καλύτερη η σεζόν. Θα μπορούσε να πετύχει και περισσότερα, σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχε. Συνέβησαν, όμως, διάφορα, εντός κι εκτός ομάδας, που δεν επέτρεψαν στην ομάδα να έχει καλύτερη πορεία. Ελπίζω ότι την ερχόμενη σεζόν δεν θα συμβούν παρόμοια γεγονότα και θα πετύχουμε περισσότερα πράγματα”.

Για να επιστρέψουμε στο σημερινό παιχνίδι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, ο Απόστολος Τερζής δεν έχει στη διάθεσή του τον Γιακούμπ Μπράμπετς, τον Μανού Γκαρθία και τον Μπράιαν Νταμπό. Ο πρώτος είναι καλύτερα, όμως, δεν θέλει να ρισκάρει υποτροπή στον τραυματισμό του στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν. Ο δεύτερος εξακολουθεί το πρόγραμμα αποκατάστασης που κάνει στην Ισπανία και ο τρίτος έμεινε εκτός αποστολής λόγω του πειθαρχικού παραπτώματος, στο οποίο υπέπεσε πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ (8/5).

Ο προπονητής του Άρη πήρε μαζί του στην αποστολή τους εξής: Cuesta, Σιαμπάνη, Fabiano Leismann, Mateo Garcia, Iturbe, Darida, Luis Palma, Kamara, Camacho, Doukoure, Gray, Rupp, Peersman, Mazikou, Odubajo, Etebo, Nkoulou, M’Bakata, Χριστοδουλόπουλο και Σγούρο. Εκτός για λόγους τακτικής άφησε τους Hajrovic, Μαρμαρίδη, Παναγίδη, Χατζηιωάννου, Τανούλη και Καρακασίδη.

Σε ό,τι αφορά στην αρχική ενδεκάδα, αυτή αναμένεται να την παρατάξει σε σχηματισμό 4-3-3, με τον Σιαμπάνη στην εστία, τους Ενκουλού και Πίρσμαν στο κέντρο της άμυνας, τον Οντουμπάτζο στο δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής και τον Μαζικού στο αριστερό, τον Ετέμπο αμυντικό μέσο, τους Νταρίντα και Ρουπ δημιουργικούς, τους Ματέο Γκαρσία και Καμάτσο στις πτέρυγες και τον Γκρέι στην κορυφή της επίθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα