Άρης: Ο Παλίκουτσα έβαλε τα πράγματα στη θέση τους

Η αίσθηση που άφησε ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα με όσα είπε και -κυρίως- τον τρόπο που τοποθετήθηκε στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε χθες (15/5), είναι ότι όρισε με ορθολογικό τρόπο τις ποδοσφαιρικές αρχές, στο πλαίσιο των οποίων πρέπει να κινηθούν οι “κίτρινοι” την ερχόμενη σεζόν. Ο τεχνικός διευθυντής του Άρη δεν ξέφυγε από την κοινή λογική, ενώ πολλές φορές τόνισε τα αυτονόητα για ένα κλαμπ, τα οποία, όπως φαίνεται, δεν ήταν και τόσο… αυτονόητα στην προκειμένη περίπτωση.

Συγκεκριμένα και κατά σειρά μίλησε για:

Ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, που εργάζεται
σε όλα τα πόστα στην ομάδα. Αλλαγή περιβάλλοντος στις ακαδημίες του συλλόγου, ώστε να πείθονται καλοί νέοι παίκτες να παραμένουν σε αυτές, με προοπτική να επανδρώσουν την πρώτη ομάδα στη συνέχεια.Αλλαγή περιβάλλοντος και νοοτροπίας στην πρώτη ομάδα, ώστε να κατανοούν οι παίκτες ότι οφείλουν να λειτουργήσουν επαγγελματικά από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό της παρουσίας τους σε αυτήν και ειδικότερα απολύτως πειθαρχημένα. Πλαισίωση του Απόστολου Τερζή από ανθρώπους που θα τον βοηθήσουν ουσιαστικά στο δύσκολο έργο, το οποίο αναλαμβάνει χωρίς την ταμπέλα του “υπηρεσιακού” ή του “προσωρινού”.Εξοικονόμηση χρημάτων που χάθηκαν από συμφωνίες με προπονητές τύπου Πάρντιου ή Μπούργος, τα οποία θα επενδυθούν στην ομάδα.Εισροή χρημάτων από πωλήσεις παικτών στην ανώτερη δυνατή τιμή, που επίσης θα επενδυθούν σε διάφορους τομείς στην ομάδα, ώστε αυτή να λειτουργεί καλύτερα σε όλα τα επίπεδα.Επικοινωνία με προπονητές και ατζέντηδες ανά την Ευρώπη και τον κόσμο, ώστε ο Άρης να έχει ανοικτούς ορίζοντες και όχι περιορισμένο πεδίο ορατότητας, που σημαίνει, για παράδειγμα, περιορισμένες επιλογές για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δημιουργία ισορροπημένου έμψυχου δυναμικού, τόσο σε ό,τι αφορά στην ποιότητα των παικτών σε κάθε θέση, όσο και στο ύψος των συμβολαίων τους.Επιλογή παικτών με κριτήρια συμπεριφοράς, πέρα από τα αγωνιστικά, αλλά και ηγετικά χαρακτηριστικά, οι οποίοι θα αποτελούν παραδείγματα για τους υπόλοιπους με τον τρόπο λειτουργία τους μέσα στην ομάδα, όπως ο Βλαντιμίρ Νταρίντα. Επιλογή παικτών με όρεξη για εξέλιξη και διάκριση, όπως ο Λουίς Πάλμα, χωρίς, όμως, να βάζουν το “εγώ” πάνω από το “εμείς”, όπως έκανε στο τελευταίο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ο Αμπουμπακάρ Καμαρά, για παράδειγμα. Παρεμπιπτόντως, η συμπεριφορά του τελευταίου δεν ήταν προβληματική μόνο στο τελευταίο παιχνίδι.Ενίσχυση του ρόστερ με Έλληνες παίκτες, καθώς από την ομάδα είναι φανερό ότι λείπει το ελληνικό στοιχείο.Σύνταξη πλάνου τριετίας, πάνω στο οποίο έχει αρχίσει ήδη να κινείται η ομάδα. Ξεκάθαρο καθορισμό του πρώτου στόχου της νέας σεζόν, που είναι η είσοδος στους ομίλους του Europa Conference League, και για λόγους πρεστίζ του συλλόγου, αλλά και για λόγους ουσίας, που είναι η οικονομική του ενίσχυση. Κάτι, που σημαίνει για την ομάδα δυνατότητα περαιτέρω επενδύσεων για τη βελτίωση της λειτουργίας της σε όλα τα επίπεδα.Επαναπροσέγγιση της στάσης ολόκληρου του συλλόγου απέναντι στη διαιτησία, με ήρεμο πνεύμα και χωρίς την προκατάληψη ότι όλα τα διαιτητικά λάθη είναι σε βάρος των “κίτρινων”.

Ο Παλίκουτσα είπε κι όποιος ήθελε να ακούσει, άκουσε! Ο τεχνικός διευθυντής του Άρη, ο οποίος έχει εμπειρίες από διάφορα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά κλαμπ και προηγμένα πρωταθλήματα, έδωσε τη γενική εικόνα που αυτός στη μέχρι τώρα παρουσία του αποκόμισε από την ομάδα και τον τρόπο που αυτή λειτουργεί και έβαλε τα πράγματα σε μια σειρά. Ούτε παράλογος ακούστηκε, ούτε ονειροπόλος και αιθεροβάμων!

Αν γίνουν όλα τα παραπάνω πράξη ή έστω τα περισσότερα, ώστε ο Άρης πραγματικά να αλλάξει επίπεδο, δεν είναι μόνο δικό του θέμα. Για την ακρίβεια, σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση, άλλος έχει τον πρώτο λόγο, ο επικεφαλής της διοίκησης, Θόδωρος Καρυπίδης. Οσονούπω, θα φανεί η πρόθεση του τελευταίου να ακολουθήσει ή όχι το δρόμο που του έδειξε αυτός που προσέλαβε για το σημαντικό πόστο του τεχνικού διευθυντή. Και τότε θα βγούνε και τα πρώτα συμπεράσματα…

Keywords
Τυχαία Θέματα