Άρης: Θέμα περηφάνιας!

Ο Άρης νίκησε χθες (26/4) τον Ολυμπιακό στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, κλείδωσε ουσιαστικά την ευρωπαϊκή του έξοδο για πέμπτη συνεχή αγωνιστική περίοδο, και ο Μπράιαν Νταμπό, αμέσως μετά την αναμέτρηση με τους “ερυθρόλευκους”, στις δηλώσεις που έκανε στη NOVA, έβαλε το πλαίσιο για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν οι “κίτρινοι” τη συνέχεια των πλέι οφ της Stoiximan Super League.

“Σε κάθε παιχνίδι που ακολουθεί, είναι θέμα περηφάνιας για εμάς να πάμε για τη νίκη! Τα ντέρμπι έχουν τη δική τους σημασία για όλους μας στην ομάδα και φυσικά για τον κόσμο μας. Θα δουλέψουμε για να βελτιωθούμε και να διατηρήσουμε αυτή τη νοοτροπία ως το τέλος!” Αυτό τόνισε ο Αφρικανός μέσος του Άρη, παρακινώντας τους συμπαίκτες του να μην χαλαρώσουν, αλλά να κυνηγήσουν κι άλλες νίκες ως το φινάλε της σεζόν.

Απομονώνουμε αυτή τη δήλωση του Νταμπό, γιατί περιλαμβάνει όλο το νόημα της ύπαρξης ενός συλλόγου που θέλει να λογίζεται “μεγάλος”, που θέλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα δρώμενα. Είναι πράγματι θέμα περηφάνιας για τον Άρη να διεκδικήσει νίκες ως το τέλος της τρέχουσας περιόδου, απέναντι στους άλλους μεγάλους του αντιπάλους, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, με τη σειρά που θα τους αντιμετωπίσει. Αυτό επιβάλει η δυναμική του, αυτό θέλει κι ο κόσμος του.

Για να είμαστε πραγματιστές, δεν είναι εύκολο να εφαρμοστεί η προτροπή του Νταμπό. Γιατί οι συμπαίκτες του να βάλουν τα πόδια τους στη φωτιά τώρα στο τέλος της σεζόν, όταν η δουλειά ουσιαστικά έχει γίνει; Γιατί να το κάνουν, όταν γνωρίζουν ότι με μια νίκη απέναντι στον πιο αδύναμο όλων των ερχόμενων αντιπάλων, τον Βόλο, σε αγώνα εντός έδρας μάλιστα, κλειδώνει και μαθηματικά η πέμπτη θέση; Η απάντηση είναι γιατί μόνο έτσι χτίζεται σωστή νοοτροπία σε έναν σύλλογο.

Αν μπορούν να πειστούν ξένοι παίκτες να λειτουργήσουν ως… Έλληνες, που κατανοούν διαφορετικά τι σημαίνει για κάθε μεγάλη ομάδα να κερδίζει σε ντέρμπι, ακόμη κι όταν το κίνητρό της μια δεδομένη χρονική στιγμή είναι χαμηλό, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Είναι θέμα του ίδιου του συλλόγου να το περνάει αυτό σε κάθε έναν που φοράει τη φανέλα με το σήμα του. Εν προκειμένω, πάντως, ο Νταμπό φαίνεται ότι έχει πειστεί ότι έτσι πρέπει να γίνει!

Ξέχωρα από τα παραπάνω, συνδυάζοντας την παραίνεση του Νταμπό με τη δήλωση του Χουάν Ιτούρμπε, επίσης στη NOVA, πριν τον αγώνα του Άρη με τον Βόλο την περασμένη Κυριακή (23/4), ότι… “το έμψυχο δυναμικό της ομάδας ανανεώθηκε σχεδόν ολόκληρο το περασμένο καλοκαίρι κι αυτό μας δημιούργησε αρκετά προβλήματα στη διάρκεια της σεζόν” και τη σκέψη του ότι… “η ομάδα μας έχει ποιότητα και αν παραμείνει και δέσει αυτό το ρόστερ, σίγουρα θα κάνει μεγάλα πράγματα στο μέλλον”, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές τώρα νιώθουν να πατούν γερά στα πόδια τους ως σύνολο.

Το σημειώνουμε αυτό, γιατί το μεγάλο όφελος της χθεσινής νίκης επί του Ολυμπιακού για τον Άρη είναι ότι μπορεί πραγματικά απελευθερωμένος πλέον να κοιτάξει την επόμενη μέρα, παίρνοντας διδάγματα από όσα βίωσε την τρέχουσα σεζόν. Οι “κίτρινοι” έχουν την πολυτέλεια να μπορούν στα επόμενα παιχνίδια, απέναντι σε αντιπάλους που έχουν στόχους (ειδικά η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός) να μετρήσουν δυνάμεις, να μετρηθούν και να βγάλουν συμπεράσματα για τον σχεδιασμό του ρόστερ τους.

Σημασία στο εξής για τους ανθρώπους του Άρη είναι να χτίσουν μια ομάδα, η οποία πραγματικά να μπορεί να χτυπήσει θέση μέσα στην πρώτη δυάδα του ελληνικού πρωταθλήματος την ερχόμενη σεζόν, όπως ήταν η επιταγή της διοίκησης για την τρέχουσα. Μια επιταγή, που για τον λόγο που τόνισε ο Ιτούρμπε κυρίως, αλλά και για άλλους, αποδείχτηκε στην πράξη ότι δεν μπορούσε να “εξοφληθεί”…

Keywords
Τυχαία Θέματα