Αταλάντα-Γιουβέντους 0-2: «Διπλό» 2ης θέσης με ανέλπιστο πρωταγωνιστή (hls)

Ο Σάμουελ Άιλινγκ Τζούνιορ έμελλε να κρίνει το ντέρμπι στο Μπέργκαμο ανάμεσα στην Αταλάντα και την Γιουβέντους! Ο 19χρόνος Άγγλος επιθετικός της «Μεγάλης Κυρίας» στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη Serie A, σκόραρε το πρώτο του τέρμα στο 56ο λεπτό και χάρισε στη Γιουβέντους ένα πολύ κομβικό τρίποντο.

Η Αταλάντα πίεσε μετά το γκολ της Γιουβέντους, αλλά βρήκε δύο φορές

εμπόδιο στη προσπάθεια να ισοφαρίσει το ματς. Αρχικά, με τον Τέιν Κόπμεϊνερς στο 75′, όπου ο Σέζνι επέκρουσε εντυπωσιακά και δευτερευόντως με τον Νταβίντε Ζαπακόστα στο 90′, με το αριστερό δοκάρι να σταματά την προσπάθεια του Ιταλού.

Στο 90+8′ ήρθε η θεία δίκη στη κόντρα επίθεση, με τον Φεντερίκο Κίεζα να σερβίρει στον Ντούσαν Βλάχοβιτς και τον Σέρβο επιθετικό να διαμορφώνει το τελικό 0-2.

Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας επιτυχία της Γιουβέντους μετά από ενάμιση μήνα, με την τελευταία να χρονολογείται στα μέσα Μαρτίου (19/03) στην έδρα της Ίντερ (0-1). Έτσι η ομάδα του Μάσιμο Αλέγκρι έφτασε τους 66 βαθμούς και εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Λάτσιο, για να ανέβει στη 2η θέση της Serie A με τέσσερα παιχνίδια να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Η Αταλάντα από την άλλη, είδε το σερί των τριών νικών να σταματά και το όνειρο του Champions League να απομακρύνεται. Έμεινε στους 58 βαθμούς και απέχει πέντε από την 4η Ίντερ και τρεις από την 5η Μίλαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα