Άρης: Με το “πρέπει” πάνω από τις απουσίες στον Βόλο για τη νίκη

Για τον Άρη δύο είναι τα δεδομένα εν όψει του σημερινού (11/11, 20:00) αγώνα στο Πανθεσσαλικό με αντίπαλο τον Βόλο, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, όπως τουλάχιστον τα έθεσε ο προπονητής της ομάδας, Άκης Μάντζιος, στις σχετικές δηλώσεις που έκανε στη NOVA. Το ένα είναι ότι υπάρχουν πολλές απουσίες παικτών, οκτώ συγκεκριμένα, οι περισσότεροι εκ των οποίων της πρώτης γραμμής των επιλογών. Το δεύτερο είναι ότι

πάνω από αυτές τις απουσίες υπάρχει ένα μεγάλο “πρέπει”, να κυνηγήσουν οι “κίτρινοι” το “διπλό”.

Όπως ακριβώς το έθεσε ο Μάντζιος, πράγματι πολλοί από τους απόντες θα μπορούσαν να είναι σήμερα στη βασική ενδεκάδα. Οι απουσίες τους δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα. Πέρα από αυτό, όμως, ο Άρης είναι υποχρεωμένος να ξεχάσει ποιοι δεν παίζουν και να βρει τον τρόπο να φύγει νικητής. Ειδικά μετά την γκέλα της προηγούμενης εβδομάδας στο “Κλεάνθης Βικελίδης” στον αγώνα με τον Ατρόμητο, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλου είδους σκέψεις.

Το μήνυμα του Μάντζιου σχετικά με τις απουσίες και το “πρέπει” που μπαίνει πάνω από αυτές, ήταν για την ακρίβεια: “Άλλη μια ομάδα μας λείπει! Ζούμε με τις απουσίες μας όλο αυτό το διάστημα. Σίγουρα δεν είναι εύκολη περίοδος για εμάς… Όταν είσαι μεγάλη ομάδα, όμως, υπάρχει το “πρέπει” και εμείς πρέπει να λειτουργούμε υπό όλες τις συνθήκες. Στον Βόλο πάμε για τη νίκη!”

Με τον προπονητή του συμφώνησε απόλυτα και ο Λευτέρης Χουτεσιώτης, επίσης μιλώντας στη NOVA εν όψει του σημερινού αγώνα με τον Βόλο. Είπε συγκεκριμένα ο Έλληνας τερματοφύλακας: “Πρέπει να ξεχάσουμε τις απουσίες. Έτσι κι αλλιώς ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Ο Βόλος περιμένουμε ότι θα καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να μας νικήσει. Εμείς πρέπει να βρούμε τον τρόπο να πάρουμε τη νίκη, για να συνεχίσουμε να κοιτάμε ψηλά. Αυτός είναι ο στόχος της ομάδας!”

Οι πολλές απουσίες ενδέχεται να φέρουν ένα νέο πρόσωπο στο rotation του Άρη, τον 26ο παίκτη αυτή τη σεζόν, αν τελικώς αγωνιστεί, είτε ως βασικός, είτε ως αλλαγή. Ο λόγος για τον Βαλεντίνο Φατόρε, ο οποίος δεν αποκλείεται να πάρει θέση είτε ως δεξιός οπισθοφύλακας, είτε ως κεντρικός αμυντικός. Ο ίδιος δήλωσε στη NOVA έτοιμος να αγωνιστεί: “Είμαι έτοιμος! Έχω δουλέψει πολύ σκληρά όλο αυτό το διάστημα γι’ αυτήν την ευκαιρία. Αυτήν περίμενα! Αν ο προπονητής μου ζητήσει να αγωνιστώ, θα το κάνω. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα”.

Μιας κι ο λόγος για τις πολλές απουσίες του Άρη εν όψει του σημερινού αγώνα με την θεσσαλική ομάδα, συγκεκριμένα αυτοί που δεν είναι στη διάθεση του Μάντζιου είναι οι εξής: Φαμπιάνο, λόγω τιμωρίας, Βέλεθ, Πάβισιτς, Οντουμπάτζο, Ματαρίτα, Ρουπ, Μανού Γκαρθία, και Δεληζήσης. Οι επτά τελευταίοι είναι τραυματίες και δεν ήταν σε θέση να αγωνιστούν.

Η αποστολή του Άρη για το σημερινό παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό αποτελείται από τους εξής: Cuesta, Χουτεσιώτη, Montoya, Fattore, Ferrari, Brabec, Darida, Verstraete, Jean Jules Mvondo, Djurasek, Doukoure, Pardo, Menendez, Moberg Karlsson, Suleymanov, Zamora, Saverio, Loren Moron, Χριστοδουλόπουλο και Παναγίδη.

Με βάση τις πολλές απουσίες, ο Μάντζιος αναμένεται να παρατάξει τη βασική ενδεκάδα σε σχηματισμό 3-5-2, με τον Κουέστα στην εστία, τους Μπράμπετς, Φατόρε και Μοντόγια κεντρικούς αμυντικούς, τους Μενέντες δεξιά και Παναγίδη αριστερά στις πτέρυγες, με ευθύνη ολόκληρων των πλευρών, τους Βερτστράτε, Νταρίντα και Πάρντο στο κέντρο και τους Σουλεϊμάνοφ και Μορόν επιθετικό δίδυμο. Το άλλο σενάριο είναι να αποφασίσει ότι ο σχηματισμός θα είναι 4-2-3-1, με τον Φατόρε δίπλα στον Μπράμπετς στο κέντρο της άμυνας, τον Μοντόγια δεξιό οπισθοφύλακα και τον Παναγίδη αριστερό, αν ο Φεράρι δεν είναι τελικώς σε θέση να αγωνιστεί, τους Βερστράτε και Νταρίντα αμυντικούς μέσους, τους Σουλεϊμάνοφ και Μενέντες στις πτέρυγες και τον Πάρντο πίσω από τον Μορόν στην επίθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα