Άρης: Η γερμανική… τεχνολογία μπορεί να τον αλλάξει!

Στο Ηράκλειο, χθες (20/2), ένα πράγμα έγινε σαφές, σε ό,τι αφορά στον Άρη. Ότι άργησε πολύ αυτή τη σεζόν να έρθει η σωστή βοήθεια στο χώρο της μεσαίας γραμμής, τον πλέον νευραλγικό για κάθε ομάδα. Ότι η αντικατάσταση των Ματίγια, Σάσα, Τζένγκο δεν έγινε με τον δέοντα τρόπο το περασμένο καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να χωλαίνουν οι “κίτρινοι” για μεγάλο διάστημα, χάνοντας από νωρίς σχεδόν όλους τους στόχους τους.

Αυτό το έκαναν

ξεκάθαρο οι Λούκας Ρουπ και Βλαντιμίρ Νταρίντα με την παρουσία τους στον αγώνα απέναντι στον ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Οι δύο παίκτες προσέδωσαν στους “κίτρινους” στοιχεία που έλειπαν, βγαλμένα από το κορυφαίο γερμανικό πρωτάθλημα, αυτό της Μπουντεσλίγκα. Διόλου τυχαία, άλλωστε, αφού ο πρώτος μετράει 137 συμμετοχές σε αυτό, με 14 γκολ και 12 ασίστ, και ο δεύτερος 225 συμμετοχές, με 22 γκολ και 32 ασίστ, ενώ κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων χιλιομέτρων (περίπου 14,5) σε έναν αγώνα!

Αυτά που πήρε ο Άρης από τα δύο ποδοσφαιρικά τέκνα του γερμανικού φουτμπόλ στο χθεσινό παιχνίδι είναι: ασταμάτητα τρεξίματα, ασφάλεια σε φάση άμυνας και μελετημένες κινήσεις σε φάση επίθεσης, πρωτοβουλίες εντός κι εκτός αντίπαλης περιοχής, 2 γκολ, ένα από τον καθένα, διότι βρέθηκαν εκεί που έπρεπε τη στιγμή που έπρεπε, 1 ασίστ, του Ρουπ στον Νταρίντα, συνεργασίες μεταξύ τους, αλλά και με τον Ετέμπο, τρίτο παρτενέρ στη μεσαία γραμμή, κλεψίματα από αντιπάλους, και γενικώς όλα όσα περιμένει μια ομάδα από τους μέσους της. Κυρίως, όμως, διακρίθηκαν για τον ορθολογισμό που έδωσαν στους “κίτρινους”, ειδικά στην επιθετική τους ανάπτυξη.

Ο Νταρίντα μπήκε στους αγώνες του Άρη από την 1η Ιανουαρίου και έχει συμμετοχή σε 8 αγώνες πρωταθλήματος μέχρι τώρα, μετρώντας ήδη 1 γκολ και 2 ασίστ. Ο Ρουπ ακόμη μαθαίνει πώς να πηγαίνει από το κέντρο της Θεσσαλονίκης στο Νέο Ρύσιο, για να κάνει προπόνηση. Μετράει, πάντως, ήδη 3 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 1 γκολ και 1 ασίστ. Φαίνεται ότι γρήγορα μπαίνει στο κλίμα! Και οι δύο θέλουν ακόμη λίγο χρόνο να καταλάβουν τι ακριβώς γίνεται εδώ και να “μετρήσουν” τους αντιπάλους τους.

Όπως και να έχει, δείχνουν ότι μπορούν να βοηθήσουν τον Άρη να αλλάξει ουσιαστικά προς το καλύτερο. Να πάει πιο έτοιμος στα πλέι οφ και να μην γίνει εκεί σάκος του μποξ για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, τους τέσσερις πρώτους, δηλαδή, στον πίνακα, όπως έχει γίνει μέχρι τώρα στη σεζόν. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά να έχει βλέψεις για ένα πολύ καλό φίνις, που θα ομορφύνει τις εντυπώσεις από τη χρονιά και θα βάλει τις βάσεις για καλύτερα πράγματα την ερχόμενη.

Πέρα από τα παραπάνω, ο Άρης χθες στην Κρήτη βγήκε κερδισμένος σε διπλό ταμπλό. Αφενός, σταμάτησε το αρνητικό σερί των τεσσάρων ηττών σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, βάζοντας στο σακούλι τρεις υπερπολύτιμους πόντους για την εξασφάλιση της συμμετοχής του στα πλέι οφ. Αφετέρου, ανέβηκε ψυχολογικά η ομάδα, κάτι που το είχε μεγάλη ανάγκη, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει να τερματίσει στην κανονική περίοδο όσο ψηλότερα γίνεται βαθμολογικά, μέσα στην πρώτη εξάδα.

Πλέον, οι “κίτρινοι” συγκεντρώνονται και πηγαίνουν με άλλον αέρα στον αγώνα με τον Ατρόμητο, που ακολουθεί, την ομάδα, δηλαδή, η οποία αποτελεί τον βασικότερο διώκτη τους για την είσοδο στα πλέι οφ. Με νίκη σε αυτό το παιχνίδι (26/2, 19:30, στο “Κλ. Βικελίδης”), ο Άρης θα κλειδώσει τη συμμετοχή στα πλέι οφ και θα έχει το χρόνο και το καθαρό μυαλό να ετοιμαστεί γι’ αυτά μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα