Άρης: Ενισχυμένος στο κλάσικο, θέλει να δείξει χαρακτήρα

Ευνοϊκές είναι οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν για τον Άρη πριν το κλάσικο με τον ΠΑΟΚ, σήμερα (17/9, 20:30, NS Prime) στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Η συγκυρία είναι τέτοια, που οι “κίτρινοι” πηγαίνουν υπό καλές προϋποθέσεις γι’ αυτούς στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, με στόχο να πάρουν θετικό αποτέλεσμα,

που θα τους δώσει μεγάλη ώθηση για τη συνέχεια της τρέχουσας σεζόν.

Κατ’ αρχάς, στο διάστημα της διακοπής που προηγήθηκε ήταν ψυχολογικά ανεβασμένοι, μετά τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης, στο ντεμπούτο του Άκη Μάντζιου στην επιστροφή του στον πάγκο της ομάδας. Μια νίκη, με την οποία έκοψαν το αρνητικό σερί των τριών προηγούμενων ηττών, από την Ντιναμό Κιέβου για το ECL και τον ΟΦΗ και τη Λαμία για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Δεύτερον, σε αυτό το διάστημα προστέθηκαν τρία νέα πρόσωπα πρώτης γραμμής στο ρόστερ, οι Σουλεϊμάνοφ, Βερστράτε και Βέλεθ, όπως και ο Δεληζήσης, τέταρτος, με ρόλο να συντονίζει τα αποδυτήρια, ως φυσικός αρχηγός αυτής της ομάδας που δημιουργήθηκε. Οι τρεις πρώτοι μπορεί να μην είναι στον απόλυτο βαθμό έτοιμοι, καθώς ακόμη μαθαίνουν τους συμπαίκτες τους και τα συστήματα, όμως, μπορούν να βοηθήσουν ως ένα βαθμό, εφόσον τους ζητηθεί.

Και τρίτον, αυτό το διάστημα των δύο εβδομάδων, η ομάδα πραγματοποίησε μια μίνι προετοιμασία υπό τις οδηγίες του νέου της προπονητή πλέον, ο οποίος κι αυτός με τη σειρά του θέλει το χρόνο του για να μάθει τους παίκτες και τις αγωνιστικές τους ιδιαιτερότητες. Όπως επισήμανε ο Μάντζιος στη NOVA, στο πλαίσιο των δηλώσεων που έκανε εν όψει του σημερινού ντέρμπι, “ο χρόνος της διακοπής δεν ήταν πολύ μεγάλος, όμως, κάθε ημέρα ήταν χρήσιμη για εμάς. Είμαστε μια καινούργια ομάδα, που θέλει το χρόνο της. Δουλέψαμε καλά εν όψει του ερχόμενου ντέρμπι και πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε καλά σε αυτό”.

Υπό αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, πηγαίνει σήμερα ο Άρης στην Τούμπα, απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό του. Πέρα από αυτά, όμως, ο προπονητής της ομάδας τόνισε ότι πρέπει να επιδείξει στον αγωνιστικό χώρο ισχυρή προσωπικότητα η ομάδα, αν θέλει να πάρει θετικό αποτέλεσμα. “Τα ντέρμπι είναι ντέρμπι. Σε αυτά παίζουν ρόλο πολλά πράγματα. Είναι σημαντικό εκείνη την ημέρα πώς θα παρουσιαστεί κάθε ομάδα. Χρειαζόμαστε ισχυρή προσωπικότητα σε αυτό το παιχνίδι, γιατί ποιότητα υπάρχει. Πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε όπως πρέπει”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Μάντζιος κι αυτό περιμένει να δει από τους παίκτες του.

Οι τελευταίοι, πάντως, δείχνουν να το αντιλαμβάνονται, αν κρίνει κανείς από τα λεγόμενα του νεοφερμένου Μπίργκερ Βερστράτε στη NOVA εν όψει της σημερινής αναμέτρησης. Δήλωσε σχετικά με το σημερινό ματς ο Βέλγος, ο οποίος τώρα μαθαίνει ακόμη να κινείται στην πόλη: “Αυτό που περιμένω, αυτό που σκέφτομαι, είναι το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής. Ξέρω ότι είναι ξεχωριστό παιχνίδι και είναι σημαντικό για μένα ότι το πρώτο μου παιχνίδι με τον Άρη είναι απέναντι στον ΠΑΟΚ!”

Και πρόσθεσε ακόμη πιο χαρακτηριστικά, φανερώνοντας το κλίμα στα αποδυτήρια των “κίτρινων”: “Είμαι λίγες ημέρες εδώ κι όλοι μιλούν γι’ αυτό το ντέρμπι. Όλοι μου λένε πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι. Τα ντέρμπι πάντα έχουν ξεχωριστή σημασία, οπότε κι εγώ ανυπομονώ γι’ αυτό. Έχω καταλάβει το πάθος που υπάρχει στο σύλλογο γι’ αυτό το ντέρμπι. Θα τα δώσουμε όλα για να νικήσουμε και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας”.

Στον αγωνιστικό τομέα, στην αποστολή των “κίτρινων” είναι οι τρεις καινούριοι παίκτες, ο Βερστράτε, ο Σουλεϊμάνοφ και ο Βέλεθ, όπως είναι στην αποστολή και ο Πάρντο, ο Ισπανός χαφ που ακόμη δεν έχει παίξει με τον Άρη και για πρώτη φορά ήταν σε αποστολή στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Εκτός έμειναν οι Εμβοντό (ανέτοιμος), Ματαρίτα (τιμωρημένος), Σαβέριο (τραυματίας), και οι Φατόρε, Δεληζήσης, και Παναγίδης.

Η αποστολή αποτελείται από τους εξής είκοσι δύο (22) παίκτες: Κουέστα, Χουτεσιώτη, Μοντόγια, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Βέλεθ, Νταρίντα, Τζούρασεκ, Ρουπ, Βερστράτε, Πάβισιτς, Ντουκουρέ, Πάρντο, Μενέντες, Κάρλσον, Σουλεϊμάνοφ, Μορόν, Σαμόρα, Χριστοδουλόπουλο και Αηδόνη.

Ο Μάντζιος αναμένεται να παρατάξει τη βασική ενδεκάδα σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Κουέστα ενδέχεται να είναι στην εστία, με τους Μοντόγια και Φεράρι δεξιά κι αριστερά στην αμυντική γραμμή και τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς κεντρικούς αμυντικούς, τους Ντουκουρέ και Νταρίντα αμυντικούς μέσους, τον Ρουπ επιτελικό μέσο, τους Κάρλσον και Σαμόρα στις πτέρυγες και τον Μορόν στην κορυφή της επιθετικής γραμμής.

Keywords
Τυχαία Θέματα