Αρης: Λάθη καρμπόν που δεν διορθώνονται

Η φράση λέει για το “δις εξαμαρτείν” αλλά εδώ γίνεται και τρις και τετράκις και οσάκις. Ο Αρης κάνει λάθη καρμπόν που τείνουν να εξελιχθούν σε χτυπητές αδυναμίες από τη στιγμή που δεν διορθώνονται.

Οι δηλώσεις στη NOVA μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό για τα γκολ που δέχεται ο Αρης
είναι ενδεικτικές.

Λέει ο Ματίγια: “Λάθη στις πλαϊνες σέντρες. Δεν βελτιώνουμε την αμυντική λειτουργία σε τέτοιες φάσεις».

Προσθέτει ο Μαντσίνι, ο Αργεντινός που μπήκε αλλαγή: “Ο Ολυμπιακός δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο και με δυο ίδιες φάσεις, απομονωμένες, έβαλε τα γκολ».

Ρωτήθηκε από την πλευρά του Ολυμπιακού ο Μασούρας για το γκολ που έβαλε. Και είπε: “Ο προπονητής μας, μας είπε ότι ο Αρης έχει αδυναμίες στις πλαϊνές σέντρες”.

Ολοι το ίδιο.

Στον αγώνα με την ΑΕΛ, ο Νούνιτς έχει πιο γρήγορη αντίδραση από την άμυνα του Αρη, βάζει δύο γκολ. Στο ίδιο παιχνίδι, ο Αρης δέχεται γκολ από στημένη μπάλα στο 2-3.

Με τον ΠΑΟΚ προηγείται δύο φορές, με την ΑΕΛ άλλες δύο, με τον Ολυμπιακό, μία. Σύνολο βαθμών; Ενας.

Ο Αρης κάνει 5 γκολ στο πρώτο 20λεπτο των αγώνων του μέχρι τώρα στο Πρωτάθλημα και από αυτό μόνο ένα (το γκολ με τον Παναθηναϊκό) του άνοιξε δρόμο για τη νίκη. Τα άλλα όχι.

Η σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση. Ο Αρης είναι ευανάγνωστος.

Υπάρχει περίπτωση να μην περίμενε κάποιος ότι ο Ολυμπιακός π.χ. δεν θα πόνταρε στις προωθήσεις του Τσιμίκα από την αριστερή του πλευρά (απέναντι σε Φετφατζίδη και Σούντγκρεν) για να βγάζει κάποιες σέντρες χωρίς ιδιαίτερη πίεση;

Αυτό έγινε και από μια τέτοια σέντρα μπήκε και το γκολ του Μασούρα.

Ο Αρης μοιάζει λίγο χαμένος στη μετάφραση υπό την έννοια ότι -απόρροια του μεταγραφικού σχεδιασμού- του “περισσεύουν” οι μεσοεπιθετικοί αλλά…

…τα μπακ-απ του σε συγκεκριμένες θέσεις είναι ελάχιστα ως καθόλου. Τερματοφύλακας, πλάγιοι μπακ, αμυντικός μέσος, επιθετικός.

Κι αυτό του δημιουργεί θέμα.

Κι άντε… Να του περισσεύουν οι μεσοεπιθετικοί σε σταθερότητα προσφοράς θα ήταν κάτι. Αλλά να του περισσεύουν σε… σκαμπανεβάσματα αυτό είναι κάτι άλλο.

Επίσης είναι άλλο η διαχείριση από έναν προπονητή δύο αγώνων σε μία μεταβατική περίοδο και άλλο η διαχείριση σε βάθος χρόνου μέσα στη σεζόν. Η ομάδα, οι παίκτες, το τεχνικό τημ, όλοι μαζί θα πρέπει να το αποδεικνύουν αυτό.

Η διακοπή μοιάζει να έρχεται για τον Αρη σε μια στιγμή που δεν τη χρειάζεται απλώς για να ηρεμήσει…

…αλλά ίσως και για να βρεθούν λύσεις σε όσα έχουν κάνει την εμφάνισή τους ως αδυναμίες.
Keywords
Τυχαία Θέματα