Άρσεναλ – Λίβερπουλ 3-1: Οι «κανονιέρηδες» είναι εδώ! (highlights)

Οι «κανονιέρηδες» πήραν την τρίτη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα, με το λάθος των Φαν Ντάικ και Άλισον να κρίνει το ματς για την ομάδα του Μίκελ Αρτέτα στο 2-1. Ο Σάκα είχε ανοίξει το σκορ, ενώ ο Γκάμπριελ είχε ισοφαρίσει με αυτογκόλ στο πρώτο ημίχρονο. Στο τέλος ο Κονατέ άφησε την ομάδα του με δέκα και ο Τροσάρ «τελείωσε» το ματς στις καθυστερήσεις.

Οι «ρεντς», έχασαν μετά από 15 αγωνιστικές, με τις δύο φετινές τους ήττες να είναι αμφότερες στο Β. Λονδίνο, από Τότεναμ και Άρσεναλ. Πλέον η Μάντσεστερ Σίτι, αν κερδίσει τα δύο ματς που έχει λιγότερα από την ομάδα του Κλοπ, θα περάσει

στην κορυφή.

H Άρσεναλ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, με τους Ράις και Ζορζίνιο να κυριαρχούν στη μεσαία γραμμή, απαγορεύοντας στους φιλοξενούμενους να κάνουν το παιχνίδι τους.

Στο 11ο λεπτό, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 1-0, όταν ο Μαρτινέλι γύρισε από αριστερά στον Σάκα, αλλά αυτός αστόχησε με κεφαλιά από κοντά.

Μοναδική φορά που απείλησε η Λίβερπουλ ουσιαστικά, ήταν στο 13′, με ένα σουτ του Χάκπο από καλή θέση, που πέρασε άουτ.

Αμέσως μετά, στο 14′, η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ, όταν ο Άλισον νίκησε αρχικά σε τετ-α-τετ τον Μαρτινέλι, αλλά ο Σάκα πήρε την επαναφορά και σκόραρε.

Οι «κανονιέρηδες», είχαν την υπεροχή στη συνέχεια, χωρίς όμως να κάνει κάποια κλασική ευκαιρία και έτσι τιμωρήθηκε στις καθυστερήσεις με ένα περίεργο γκολ ισοφάρισης: ο Ντίας κυνήγησε μία χαμένη μπαλιά, Σαλιμπά και Ράγια μπερδεύτηκαν, ο Κολομβιανός έκανε επαφή και ο επερχόμενος Γκάμπριελ, έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η Λίβερπουλ βγήκε δυνατά στο β’ και απείλησε με σουτ των ΜακΆλιστερ (46′) και Τζόουνς (48′), όμως το ίδιο έκανε στο 51′ και ο Όντεγκααρντ, με προσπάθεια στην περιοχή που κοντραρίστηκε και έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Άλισον. Ο Κλοπ έριξε στο ματς τον Νούνιες, που προερχόταν από τραυματισμό, αλλά ο Ουρουγουανός έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό.

Έτσι στο 67′, οι «κανονιέρηδες» ξαναπήραν το προβάδισμα, με ένα γκολ πιο κωμικό ακόμα και από το 1-1 της Λίβερπουλ: σε μία ανύποπτη μπαλιά προς τον Μαρτινέλι, ο Φαν Ντάικ έδειχνε να ελέγχει, όμως ο Άλισον βγήκε από την περιοχή για να διώξει, δεν βρήκε μπάλα και ο παίκτης της Άρσεναλ, σκόραρε σε άδεια εστία!

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ο ΜακΆλιστερ συνέχισε να απειλεί με τελικές για τη Λίβερπουλ, όμως στο 84′ ο Κίβιορ μπορούσε το 3-1, όταν βρέθηκε ολομόναχος στην περιοχή, αλλά έστειλε την κεφαλιά του πάνω στον Άλισον.

Tρία λεπτά αργότερα, το έργο της Λίβερπουλ έγινε ακόμα δυσκολότερο, όταν ο Κονατέ πήρε δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Χάβερτς και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, η αλλαγή του Αρτέτα, Τροσάρ, έδωσε τη χαριστική βολή στους «κόκκινους», μπαίνοντας από αριστερά και περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του Άλισον, από πλάγια θέση για το 3-1.

Άρσεναλ (Αρτέτα): Ράγια – Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο (46′ Κίβιορ) – Όντεγκααρντ, Ράις, Ζορζίνιο – Σάκα (79′ Νέλσον), Χάβερτς, Μαρτινέλι (74′ Τροσάρ).
Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον – Αλεξάντερ – Άρνολντ (58′ Ρόμπερτσον), Κονατέ, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ (85′ Τιάγκο) – Χράφενμπερχ (58′ Έλιοτ), ΜακΆλιστερ, Τζόουνς – Ζότα, Χάκπο (58′ Νούνιες), Ντίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα