Αστάνα – Ντινάμο Ζάγκρεμπ 0-2: Στο κόλπο της πρόκρισης οι Κροάτες

Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ εκμεταλλεύτηκε το πολύ καλό της δεύτερο ημίχρονο, πήρε μεγάλη νίκη κόντρα στην Αστάνα (0-2) στο Καζακστάν και μπήκε για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του UEFA Europa Conference League.

Οι Κροάτες ελπίζουν σε κακό αποτέλεσμα της Μπαλκάνι απέναντι στην Βικτόρια Πλζεν, ώστε να αποκτήσουν προβάδισμα εν όψει τελευταίας αγωνιστικής.

Από την άλλη, η Αστάνα διατηρεί

κάποιες ελπίδες πρόκρισης, όμως το έργο της γίνεται ιδιαίτερα δύσκολο αφού χρειάζεται πλέον συνδυασμό αποτελεσμάτων για να ανέβει στην προνομιούχο 2η θέση.

Πρώτο ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ντινάμο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας. Από την άλλη, η Αστάνα προσπάθησε να γίνει επικίνδυνη μέσω αντεπιθέσεων.

Στο 10ο λεπτό ήρθε η πρώτη μεγάλη στιγμή στο ματς για τους γηπεδούχους. Ο Αστάνοφ πραγματοποιεί μία ωραία επέλαση από τα αριστερά, πατάει περιοχή και κερδίζει πέναλτι από τον Μίσιτς. Ο Νταρμπό στήνει την μπάλα από τα 11 βήματα, εκτελεί και βλέπει τον Ζάγκορατς να του λέει όχι και να κρατάει το μηδέν.

Η πρώτη απειλή από τους Κροάτες ήρθε στο 17’, με τον Μπατούρινα να κάνει ένα δυνατό σουτ από μακριά και να αιφνιδιάζει σχετικά τον Κόντριτς, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ.

Η συνέχεια μας επιφύλασσε ένα αρκετά μοιρασμένο παιχνίδι, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και να δημιουργούνται ευκαιρίες εκατέρωθεν. Καμία όμως από αυτές δεν βρήκε στόχο και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα.

Δεύτερο ημίχρονο

Αποφασισμένη να πάρει τους τρεις βαθμούς μπήκε η Ντινάμο Ζάγκρεμπ στο δεύτερο μέρος. Αρχικά απείλησε με τον Κανέκο στο 46’ και στην συνέχεια, δύο λεπτά μετά άνοιξε το σκορ με τον Βίντοβιτς έπειτα από ωραία ενέργεια του νεοεισελθόντα Σούσιτς.

Η ομάδα του Σεργκέι Ζακίροβιτς εκμεταλλεύτηκε την ορμή που της έδωσε το 1-0, ανέκτησε τα ηνία του αγώνα αύξησε την πίεσή της και προσπάθησε να βρει δεύτερο γκολ.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για την Αστάνα στο 73ο λεπτό μετά από την αποβολή του Γιόβαντσιτς με δεύτερη κίτρινη.

Οι Κροάτες καθάρισαν την υπόθεση νίκη στο 79 με τον, ίσως κορυφαίο παίκτη της στο γήπεδο, Κανέκο να γράφει το τελικό 2-0.

Ενδεκάδες:

Αστάνα: Κόντριτς, Μάροσκιν, Τομάσεβιτς, Αρογιάν, Οφγανισιάν, Κούατ (78′ Μπεσεμπέκοφ), Γιόβαντσιτς, Βορογκόβσκι (78′ Ντοσμαγκαμπέντοφ), Ουρέγκα (31’ Λόντσαρ), Αστάνοφ (63′ Τομάσοφ), Νταρμπό (63′ Αμπέτοφ).

Ντινάμο Ζάγκρεμπ: Ζάγκορατς, Ριστόφσκι (78′ Πέρκοβιτς), Μοχαράμι, Πέριτς (75′ Σούταλο), Λιούμπισιτς, Μίσιτς, Μπουλάτ (46’ Σούτσιτς), Κανέκο, Μπατούρινα (78′ Χαλίλοβιτς), Βίντοβιτς (85′ Ρουκάβινα), Πέτκοβιτς.

Η βαθμολογία του Group B:

ΑγώνεςΒαθμοίΒικτόρια Πλζεν412Ντινάμο Ζάγκρεμ56Μπαλκάνι44Αστάνα54
Keywords
Τυχαία Θέματα