Άρης: Με διπλό κίνητρο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Άρης: Με διπλό κίνητρο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚedadaΚυρ, 12/13/2020 - 13:20

Διπλό κίνητρο έχει ο Άρης να επικρατήσει στο σημερινό (13/12, 19:30', NS1HD) ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, το clasico της Θεσσαλονίκης, που θα γίνει στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Αφενός είναι το γόητρο, που

κινητοποιεί τους "κίτρινους", κι αφετέρου η ουσία, καθώς με νίκη περνάει τον ΠΑΟΚ στο βαθμολογικό πίνακα της Super League 1 και πιάνει σίγουρα τη δεύτερη θέση, ενώ το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση με τη Λαμία, που προηγείται χρονικά (αρχίζει στις 15:00) θα κρίνει αν οι "ερυθρόλευκοι" μείνουν μόνοι πρώτοι ή θα αποκτήσουν συγκάτοικο ή θα κατέβουν από το ρετιρέ.

Για να το ξεκαθαρίσουμε, ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι πρώτος με 25 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ δεύτερος με 24 και ο Άρης τρίτος με 23. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο συνδυασμός των σημερινών αποτελεσμάτων θα διαμορφώσει και τη βαθμολογική κατάταξη στην κορυφή του πίνακα της μεγάλης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, στο φινάλε της 12ης αγωνιστικής. 

Όπως και να έχουν τα πράγματα, λοιπόν, ο Άρης σίγουρα θέλει να περάσει και πάλι τον "αιώνιο" αντίπαλό του στη βαθμολογία και να πάρει ψυχολογικό προβάδισμα για τη συνέχεια. Αυτό, άλλωστε, δήλωσε και ο προπονητής της ομάδας, Απόστολος Μάντζιος, στις αποκλειστικές δηλώσεις στη NOVA εν όψει του μεγάλου ντέρμπι. Όπως τόνισε, "είμαστε ψηλά στη βαθμολογία κι εκεί θέλουμε να μείνουμε", εννοώντας πάνω (σίγουρα) από τον ΠΑΟΚ.

Μαζί του συμφώνησαν τόσο ο Μπρούνο Γκάμα, όσο και ο Πέτρος Μπαγκαλιάνης, οι οποίοι επίσης μίλησαν αποκλειστικά στη NOVA για την αναμέτρηση με τους "ασπρόμαυρους". Ο πρώτος εστίασε στο ότι σε αυτό το παιχνίδι ο Άρης πρέπει να αποδείξει γιατί βρίσκεται στα ψηλά πατώματα του πίνακα, ενώ ο δεύτερος στο ότι μέσα στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ο Άρης έχει τον πρώτο λόγο και θέλει τη νίκη (επιπλέον) για να ευχαριστήσει τους οπαδούς της ομάδας.

Ο Άρης βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Προέρχεται από δύο παιχνίδια εκτός έδρας, στα οποία πήρε κατά σειρά νίκη (0-3 κόντρα στην ΑΕΛ) και ισοπαλία (2-2 με αντίπαλο τον Ατρόμητο), την οποία, όμως, κυνήγησε παθιασμένα σε ένα παιχνίδι που έμεινε νωρίς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ροζ, και βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ στην πλάτη (2-0).

Τα προηγούμενα αποτελέσματα τόνωσαν τους "κίτρινους", που έφτασαν να έχουν 16 γκολ ενεργητικό και την τρίτη καλύτερη επίθεση στην κατηγορία, πίσω από τον ΠΑΟΚ που έχει 18 και είναι δεύτερος. Από την άλλη, οι "κίτρινοι" έχουν την τρίτη καλύτερη αμυντική επίδοση ως τώρα στην κατηγορία, με 7 γκολ παθητικό, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι επίσης δεύτερος σε αυτή τη λίστα, με 5 γκολ παθητικό. Άλλο ένα χαρακτηριστικό του σημερινού ντέρμπι, που δείχνει ότι συγκρούονται δύο ομάδες, οι οποίες είναι σε πολύ καλή φόρμα.

Πέρα από την αναγκαστική απουσία του Ροζ, ο Άκης Μάνζτιος δεν έχει άλλη απουσία παίκτη. Στην αποστολή πήρε και τον Ενάουελ Σάκιτς, ο οποίος όλη την εβδομάδα που πέρασε είχε ενοχλήσεις στο μηνίσκο. Μάλιστα, ο τελευταίος δεν είναι απίθανο να ξεκινήσει βασικός στο σημερινό παιχνίδι, στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Σούντγκρεν στο δεξιό και τον Σιαμπάνη στην εστία. Οι Δεληζήσης και Μπεναλουάν θα είναι οι κεντρικοί αμυντικοί, με τους Ματίγια και Τζέγκο αμυντικούς μέσους. Στις πτέρυγες αναμένεται να είναι οι Γκάμα και Γκαρσία, με τον Μπερτόγλιο επιτελικό μέσο και τον Μάνο κεντρικό επιθετικό.

Η "κίτρινη" αποστολή αποτελείται από τους εξής: Κουέστα, Μπουσέ, Σιαμπάνη, Γκαρσία, Γκάνεα, Λόπεθ, Γκάμα, Μπερτόγλιο, Μπεναλουάν, Μαντσίνι, Ματίγια, Σάκιτς, Σάσα, Κάτσε, Σίλβα, Τζέγκο, Ντάτκοβιτς, Σούντγκρεν, Δεληζήση, Μάνο, Μπαγκαλιάνη, Μπακούτση.

 

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Άρης - Ποδόσφαιρο Off Off edada Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ #arisfc Άρης ΕΛΛΑΔΑ Η θέληση για επικράτηση για το γόητρο, αλλά και την ουσία, ωθεί τον Άρη στο σημερινό (13/12, 19:30', NS1HD) ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, το clasico της Θεσσαλονίκης Article publish on Κυρ, 12/13/2020 - 13:20 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα