Αστέρας Τρίπολης : Γαλανόλευκες αποχρώσεις στην “λατίν” γειτονιά του Μοριά

Μια από τις πιο ομοιογενείς ομάδες, παρά τον όχι υψηλό πήχη ενώπιον των προσδοκιών της, είναι αναμφισβήτητα εδώ και λίγα χρόνια στα μέρη της Σούπερ Λίγκα ο Αστέρας Τρίπολης.
Γνώριμο χαρακτηριστικό της εν λόγω ομάδας το εντόνως Ισπανόφωνο στοιχείο εδώ και κάμποσα χρόνια όταν στην Αργεντίνικη παρέα – όπως αυτή έγινε… θεσμός από την άνοδο των Αρκάδων του Μοριά στα “μεγάλα σαλόνια” – προέκυψαν και αρκετοί

Ισπανοί παίκτες, κυρίως το καλοκαίρι του 2019.
Έκτοτε η ομάδα της Αρκαδίας απέκτησε ένα πιο έντονα, “λατίν” προφίλ με ποδοσφαιριστές κυρίως από τις χώρες του ταγκό και της Ιβηρικής στο βασικό της αγωνιστικό σχήμα όπως το χρησιμοποίησαν οι προπονητές από εκείνο το καλοκαίρι του ’19 μέχρι σήμερα!
Από τις μέρες του νεαρού Ισπανού Μπόρχα Χιμένες που αφίχθη στην Πελοπόνησσο μαζί με 11 (!!) συμπατριώτες του στο ρόστερ, ο Αστέρας ¨είχε σχεδόν πάντα στο βασικό του σχήμα πολλούς ξένους – κυρίως Ισπανούς κι Αργεντίνους – και ελάχιστους Έλληνες (Κώτσιρας, Δουβίκας, Πασαλίδης, Τασουλής, Κανελλόπουλος) με την θέση κάτω από τα γκολπόστ τη μοναδική που “μιλά” Ελληνικά ως τώρα, έχοντας ως κύριους υπερασπιστές τους Νίκο Παπαδόπουλο και Αντώνη Τσιφτσή αλλά και τον 20χρονο Φώτη Σγουρή ο οποιος πάντως στις τρεις σεζόν της παρουσίας του στην πρώτη ομάδα δεν έχει ακόμα πραγματοποιήσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα!

ΠΗΓΗ: In Time Sports


Από το περασμένο καλοκαίρι στην παρέα των πορτιέρο προστέθηκε ο 16χρονος Θεόφιλος Κακαδιάρης όμως δεν είναι η μόνη “φρέσκια” εγχώρια προσθήκη, βγαλμένη από τα σπλάχνα του συλλόγου!
Φέτος αυτή η… ωραία ιστορία “άνοιξε” φέρνοντας – με την βούληση της διοίκησης αλλά και την προτροπή των τελευταίων προπονητών της ομάδας (Ράσταβατς, Μεταξάς και Μάντζιος) αρκετά παιδιά από τα τμήματα υποδομής σε μια κατάσταση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί… πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της ομάδας η οποία αυτή τη στιγμή απαριθμεί τους περισσότερους Έλληνες – δώδεκα (12) από κάθε άλλη φορά από τα πρώτα χρόνια της παρουσίας της στο μεγάλο επαγγελματικό πρωτάθλημα!

ΠΗΓΗ: In Time Sports


Κάθε άλλο παρά τυχαία και η πρόσφατη παρέμβαση – προτροπή του Γιώργου Μποροβήλου στην διοργανώτρια αρχή, τη Σούπερ Λίγκα – όπου χρόνια τώρα ο εν λόγω έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και ως θεσμικό όργανο – περί αύξησης του Ελληνικού στοιχείου στα ματς του πρωταθλήματος.

O αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης Θανάσης Μποροβήλος


Ως συνέχεια της συγκεκριμένης πρότασης και η δημόσια τοποθέτηση του αδερφού του, Θανάση Μποροβήλου, αντιπροέδρου της ΠΑΕ ο οποίος φανέρωσε το όραμα του συλλόγου με θετικό πρόσημο για το άθλημα στη χώρα μας, τονίζοντας μεταξύ άλλων :
“Κακά τα ψέματα το ταλέντο δεν υπάρχει στην Αρκαδία για να μπορέσουμε να στελεχώσουμε τις ακαδημίες του Αστέρα που είναι μια ομάδα Super League και έτσι είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε ένα παιδομάζωμα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά στοχεύουμε κυρίως στην Ελλάδα. Έχουμε 60 – 70 παιδιά που φιλοξενούμε στην πόλη μας και αντιμετωπίζουμε προβλήματα λόγω της απόστασης με την οικογένεια τους, το σχολείο και την ψυχολογία του παιδιού που μερικές φορές ένα ταλέντο είναι υποχρεωτικό από μικρή ηλικία να έρθει στην πόλη,,”
Το όλο εγχείρημα έχει φέτος άμεσο αντίκτυπο και στις αγωνιστικές επιλογές της ομάδας όπου βλέπουμε σχεδόν σε κάθε αγώνα, παιδιά προερχόμενα από τις ακαδημίες να παίρνουν ολοένα και περισσότερο χρόνο συμμετοχής!
Το περασμένο Σάββατο ο 19χρονος Νίκος Ζουγκλής μπήκε στο τελευταίο 5λεπτο ως αλλαγή στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και λίγο έλλειψε να γίνει ο ήρωας του αγώνα όταν στο 91′ βρεθηκε απέναντι στον Τσιντώτα αλλά το πρώτο του (!) σουτ σε επίσημο ματς αποκρούστηκε με υπερένταση από τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων! Ως αυτόπτης μάρτυρας, στα αποδυτήρια του γηπέδου “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” της Αρκαδίας, διαπίστωσα την χαρά αλλά και την πίκρα, συνάμα, του νεαρού επιθετικού ο οποίος στα συγχαρητήρια των ανθρώπων της ομάδας για την παρθενική του εμφάνιση αυτός απάντησε με αναστεναγμό : “Ναι αλλά δεν μπήκε μέσα το σουτ!” Η κοινή… ανταπάντηση, στην πονεμένη έκφραση… λίγο έως πολύ αναμενόμενη, ως η καλύτερη ευχή “Δεν πειράζει, Θα μπει το επόμενο!”
Στο ίδιο παιχνίδι πήρε χρόνο συμμετοχής ο 19χρονος Γιώργος Κωστέας ο οποίος αγωνίστηκε για 5η φορά σε ματς του πρωταθλήματος.

ΠΗΓΗ: In Time Sports


Στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι πήρε χρόνο συμμετοχής ο 19χρονος Γιώργος Προύτζος ενώ καρτερικά περιμένουν για το δικό τους “βάπτισμα του πυρός”, ο 19χρονος Ανανιάδης, ο 17χρονος Θωμάς Παπαδημητρίου και ο 20χρονος Ηλίας Χριστόπουλος..


Μια ωραία παρέα, δίπλα σε αυτή των “λατίν” που με τις εμπειρίες τους μπορούν να δώσουν πάρα πολλά σε αυτά τα παιδιά. Το είπε εξάλλου και ο Σίτο, μετά το τέλος του ματς, πως αυτές οι εικόνες είναι ότι πιο ευχάριστο για το σύλλογο, τους φιλάθλους του αλλά και τους παίκτες που μοχθούν για αυτόν!
Εξάλλου και ο ίδιος προέρχεται από τις ακαδημίες της Βαλένθια γνωρίζοντας το πώς μπορεί να δώσει και κυρίως να “εισπράξει” αφομοιώνοντας ένα νέο παιδί, τα όποια θετικά στοιχεία στο ξεκίνημα της καριέρας του και μέσα από τις αμέτρητες φιλοδοξίες του!

Keywords
Τυχαία Θέματα