Άρης-Εθνικός Άχνας 3-1: Νίκη ψυχολογίας, αγωνία για Μπράμπετς και τώρα… Ευρώπη (highlights)

Έχοντας αρκετά καλά διαστήματα, ο Άρης επιβλήθηκε με 3-1 του Εθνικού Άχνας στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο τελευταίο του φιλικό και μία εβδομάδα πριν από πρώτο ματς στις 27 Ιουλίου για τα προκριματικά του Europa Conference League.

Σκόρερ της επικράτησης των Κιτρινόμαυρων ήταν οι Ρουπ (13′), Γκρέι (45+2′) και Νταρίντα (51′). Από την άλλη πλευρά το γκολ

των Κύπριων σημείωσε ο Ηλία (53′).

Μελανό σημείο του αγώνα για τους γηπεδούχους ήταν η αποχώρηση του Μπράμπετς στο 18′ λόγω τραυματισμού, ο οποίος θα τον οδηγήσει σε μαγνητική την Παρασκευή (21/07).

Τα πλάνα του Τερζή

Με σχήμα 4-3-3 και τον Χουτεσιώτη κάτω από τα δοκάρια άρχισε το ματς ο Άρης.

Στην άμυνα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Φαμπιάνο-Μπράμπετς, με τον Οντουμπάτζο στα δεξιά τους και τον Ματαρίτα στα αριστερά.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Στον χώρο της μεσαίας γραμμής ο Τερζής επέλεξε τους Ζουλς, Νταρίντα και Ρουπ, με τον Πάλμα στο αριστερό και τον Μενέντες στο δεξί άκρο της επίθεσης. Αιχμή του δόρατος ήταν ο Γκρέι.

Γκολ στην πρώτη φάση – Ανησυχία για Μπράμπετς

Υποτονικά κυλούσε το πρώτο μέρος στο «Κλεάνθης Βικελίδης» μέχρι και το 13ο λεπτό. Στην πρώτη του φάση ο Άρης άνοιξε το σκορ!

Ο Πάλμα επωφελήθηκε από τις κόντρες και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ρουπ, που δε δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα σε (ουσιαστικά) κενή εστία.

Τρία λεπτά μετά ο Γιακούμπ Μπράμπετς στάθηκε άτυχος μιας και σε εναέρια διεκδίκηση της μπάλας έπεσε κάτω και έπιασε το γόνατό του. Ο ίδιος δεν μπορούσε να πατήσει καλά το αριστερό του πόδι και βγήκε αλλαγή (προληπτικά) στο 18’, με τον Αηδόνη να περνάει στη θέση του.

Στο 21’ ο Εθνικός Άχνας είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όμως ο Χουτεσιώτης είπε «όχι» στο τετ α τετ του Ηλία.

Ανέβασε ρυθμό και σκόραρε δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο

Οκτώ λεπτά μετά ύστερα από στημένη φάση οι Θεσσαλονικείς είχαν τη δεύτερη τελική τους στο ματς. Ο Φαμπιάνο βρέθηκε με την μπάλα μέσα στην περιοχή, σούταρε, αλλά ο Μάρκοβιτς μπλόκαρε εύκολα.

Στο 33’ οι γηπεδούχοι αναπτύχθηκαν εξαιρετικά από την άμυνα με τον Γκρέι να τελειώνει τη φάση και τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να του αρνείται το 2-0. Ίδιο αποτέλεσμα και στο 37’, με τον πορτιέρο των Κύπριων να αποκρούει σουτ του Πάλμα αυτή τη φορά!

Στο 40’ σημειώθηκε μια περίεργη φάση! Ο Χουτεσιώτης έχασε την ισορροπία του, πιέστηκε από τους αντιπάλους και κράτησε την μπάλα στα πόδια, αλλά χρησιμοποίησε τα χέρια του και δόθηκε έμμεσο. Η εκτέλεση όμως δεν ήταν καλή και η μπάλα σταμάτησε στα σώματα.

Εν τέλει ο Άρης έφτασε στο 2-0 στις καθυστερήσεις πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Ο Γκρέι βρέθηκε απέναντι στον Μάρκοβιτς και με ιδανικό τελείωμα νίκησε τον αντίπαλό του, ο οποίος αυτή τη φορά δεν είχε απάντηση…

ΠΗΓΗ: In Time SportsΕκατέρωθεν γκολ

Στην ανάπαυλα ο Τόλης Τερζής άλλαξε πάνω από τη μισή του 11άδα, καθώς στο ματς πέρασαν οι Εμπακατά, Φεράρι, Κάρλσον, Χριστοδουλόπουλος, Σαβέριο και Τζούρασεκ.

Στα του παιχνιδιού, όπως «έκλεισε» το πρώτο μέρος έτσι άρχισε και το δεύτερο ο Άρης, ο οποίος στο 51’ έκανε το 3-0. Ο Νταρίντα έκανε υπέροχη προσποίηση και με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής σκόραρε το τρίτο γκολ της ομάδας του.

Δύο λεπτά μετά ο Εθνικός Άχνας «απάντησε» σε αυτό το τέρμα. Ο Ηλία έκανε φανταστική ενέργεια και με σουτ νίκησε τον Χουτσειώτη για το 3-1.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Οι πολλές αλλαγές έφεραν και αγωνιστική καθίζηση, με τον ρυθμό της αναμέτρησης να πέφτει μέχρι και το 65′. Σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι άρχισαν να πατούν και πάλι το… γκάζι, έχοντας διαδοχικές τελικές, δίχως όμως επιτυχία.

Μέχρι το τέλος του ματς το σκορ δεν άλλαξε και ο Άρης πήρε τη νίκη με 3-1, στην πρόβα τζενεράλε του!

ΆΡΗΣ (Τερζής): Χουτεσιώτης, Οντουμπάτζιο, Ματαρίτα, Μπράμπετς (18’ λ.τρ. Αηδόνης), Φαμπιάνο, Ζουλ, Ρουπ, Νταρίντα, Πάλμα, Μενέντες και Γκρέι.

Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν και οι: Εμπακατά, Φεράρι, Κάρλσον, Χριστοδουλόπουλος, Σαβέριο, Τζούρασεκ, Ντουκουρέ, Πάβισιτς

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ (Άνχελ Λόπεθ): Μάρκοβιτς, Λομοτέι, Περατικός, Ακτσενίσεβιτς, Φιάκκας, Ντε Ιριόντο, Σπιρόφσκι, Λίπσκι, Χριστοφή, Πράζιτς, Ηλία

Keywords
Τυχαία Θέματα