Αρης και focus σε… 3+1 πρόσωπα

Με 1 βαθμό ο Αρης (όπως και ο Παναθηναϊκός) νιώθει την αναγκαιότητα των βαθμών. Της νίκης. Ενα μεγάλο παιχνίδι απόψε το βράδυ (15/9, 21:30 η σέντρα) στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Ο Τόλης Τερζής θα είναι στον πάγκο, ως υπηρεσιακός. Ολο αυτό το διάστημα τόσο ο ίδιος όσο και ο Αγγελος Χαριστέας, ως διευθυντής αθλητικού τμήματος, μίλησαν αρκετά με τους παίκτες.

Πριν μπει η 3η αγωνιστική, ο Αρης μπήκε σε διαδικασία αλλαγών. Ο τεχνικός
διευθυντής, Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος και ο Σάββας Παντελίδης αποχώρησαν και ο 48χρονος, Τόλης Τερζής (όπως το έκανε και πέρσι όταν αποχώρησε ο Πάκο Ερέρα και πριν έρθει ο Παντελίδης) ετοιμάζεται να καθίσει στον πάγκο.

Θα φανεί στην πράξη πώς ο Αρης βίωσε το διάστημα αυτό της προπονητολογίας υπό την έννοια ότι η πρώτη εβδομάδα (από τις δύο της διακοπής) κύλησε με το “ποιος θα έρθει;”. Μετά τα ραντεβού στη Μαδρίτη, με Γκούτι και Ιέρο, το θέμα “ποιος θα είναι στον πάγκο με τον Παναθηναϊκό” έκλεισε. Ο Τερζής.

Προφανώς πάντως και δεν χρειάζεται έξτρα υπενθύμιση για αυτοσυγκέντρωση όταν το παιχνίδι είναι Αρης-Παναθηναϊκός. Από μόνο του, είναι κίνητρο για κάθε παίκτη, είτε από τη μια, είτε από την άλλη ομάδα.

Ο Ιντέγε είναι πρόσωπο στον Αρη. Εχει 6/6 βασικός. Συμμετοχή σε όλα τα επίσημα, τα 4 του Europa League και τα δύο του Πρωταθλήματος. Ψάχνει το πρώτο του γκολ με τον Αρη μετά από 541’ χωρίς αυτό.

Ο επιθετικός τρέφεται από το γκολ όσες, άλλες εργασίες κι αν κάνει στο γήπεδο. Βοηθάει και στην ψυχολογία. “Σε εμπιστεύομαι” του έγραψε πριν 6 μέρες ο Καρυπίδης στο instagram με φωτογραφία των δύο με χαμόγελο. Ο Ιντέγε είναι πρόσωπο.

Ο Βέλεθ, επίσης. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός είναι εκ νέου διαθέσιμος για επίσημο παιχνίδι μετά τις 8 Αυγούστου, όταν τραυματίστηκε στο Μόλντε. Ο Βέλεθ μιλώντας στα κανάλια Novasports είπε ότι είναι έτοιμος να παίξει και από την αρχή αν κάτι τέτοιο είναι η επιλογή του προπονητή. Τρεις παίκτες (ο Ισπανός μαζί με τον Δεληζήση και τον Ρόουζ) για δύο θέσεις.

Ο Γκάμα. Είναι πρόσωπο. Είναι ξεκάθαρο ότι πλησιάζει η ώρα που ο Πορτογάλος επιθετικός θα αρχίσει ξανά, βασικός, σε παιχνίδι του Αρη μετά από τις 14 Ιανουαρίου 2019 και τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με τη Λαμία. Θα είναι σε αυτό από την αρχή; Μένει να φανεί.

Παίκτης σημαντικός που -μέχρι να τραυματιστεί- ήταν μαζί με τον Ματέο Γκαρσία (στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ πλέον με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα) σημεία αναφοράς του Αρη την προηγούμενη σεζόν.

Και με αφορμή τον Γκάμα…

Ενα ζήτημα για τον Αρη είναι να βρει χημεία στη χρησιμοποίηση των παικτών που έχει, στο 4-2-3-1, για τις θέσεις πίσω από τον Ιντέγε.

Εκεί λοιπόν, αν θεωρήσουμε ότι ο Ντιγκινί που έχει παίξει παντού δεν χάνει θέση στην αρχική 11άδα, τότε μένουνε δύο παίκτες για 6 θέσεις καθώς υπάρχουν οι: Γκάμα, Φετφατζίδης, Μαρτίνες, Λάρσον, Τόνσο και ο Μαντσίνι που αποκτήθηκε με μετεγγραφή και έκανε ντεμπούτο στο Πανθεσσαλικό.

Και μόνο η αναφορά των ονομάτων δείχνει ποιότητα. Ταυτόχρονα όμως και το δύσκολο της επιλογής. Το θέμα για τον Αρη είναι να μπορέσει να βρει τους συνδυασμούς για να πάρει από αυτούς τους παίκτες ό,τι μπορεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα