Άρης: Ξέρει τι πρέπει να κάνει!

Ο λόγος, ο τόνος και το ύφος του Απόστολου Τερζή στη χθεσινή (26/7) συνέντευξη Τύπου, που έδωσε εν όψει του σημερινού (27/7) πρώτου αγώνα του Άρη με την Αραράτ-Αρμενία στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου του Europa Conference League, πρόδιδαν ένα πράγμα. Ο ίδιος, οι συνεργάτες του και ολόκληρος ο οργανισμός της ομάδας έχουν διδαχθεί από τους άδοξους ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς του πρόσφατου παρελθόντος και δεν θέλουν να επαναληφθούν τα ίδια λάθη.

Ο προπονητής του

Άρη έχει ζήσει από μέσα την απογοήτευση με τη Μόλντε το 2019, αλλά κυρίως τις απογοητεύσεις με τους αποκλεισμούς που ακολούθησαν από την Κοβαλίβκα το 2020, την Αστάνα το 2021 και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ το 2022. Είναι σκηνές έργων που δεν θέλει να ζήσει ξανά κόντρα στη φιλόδοξη, αλλά αδύναμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο Αραράτ. Κι αυτό, όπως τόνισε ο ίδιος, προσπάθησε να το περάσει και στους παίκτες του, παλιότερους και νεότερους στην ομάδα.

Σε πέντε, τουλάχιστον, σημεία των λεγομένων του στη συνέντευξη Τύπου, ο Τερζής πέρασε το μήνυμα ότι ο ίδιος και η ομάδα του ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν ή τι πρέπει να αποφύγουν σήμερα, ώστε να γίνει το πρώτο βήμα πρόκρισης και το εγχείρημα να τελειώσει θετικά την ερχόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνουμε:

Στην αρχική του τοποθέτηση, μεταξύ άλλων τόνισε: “Έχουμε δουλέψει πολύ καλά με τα παιδιά, είμαστε σε αρκετά καλό σημείο. Τα παιδιά που ήρθαν με μεταγραφή προσπαθήσαμε να τους εντάξουμε στην ομάδα ομαλά και τα έχουμε καταφέρει. Την τελευταία βδομάδα δουλέψαμε στο τακτικό κομμάτι. Έχουμε μιλήσει πολύ με τα παιδιά και είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι”.Και πρόσθεσε: “Στο πρώτο παιχνίδι (σ.σ. εννοεί τις αμέσως προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους στην Ευρώπη) η ομάδα είχε πάντα προβλήματα. Εμείς θέλουμε να το αποφύγουμε αυτό. Θέλουμε να βάλουμε τις βάσεις για την πρόκριση, ώστε στη ρεβάνς στο “Βικελίδης” να προκριθούμε με τη βοήθεια του κόσμου μας”.Ερωτώμενος για τη μη συμμετοχή του Αηδόνη στο παιχνίδι, μεταξύ άλλων είπε στην απάντησή του: “Επιλέγω να πάμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι με την εμπειρία”.Σχετικά με το αν είναι έτοιμοι οι παίκτες του για το σημερινό παιχνίδι, τόνισε με βεβαιότητα: “Το τελευταίο διάστημα έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές μας, τόσο εγώ, όσο και ο κύριος Γκουγκουλιάς, γιατί τα τελευταία χρόνια την έχουμε πατήσει. Οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στο 100% της συγκέντρωσής τους και θα το έχουμε και αύριο αυτό”.Και σε ερώτηση για τις επιλογές του για την αρχική ενδεκάδα, είπε: “Οι περισσότεροι της ενδεκάδας θα είναι τα παιδιά που ήταν την περασμένη σεζόν και οι υπόλοιποι θα είναι από τα παιδιά που είναι αρκετό καιρό μαζί μας και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν”.

Στους πιο έμπειρους στην ομάδα, το σίγουρο είναι ότι το μήνυμα του Τερζή έχει περάσει. Απόδειξη αποτελεί η τοποθέτηση του Βλαντιμίρ Νταρίντα στην ίδια συνέντευξη Τύπου για το σημερινό παιχνίδι. Δήλωσε χαρακτηριστικά ο MVP του Άρη την περασμένη σεζόν: “Πάντα στην Ευρώπη και στα διπλά παιχνίδια, στο πρώτο ματς πρέπει να είσαι πιο σίγουρος στα μετόπισθεν. Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι, να αποφύγουμε τα… χαζά λάθη! Όλοι στα αποδυτήρια είμαστε προετοιμασμένοι από κάθε άποψη για το αυριανό παιχνίδι”.

Το ζητούμενο τόσο για τον Απόστολο Τερζή, όσο και για τον Βλαντιμίρ Νταρίντα, είναι να έχουν πάρει όλοι οι “κίτρινοι” εξίσου το μήνυμα. Ειδικά αυτό που είπε ο Τσέχος διεθνής μέσος για “χαζά λάθη”, που πρέπει να αποφευχθούν και για “100% συγκέντρωση” στο παιχνίδι. Διότι, είναι γεγονός ότι δεν τίθεται θέμα διαφοράς αγωνιστικής αξίας μεταξύ των δύο ομάδων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το transfermarkt.com ορίζει ως ποδοσφαιρική χρηματιστηριακή αξία τα 4,78 εκατομμύρια ευρώ για την Αραράτ και τα 26,58 εκατομμύρια ευρώ για τον Άρη. Κι όσο κι αν τα λεφτά δεν παίζουν μπάλα, μια τόσο μεγάλη διαφορά, χαώδη θα την χαρακτήριζε καλύτερα κάποιος, όλο και κάτι λέει…

Στον αγωνιστικό τομέα, δύο είναι τα ζητούμενα για τον Απόστολο Τερζή. Το πρώτο είναι να είναι εντελώς καλά ο Χούλιαν Κουέστα και να είναι σε θέση να αγωνιστεί. Όπως φαίνεται από τις τελευταίες προπονήσεις, ο Ισπανός τερματοφύλακας ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα και -εκτός σοβαρού απροόπτου- θα πάρει θέση στην εστία. Το δεύτερο είναι ποιος θα καλύψει τον απόντα λόγω τραυματισμού Γιακούμπ Μπράμπετς στο κέντρο της άμυνας. Ο ίδιος ο προπονητής, πάντως, χθες επ’ αυτού δήλωσε ότι… “από την επόμενη μέρα που χτύπησε ο Μπράμπετς, έχω καταλήξει στον παίκτη που θα τον αντικαταστήσει!” Αυτός, μάλλον, θα είναι ο Μόουζες Οντουμπάτζο.

Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, ο Κουέστα αναμένεται να καθίσει στην εστία, με τους Φαμπιάνο και Οντουμπάτζο στο κέντρο της άμυνας. Οι Φεράρι και Εμπακατά αναμένεται να είναι οι δυο πλάγιοι οπισθοφύλακες, με τους Ζουλ, Νταρίντα και Ρουπ να αποτελούν την τριάδα της μεσαίας γραμμής. Οι Πάλμα, Μενέντες και Γκρέι αναμένεται να είναι οι τρεις της επίθεσης, αν και ο Κάρλσον βάζει δυνατά υποψηφιότητα για την πτέρυγα, αντί του Μενέντες.

Keywords
Τυχαία Θέματα