Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Που …κερδίζουν 3-1 οι «ερυθρόλευκοι»!

O Oλυμπιακός, έχει το πρώτο από τα δύο ραντεβού με την ευρωπαϊκή του ιστορία, την Πέμπτη στο Μπέρμιγχαμ, απέναντι στην Άστον Βίλα, για τα ημιτελικά του UEFA Europa Conference League.

Οι δύο ομάδες, θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, ωστόσο έχουν στα ρόστερ τους, τέσσερις συνολικά παίκτες, που στο παρελθόν έχουν σκοράρει, με αντίπαλο την ομάδα που θα βρουν απέναντί τους στα προσεχή παιχνίδια.

Στην

συγκεκριμένη…αναμέτρηση, το σκορ είναι 3-1 υπέρ του Ολυμπιακού, καθώς τρεις νυν «ερυθρόλευκοι», έχουν σκοράρει απέναντι στην Άστον Βίλα, η οποία από την άλλη, έχει στο έμψυχο δυναμικό της, μόνο έναν με γκολ στην καριέρα του κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ξεκίνημα με τους γηπεδούχους του πρώτου αγώνα. Για την ομάδα του Ουνάι Έμερι, ο παίκτης που ξέρει τι είναι να σκοράρεις απέναντι στους «ερυθρόλευκους», είναι ο Λικά Ντιν.

Πηγή: ΕUROKINISSI

Ο Γάλλος αριστερός μπακ, τα είχε καταφέρει συγκεκριμένα στις 18 Οκτωβρίου του 2017, με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, στο 3-1 των Καταλανών εντός έδρας επί των «ερυθρόλευκων» για τη φάση ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ντιν, είχε διαμορφώσει το 3-0 στο 64ο λεπτό για την τότε ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, με αριστερό σουτ μετά από πάσα του Λιονέλ Μέσι. Για τους «ερυθρόλευκους», που είχαν τότε στον πάγκο τους τον Τάκη Λεμονή, ειχε αγωνιστεί μπαίνοντας ως αλλαγή ο νυν αρχηγός των Πειραιωτών, Κώστας Φορτούνης.

Οι «ερυθρόλευκοι» σκόρερ

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός έχει στο ρόστερ του, τρεις ποδοσφαιριστές που στο παρελθόν έχουν «πληγώσει» τη Βίλα.

Ο πιο παλιός, ήταν ο Στέβαν Γιόβετιτς. Ο Μαυροβούνιος επιθετικός, πέτυχε το μοναδικό του γκολ απέναντι στους «βίλανς», στις 7 Μαΐου 2014, με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, σε νίκη με 4-0 εντός έδρας, για την προτελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, σε μία σεζόν που οι «γαλάζιοι» είχαν στεφθεί πρωταθλητές. Ο Γιόβετιτς, είχε κάνει το 3-0 στο 89′ με δεξί σουτ, έπειτα από πάσα του πρώην «ερυθρόλευκου», Γιάγια Τουρέ! Συμπαίκτης και των δύο τότε, αλλά και σκόρερ των δύο πρώτων γκολ της Σίτι, ο Έντιν Τζέκο, ο οποίος έμεινε εκτός Ευρώπης φέτος με τη Φενέρμπαχτσε, από τον Ολυμπιακό!

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Στις 28 Νοεμβρίου 2018, για την Τσάμπιονσιπ Αγγλίας, σε ένα απίστευτο ματς, Άστον Βίλα και Νότιγχαμ Φόρεστ είχαν αναδειχτεί ισόπαλες 5-5. Το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων τότε, είχε πετύχει στο έκτο λεπτό με δεξί σουτ, ο σημερινός παίκτης του Ολυμπιακού, Ζοάο Καρβάλιο. Συμπαίκτης του τότε, αλλά και σκόρερ ενός γκολ για τη Φόρεστ στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ο σημερινός παίκτης της Βίλα, Μάτι Κας! Για τους «βίλανς», σε εκείνο το ματς, είχε αγωνιστεί ο νυν αρχηγός της, Τζον ΜακΓκιν.

Τρίτος νυν «ερυθρόλευκος» και πιο πρόσφατος με παραστάσεις γκολ απέναντι στην Άστον Βίλα, είναι φυσικά ο Ντανιέλ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος ακραίος επιθετικός, είχε σκοράρει μέσα στο «Βίλα Παρκ», στις 4 Ιανουαρίου του 2023, φορώντας τη φανέλα της Γουλβς, στο 1-1 για την 19η Αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Ποντένσε, είχε ανοίξει το σκορ στο 12′, με αριστερό σουτ, μετά από πάσα του Ζοάο Μουτίνιο, αλλά αποχώρησε τραυματίας στο τέλος του α’ μέρους! Ο Ποντένσε, έχει και μία ασίστ απέναντι στη Βίλα με τους «λύκους», σε νίκη 2-3 και πάλι στο «Βίλα Παρκ», στις 16 Οκτωβρίου του 2021, για την Πρέμιερ Λιγκ. Το γκολ τότε, μετά την τελική πάσα του Ποντένσε, είχε πετύχει ο Ρομέν Σαΐς.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, …κερδίζουν 3-1,aston vila – olybiakos, …kerdizoun 3-1