Άρης: Έμεινε ζωντανός και βλέπει τετράδα

Ο Άρης πήγε να παίξει στην Τρίπολη χθες (26/2) τον “τελικό των τελικών”, όπως χαρακτήρισαν οι ίδιοι οι άνθρωποί του τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ήθελε να κρατηθεί ζωντανός στην προσπάθεια που κάνει να μπει στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, για να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν. Και τα κατάφερε! Μάλιστα, καλοβλέπει πλέον μέχρι και τερματισμό στην πρώτη τετράδα στο φινάλε της κανονικής περιόδου, ενώ δύο αγωνιστικές πριν ήταν ορατός ο κίνδυνος να μείνει εκτός διαδικασίας και να συνεχίσει στα

πλέι άουτ.

Βεβαίως, για το πού θα καταλήξει ο Άρης στο τέλος της κανονικής περιόδου υπάρχουν πολλά σενάρια. Ακόμη και το τέλος της 25ης αγωνιστικής δεν θα ξεκαθαρίσει πλήρως την κατάσταση. Αντιθέτως, όπως και να έχει, όπως και να έρθουν τα αποτελέσματα, θα μείνουν πολλές εκκρεμότητες ως το φινάλε, που αναμένεται να είναι γκράντε!

Μια ματιά στο βαθμολογικό πίνακα της SL1 και στους αγώνες των εμπλεκομένων για την είσοδο στην πρώτη εξάδα αποδεικνύει του λόγου το αληθές:

Η τρίτη στην κατάταξη ΑΕΚ έχει 42 βαθμούς, τρεις αγώνες μέχρι το φίνις, εκ των οποίων οι δύο με Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης, που κυνηγούν θέση στην εξάδα, και το ταβάνι της μπορεί να είναι οι 51 βαθμοί. Στην περίπτωση που νικήσει τους “πράσινους” και τους Πελοποννήσιους η ίδια ευνοείται και βάζει στους αντιπάλους της σοβαρά ζητήματα σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή τους στα πλέι οφ. Ο τρίτος αγώνας είναι με τον ΠΑΟΚ.Ο τέταρτος Παναθηναϊκός έχει 36 βαθμούς και δύο ματς φωτιά ως το τέλος, με αντιπάλους την ΑΕΚ (εντός) και τον Ατρόμητο (εκτός), ο οποίος κυριολεκτικά “καίγεται” για βαθμούς, που θα τον κρατήσουν στη μεγάλη κατηγορία. Διόλου εύκολο πρόγραμμα. Το ταβάνι του είναι οι 42 βαθμοί.Ο πέμπτος Άρης έχει 36 βαθμούς (στην ισοβαθμία, που υπάρχει αυτή τη στιγμή, υπερτερεί ο Παναθηναϊκός) και ένα πολύ δύσκολο ματς μπροστά του, με τον Ολυμπιακό εντός έδρας. Εκκρεμεί, βεβαίως, η απόφαση για την υπόθεση Λάσκοφ στο CAS. Αν είναι θετική για τους “κίτρινους”, παίρνουν πίσω τους έξι αφαιρεθέντες βαθμούς και αλλάζει το στάτους τόσο το δικό τους, όσο και στις πρώτες θέσεις του πίνακα. Το ταβάνι του Άρη, προσμετρώντας τους έξι αυτούς πόντους, είναι οι 45 βαθμοί, πάνω, δηλαδή, από τον Παναθηναϊκό και οποιαδήποτε άλλη ομάδα από την τέταρτη θέση και κάτω. Μάλιστα, αν ο Άρης πιάσει το μάξιμουμ και η ΑΕΚ μείνει κάτω από τους 45 βαθμούς, τότε τρίτοι τερματίζουν οι “κίτρινοι” της Θεσσαλονίκης! Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτό είναι με διαφορά το καλύτερο σενάριο για τον Άρη!Ο έκτος Αστέρας Τρίπολης είναι στους 35 βαθμούς και έχει δύο παιχνίδια να δώσει, εκτός έδρας αμφότερα, με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Το ταβάνι του είναι οι 41 βαθμοί, όμως, το έργο του πολύ δύσκολο ακόμη και έναν βαθμό να πάρει σε αυτές τις δύο αναμετρήσεις.Ο έβδομος ΟΦΗ είναι στους 34 βαθμούς και έχει μπροστά του τους αγώνες με τον Ολυμπιακό εκτός έδρας και τον Απόλλωνα Σμύρνης εντός. Το ταβάνι του είναι οι 40 βαθμοί. Ο όγδοος πλέον, μετά την αφαίρεση 5 βαθμών, ΠΑΣ Γιάννινα είναι στους 31 βαθμούς και έχει μπροστά του τις αναμετρήσεις με τη Λαμία (εντός) και τον Βόλο (εκτός). Το ταβάνι του είναι οι 37 βαθμοί και θεωρητικά έχει ελπίδες να μπει στην πρώτη εξάδα, αν οι δύο τουλάχιστον από τις τέσσερις ομάδες που είναι πάνω από αυτόν δεν φτάσουν σε αυτό το όριο. Σενάριο, που δεν είναι απίθανο!

Μύλος! Μιλώντας για τον Άρη, οι “κίτρινοι” περιμένουν τα αποτελέσματα της τρέχουσας αγωνιστικής, ώστε να υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης στη βαθμολογία και, φυσικά, είναι σε αναμονή με αγωνία για την απόφαση του CAS μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα (πιθανότατα, με δεδομένο ότι έχει παρέλθει το δεκαήμερο από την εκδίκαση της υπόθεσής τους στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο).

Οι δύο αυτές συνθήκες θα καθαρίσουν τον ορίζοντα για τους “κίτρινους” και θα τους δείξουν κατά πόσο άνετοι και ψυχολογικά αποφορτισμένοι μπορούν να πάνε στον “τρίτο τελικό” (οι δύο προηγούμενοι ήταν με Ατρόμητο και Αστέρα), που όρισαν οι ίδιοι τις προηγούμενες ημέρες ότι είχαν μπροστά τους, αυτόν με τον Ολυμπιακό στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Σε ό,τι αφορά στο χθεσινό ματς στην Τρίπολη, αν ο Άρης παίρνει άριστα σε κάτι, πέρα από την “καθαρή” νίκη με σκορ 0-2, είναι στη διαχείριση. Η ενέργεια της ομάδας ήταν φανερή πεσμένη εξαιτίας του γεγονότος ότι ήταν το τρίτο παιχνίδι που έδινε μέσα σε επτά ημέρες, με τα δύο προηγούμενα, κόντρα στον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο, να είναι μεγάλης έντασης, κυρίως για βαθμολογικούς λόγους, αλλά και όχι μόνο. Οι “κίτρινοι” ήθελαν οπωσδήποτε να σκοράρουν μέχρι να αρχίσουν να πέφτουν για τα καλά οι μπαταρίες, κάτι που έγινε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Καμαρά. Παρεμπιπτόντως, ήταν πολύ σημαντικό γι’ αυτούς ότι για άλλη μία φορά δεν πέταξαν ένα ολόκληρο ημίχρονο, όπως έγινε και με τον Ατρόμητο, και κατάφεραν να σκοράρουν έστω και στο φινάλε του, ώστε να μην τους πλακώνει μετά η πίεση και το άγχος του γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο πάγκος του Άρη, με τον Χερμάν Μπούργος μόλις στη δεύτερη παρουσία του εκεί, πήγε το ματς στην τακτική. Φρέσκα πόδια στη μεσαία γραμμή, τρίτος κεντρικός αμυντικός, ο δυναμικός Μπεναλουάν, με ξεκάθαρη στόχευση να εξουδετερώσει τη νούμερο ένα αντίπαλη επιθετική απειλή, τον Μπαράλες, αλλαγή σχηματισμού σε 3-4-3, που γινόταν 5-4-1, προσπάθεια για κλέψιμο της μπάλας και αντεπίθεση στους άδειους χώρους της άμυνας του Αστέρα, ό,τι δηλαδή έπρεπε να κάνει μια ομάδα που δεν ήθελε απλώς να πει ότι έπαιξε καλά σε έναν τελικό, αλλά ότι νίκησε σε αυτόν!

Και τα νούμερα της στατιστικής δείχνουν ότι ο Άρης πήγε το ματς εκεί που ήθελε, κάνοντας ό,τι έπρεπε με ορθολογικό τρόπο για να φτάσει στη νίκη. Κράτησε συνολικά την μπάλα λιγότερο από τον αντίπαλο, με 56% ποσοστό κατοχής ο Αστέρας και 44% ο Άρης, εξοικονομώντας δυνάμεις, έκανε λίγες τελικές, οκτώ (8), που για τα δεδομένα των “κίτρινων” είναι… τίποτε, όμως, ήταν εύστοχος στις δύο από αυτές (ποσοστό ευστοχίας 25%, δηλαδή), ενώ είχε και την τύχη με το μέρος του στο δοκάρι του Ριέρα στο 56ο.

Όλα τα παραπάνω μαζί οδήγησαν τους “κίτρινους” στο τέλειο αποτέλεσμα και πλέον τους κάνουν να σκέφτονται από αισιόδοξα έως υπερ-αισιόδοξα για τη συνέχεια, σχετικά με τον τελευταίο στόχο που τους έμεινε την τρέχουσα σεζόν. Κάτι που φάνηκε και από τις δηλώσεις των Μπούργος, Σάσα και Καμαρά στη NOVA στο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”. Το γεμάτο αυτοπεποίθηση “ερχόμαστε” του νέου προπονητή είχε το νόημά του!

Keywords
Τυχαία Θέματα