Άρης: Ψάχνει λύση σε διπλό πρόβλημα

Το ιδανικό αναζητά σήμερα (21/1, 20:00, NS Prime) ο Άρης στο “Κλεάνθης Βικελίδης” κόντρα στον Βόλο, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της SL1. Κατ’ αρχάς, οι “κίτρινοι” θέλουν να βρούνε γκολ απέναντι σε μια ομάδα, που είναι πάνω από αυτούς στο βαθμολογικό πίνακα. Κατά δεύτερον, θέλουν τη νίκη, που θα τους ανεβάσει βαθμολογικά κατά μία θέση, αλλά θα τους δώσει και ψυχολογική τόνωση εν όψει της ρεβάνς με τον Ολυμπιακό,

επίσης στην έδρα τους, την ερχόμενη Τετάρτη (25/1), για τους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το πρώτο ζητούμενο μπορεί να ακούγεται παράδοξο για τη φάση που βρίσκεται η σεζόν, όμως, είναι αληθινό. Ο Άρης, εκτός του εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, δεν έχει σκοράρει απέναντι σε καμία ομάδα από αυτές που αυτή τη στιγμή είναι πάνω από αυτόν στον πίνακα της SL1. Πολύ περισσότερο δε, δεν έχει κάποια νίκη, πέρα από αυτή κόντρα στους “ερυθρόλευκους”. Θυμίζουμε τα αποτελέσματα κατά σειρά: Άρης-ΠΑΟΚ 0-0, Άρης-Ολυμπιακός 2-1, Βόλος-Άρης 2-0, Άρης-ΑΕΚ 0-2, Παναθηναϊκός-Άρης 1-0, ΠΑΟΚ-Άρης 1-0, Ολυμπιακός-Άρης 1-0 (Π), Ολυμπιακός-Άρης 1-0 (Κ).

Αυτό που πρωτίστως ζητάει σήμερα ο Άρης, λοιπόν, είναι να βρει γκολ. Κι αυτό, φυσικά, να συνοδευτεί κι από νίκη. Μια νίκη με πολλά οφέλη! Εφόσον έρθει, θα ανεβάσει τους “κίτρινους” μια θέση πάνω από αυτή που βρίσκονται τώρα. Θα τους πάει στην 5η, με τον Βόλο να πέφτει στην 6η, μιας και τώρα είναι αντίστροφα. Επιπλέον, θα τους τονώσει ψυχολογικά, καθώς μπροστά τους έχουν τον δύσκολο επαναληπτικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, μιας κι απέναντι είναι μια ομάδα ικανή για το καλύτερο. Γίνεται πιο δύσκολο, αν αναλογιστεί κανείς ότι ακριβώς στο σημείο που οι “κίτρινοι” ήθελαν σήμερα να είναι δυνατοί, δηλαδή στον επιθετικό τομέα, αντιμετωπίζουν τρεις σημαντικές απουσίες. Εκτός αγώνα είναι ο τραυματίας Πάλμα, αλλά και οι ανέτοιμοι, καθώς δεν συνήλθαν από τους τραυματισμούς τους, Καμαρά και Καμάτσο.

Ο Άλαν Πάρντιου, στις δηλώσεις που έκανε στη NOVA εν όψει της σημερινής αναμέτρησης, αναφέρθηκε με έμφαση στο γεγονός. Τόνισε: “Έχουμε ζητήματα με προβλήματα τραυματισμών, όπως του Καμάτσο και του Πάλμα. Δυστυχώς, είναι παίκτες που παίζουν εκεί όπου έχουμε πρόβλημα, δηλαδή στην επίθεση. Χρειαζόμαστε γκολ και σε αυτές τις θέσεις έχουμε θέματα”. Η απουσία του Καμαρά προστέθηκε εκ των υστέρων. Όπως και να έχει, ο Άγγλος προπονητής καλείται να βρει λύση μέσα και από αυτές τις απουσίες.

Το θετικό γι’ αυτόν είναι ότι οι παίκτες του έχουν κατανοήσει τη σημασία της νίκης στο σημερινό παιχνίδι. Απόδειξη, ο τρόπος που υπογράμμισε ο Σαλέμ Εμπακατά ότι πρέπει να επικρατήσει ο Άρης κόντρα στον Βόλο, στις δηλώσεις που επίσης έκανε αποκλειστικά στη NOVA για το σημερινό παιχνίδι. “Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Πρέπει να νικήσουμε, για να περάσουμε τον Βόλο στη βαθμολογία”, είπε. Και πρόσθεσε: “Πρέπει να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας άμεσα. Θέλουμε, λοιπόν, τη νίκη με τον Βόλο”.

Στην αποστολή για το σημερινό παιχνίδι, με δεδομένες τις απουσίες των Πάλμα, Καμαρά, Καμάτσο, αλλά και των επίσης τραυματιών Ενκουλού και Νταμπό, ο Άλαν Πάρντιου πήρε τους εξής παίκτες: Cuesta, Σιαμπάνη, Brabec, Fabiano Leismann, Iturbe, Mateo Garcia, Manu Garcia, Darida, Doukoure, Gray, M’Bakata, Rodriguez, Etebo, Mancini, Peersman, Mazikou, Odubajo, Σγούρο, Τανούλη, Παναγίδη. Εκτός, για λόγους τακτικής, άφησε τους Hajrovic, Μαρμαρίδη, Χατζηιωάννου και Καρακασίδη.

Σε ό,τι αφορά στην αρχική ενδεκάδα, αυτή αναμένεται να την παρατάξει ο Πάρντιου σε σχηματισμό 4-3-3, με τον Κουέστα στην εστία, τους Οντουμπάτζο και Μαζικού δεξιά κι αριστερά στην άμυνα, τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς κεντρικούς αμυντικούς, τον Ετέμπο αμυντικό μέσο, τους Νταρίντα και Μανού Γκαρθία δημιουργικούς μέσους, τους Ματέο Γκαρσία και Μαντσίνι στις πτέρυγες και τον Γκρέι στην κορυφή της επίθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα