Άστον Βίλα: Αναγκάζεται να μειώσει το μπάτζετ της

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στις διοργανώσεις της UEFA του χρόνου, ενώ «κυνηγάει» να τερματίσει στην πρώτη τετράδα και να μπει στο Champions League της επόμενης σεζόν.

Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα προσφέρει τεράστια οικονομική ώθηση στον σύλλογο, καθώς πρόκειται να εισπράξει πάνω από 30 εκατομμύρια λίρες μόνο εάν προκριθεί στην πρώτη φάση. Ωστόσο, η συμμετοχή

στην Ευρώπη, σημαίνει επίσης ότι τα «λιοντάρια» πρέπει να ακολουθήσουν τους ανεξάρτητους οικονομικούς κανονισμούς της UEFA.

Οι κανόνες ελέγχου κόστους της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ορίζουν ότι οι σύλλογοι μπορούν να ξοδεύουν μόνο το 80 τοις εκατό των εσόδων τους σε μισθούς, μεταγραφές και αμοιβές αντιπροσώπων τη σεζόν 2024-25, ενώ το ανώτατο όριο δαπανών θα μειωθεί στο 70% από τη σεζόν 2025-26 και μετά. Όπως αποκαλύφθηκε στους λογαριασμούς της για το 2022-23, η ομάδα από το Μπέρμιγχαμ ξοδεύει ήδη το 89% της σε μισθούς στο σύλλογο.

Η Premier League έχει υιοθετήσει παρόμοιους οικονομικούς κανόνες από το 2025 και μετά, οι οποίοι θα περιορίσουν τις δαπάνες στο 85% των εσόδων των συλλόγων, ωστόσο οι ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες της UEFA. Αξίζει να σημειωθεί, πως η Άστον Βίλα ήταν ένας από τους τρεις συλλόγους που καταψήφισαν τους παραπάνω κανονισμούς, μαζί με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Μάντσεστερ Σίτι.

Keywords
Τυχαία Θέματα