Άρης-Μακάμπι Χάιφα: Πέρασε δυνατά το μήνυμα κατά του φυλετικού μίσους (pics)

Με τον πλέον δυναμικό τρόπο ο Άρης και η Μακάμπι Χάιφα έστειλαν το βράδυ της Κυριακής (4/12) από το “Κλεάνθης Βικελίδης”, στο πλαίσιο του μεταξύ τους φιλικού αγώνα, το μήνυμα κατά των φυλετικών διακρίσεων, του ρατσιστικού μίσους και του αντισημιτισμού. Ο αντίκτυπος έγινε φανερός σήμερα (5/12), καθώς το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στις δύο ομάδες για την πρωτοβουλία τους, ενώ το κράτος του Ισραήλ κοινοποίησε στον επίσημο

λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφορά σχετική με τον αγώνα.

Σε ό,τι αφορά στο ΚΙΣΕ, αυτό αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του στην επίσημη ιστοσελίδα του:

“Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει τα συγχαρητήριά του προς την ΠΑΕ Άρης και τη Μακαμπί Χάϊφα για το δυναμικό μήνυμα κατά της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού που έστειλαν από το στάδιο Κλεάνθης Βικελίδης της Θεσσαλονίκης κατά τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα, που διεξήχθη στις 4.12.2022.

Ο Ελληνικός Εβραϊσμός χαιρετίζει την απόφαση των δύο ομάδων να παραχωρήσουν τα έσοδα του αγώνα υπέρ της ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος της Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια δράση ουσίας, μια δράση μνήμης των 50.000 Θεσσαλονικέων Εβραίων που εξοντώθηκαν από τους Ναζί και τους συνεργάτες τους στα γερμανικά στρατόπεδα θανάτου.

Οι δύο ομάδες κατέδειξαν την ενεργή δέσμευσή τους στη δημιουργία κλίματος αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού στα γήπεδα, στον χώρο του αθλητισμού, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία, και αποτελούν φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση στη μάχη κατά του φανατισμού, του αντισημιτισμού και της βίας”.

Από την πλευρά του, το κράτος του Ισραήλ έκανε την εξής ανάρτηση στο λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

Πριν το φιλικό παιχνίδι στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, στεφάνια στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος κατέθεσαν στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης οι διοικήσεις της ΠΑΕ Άρης και της Μακάμπι Χάιφα. Την ΠΑΕ Άρης εκπροσώπησε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, Ειρήνη Καρυπίδη, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ. Ο Άρης και η Μακάμπι Χάιφα με αυτόν τον τρόπο ένωσαν τις δυνάμεις τους κατά του αντισημιτισμού και κάθε φυλετικού μίσους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σημερινή ανάρτηση της “κίτρινης” ΠΑΕ στο λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα