Αστέρας Τρ.-Κηφισιά 1-2: Ανατροπή παραμονής με «ήρωα» Οζέγκοβιτς (videos)

Το σύνολο του Κωστή Μπράτσου πραγματοποίησε εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο, ανέτρεψε το εις βάρος του 1-0 και ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας.

Από την άλλη, χωρίς νίκη από τις 28 Ιανουαρίου έμεινε ο Αστέρας Τρίπολης, που ακόμα αγνοεί τον βαθμό στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι-άουτ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Οζέγκοβιτς, που με δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά έφερε το ματς… τούμπα και σφράγισε ένα μεγάλο διπλό… επιβίωσης για την Κηφισιά.

Το αριστούργημα του Μιριτέλο έκανε τη διαφορά

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Αστέρας Τρίπολης. Το σύνολο του Μίλαν Ράσταβατς σκόραρε μόλις στο 3ο λεπτό, χάρη σε ένα εντυπωσιακό πλασέ του Μιριτέλο που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αναγνωστόπουλο. Ο Ισπανός πέτυχε το 13ο του φετινό γκολ στη Stoiximan Super League και παρέα με τους συμπαίκτες του το αφιέρωσε στον γυμναστή της ομάδας, που «έχασε» τον πατέρα του προ λίγων ημερών. 

Η Κηφισιά προσπάθησε να βγάλει αντίδραση μετά το πολύ κακό της ξεκίνημα, ανέκτησε την κατοχή της μπάλας, όμως δεν βρήκε ανοιχτούς διαδρόμους στην καλά στημένη άμυνα του Αστέρα και απείλησε ελάχιστα.

Στα αξιοσημείωτα του πρώτου μέρους οι δύο αναγκαστικές αλλαγές που είχε, μία για κάθε ομάδα. Για τον Αστέρα, ο Μουνάφο αποχώρησε τραυματίας για να πάρει τη θέση του ο Αλάγκμπε, ενώ για την Κηφισιά, ο Βαφέας πήρε τη θέση του επίσης τραυματία Τεϊσέιρα.

Ο Οζέγκοβιτς την πήρε από το χέρι και την οδήγησε στη μεγάλη ανατροπή

Η Κηφισιά ξεκίνησε καλύτερα το δεύτερο μέρος. Ανέκτησε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να γίνει επικίνδυνη προς την εστία του Αστέρα, ώστε να φτάσει στην ισοφάριση. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, στο παιχνίδι ήρθε με τον Σολόα στο 55’, ο οποίος έπιασε «κεραυνό» εκτός περιοχής, όμως είδε τον Τσιφτσή να κάνει μια εκπληκτική επέμβαση και να κρατά το μηδέν.

Η πίεση των φιλοξενούμενων… απέδωσε καρπούς 11 λεπτά μετά. Ο Οζέγκοβιτς έκανε υποδειγματικό τελείωμα στην πρώτη τελική στο παιχνίδι και έγραψε το 1-1 για την ομάδα του. Πριν τη συμπλήρωση δύο λεπτών από το γκολ του Οζέγκοβιτς, το σύνολο του Κωστή Μπράτσου κέρδισε πέναλτι, ύστερα από ανατροπή του Σάντος εντός περιοχής από τον Καστάνιο. Ο Σέρβος κυνηγός των φιλοξενούμενων, ευστόχησε από τα 11 βήματα, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ της ημέρας και 15ο στο πρωτάθλημα και ολοκλήρωσε μια σπουδαία ανατροπή σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά για την Κηφισιά.

Το «τρελό« εξάλεπτο του παιχνιδιού έληξε στο 72′, όπου ο Καλτσάς ανετράπη μέσα στη μεγάλη περιοχή της Κηφισιάς και ο Σιδηρόπουλος έδειξε πέναλτι. Ύστερα από παρέμβαση του VAR ο ποδοσφαιριστής του Αστέρα Τρίπολης αποδείχθηκε ότι βρισκόταν σε θέση οφσάιντ στην αρχή της φάσης και έτσι το πέναλτι ακυρώθηκε και 1-2 παρέμεινε.

Η συνέχεια επιφύλασσε μερικές καλές στιγμές και για τις δύο ομάδες, με κορυφαία αυτή του Μάντζη στο 88’, όπου ο Αναγνωστόπουλος ήταν σε ετοιμότητα και αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, αφού ο Πρίτσας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 92’, όμως κράτησαν το 2-1 μέχρι το τέλος και πανηγύρισαν σπουδαία νίκη που τους βγάζει εκτός επικίνδυνης ζώνης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καστάνιο, Ατιένθα, Άλβαρες, Λύρατζης, Γιαμπλόνσκι (83′ Μάντζης), Μουνάφο (13’ Αλάγκμπε), Μπαρτόλο, Ρεγκίς (72′ Παλάσιος), Καλτσάς (83′ Ζουγλής), Μιριτέλο.

Κηφισιά (Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Τσαπάν (80′ Σπίνος), Τεϊσέιρα (28’ Βαφέας), Σνάιντερλαν, Πάρρας (51’ Μιλίτσεβιτς), Τσανάτζια, Οζέγκοβιτς, Σολόα, Μπιφουμά (80′ Μεντέντεζ), Πρίτσας, Μπαρμπόσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα