Άρης: Σχεδιασμός με προοπτική ευρώπης

Η τύχη πέρσι δεν τους χαμογέλασε. Η προσπάθεια που έκαναν ήταν πέρα των δυνατοτήτων τους. Με ελάχιστους οικονομικούς πόρους, με Αμερικανούς που έβγαιναν πρώτη φορά από τα σύνορα της χώρας τους, με Έλληνες χαμηλού κόστους κι΄ όμως ο Άρης από συγκυρίες δεν κατάφερε να πλασαριστεί σε μια υψηλότερη θέση στην τελική κατάταξη του βαθμολογικού πίνακα.

Τερμάτισε 8ος σε μια εξαιρετική από άποψη αγωνιστικής απόδοσης χρονιάς, με ένα Παλέ κατάμεστο στα περισσότερα παιχνίδια και με τον ενθουσιασμό να αγγίζει στα…

κόκκινα.

Η δίψα των ανθρώπων και κυρίως του κόσμου του Άρη να ξαναδεί την ομάδα του να πρωταγωνιστεί, έχει «υποχρεώσει» όσους κινούν τα νήματα της μπασκετικής ομάδας να αναθεωρήσουν κάποιες απόψεις τους.

Μία απ΄ αυτές λοιπόν είναι να ξαναδούν «ζεστά» το θέμα της συμμετοχής της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Άλλωστε για να καταφέρουν να διατηρήσουν στο δυναμικό τους τον Γιάννη Καστρίτη, έπρεπε να κάνουν την υπέρβαση. Έπρεπε να επαναφέρουν την ομάδα στην Ευρώπη. ‘Ήταν ένας όρος που έθεσε εξ΄ αρχής ο έλληνας προπονητής και όλο αυτό το χρονικό διάστημα γίνεται μια προσπάθεια που σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, φαίνεται να έχει αίσια κατάληξη.

Οριστικές απαντήσεις δεν υπάρχουν ακόμη. Θα χρειαστεί υπομονή μέχρι να μάθουμε τις οριστικές αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων που κρίνουν τις συμμετοχές των ενδιαφερόμενων στις διοργανώσεις τους.

Αυτό που παραθέτουμε σήμερα είναι τα δεδομένα από την πλευρά του ελληνικού συλλόγου.

Μεταξύ 700.000 – 800.000 ευρώ θα πρέπει να δαπανήσει η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης αν θέλει να πετύχει τον στόχο της που είναι η συμμετοχή στους ομίλους είτε του BCL είτε του Eurocup.

Το ενδεχόμενο συμμετοχής στο Eurocup της επόμενης περιόδου δεν θα υπήρχε ως ενδεχόμενο για τους κιτρινόμαυρους, αν ήταν εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους του BCL.

Όλα εξαρτώνται από την απόφαση των ομάδων που τερμάτισαν ψηλότερα στη βαθμολογία του πρωταθλήματος της Basket League, αλλά και από το ενδεχόμενο αύξησης του αριθμού των ελληνικών ομάδων στους ομίλους της διοργάνωσης. Προς το παρόν, δεν διαφαίνεται προοπτική αύξησης τους σε τέσσερις.

Τα παραπάνω δεδομένα δημιούργησαν την προοπτική συμμετοχής στο Eurocup.
Αρχικά, η σκέψη αυτή είχε απορριφθεί για οικονομικούς λόγους αλλά προϊόντος του χρόνου κέρδισε πόντους.

Κι έτσι, σε περίπτωση που δεν αλλάξουν τα δεδομένα για το BCL εντός των επόμενων δέκα ημερών, η ΚΑΕ Άρης θα δηλώσει συμμετοχή στο Eurocup και θα περιμένει την απόφαση της διοργανώτριας αρχής. Η σχετική προθεσμία εκπνέει στις 15 Ιουνίου.

Σ’ αυτό το ενδεχόμενο ο Άρης θα χρειαστεί να καταστρώσει διαφοροποιημένο αγωνιστικό πλάνο, καθώς πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές διοργανώσεις.

Η κανονική διάρκεια του BCL περιλαμβάνει έξι αγώνες στη φάση των ομίλων σε αντίθεση με το Eurocup, του οποίου η μορφή παραπέμπει σε εγχώριο Πρωτάθλημα με 18 παιχνίδια στη regular season.

Keywords
Τυχαία Θέματα