Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 3-2: Τον «έριξε» από την κορυφή με βοήθεια… Μπρινιόλι!

Με μία σπουδαία εμφάνιση και ανατροπή στη 14η στροφή της Stoiximan Super League, ο Ατρόμητος πήρε τεράστια νίκη με 3-2 επί του Παναθηναϊκού και τον «έριξε» από την κορυφή.

Εξαιρετική αντίδραση των γηπεδούχων, που εκμεταλλεύτηκαν την κακή εμφάνιση του

Μπρινιόλι και όλης της αμυντικής γραμμής των φιλοξενούμενων για να επιστρέψουν από το εις βάρος τους 1-0 με το πέναλτι του Ιωαννίδη (38’), που διαμόρφωσε και το τελικό σκορ με τον ίδιο τρόπο (90+3′).

Κομβικό σημείο του αγώνα το 1-1 του Έντερ (45+2’), το οποίο ήρθε από την κακή έξοδο του Ιταλού γκολκίπερ! Βέργος (50’) και Ρομπάιγ (64’) έφεραν… τούμπα την αναμέτρηση και έδωσαν το τρίποντο στην ομάδα τους.

Με αυτό το σύνολο του Σάσα Ίλιτς βρίσκεται πλέον στους 15 βαθμούς και ισοβαθμεί με τον ΟΦΗ στη όγδοη θέση.

Από την απέναντι πλευρά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε τους παίκτες του να μην ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του αγώνα και να «πληρώνουν» όλα τα λάθη τους.

Ύστερα από αυτή την ήττα είναι (για την ώρα) στη δεύτερη θέση με 31 βαθμούς, έναν πίσω από τον ΠΑΟΚ, με την ΑΕΚ να έχει και αυτή την ευκαιρία να την προσπεράσει εφόσον κερδίσει στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό (18/12, 17:00)!

Παράλληλα ο Ολυμπιακός μπορεί να τον «πιάσει» αν από τη μεριά του περάσει από την έδρα του Πανσερραϊκού (18/12, 18:00 Novasports).

Τα πλάνα των προπονητών

Σε σχηματισμό 4-3-3 «κατέβασε» τον Ατρόμητο ο Σάσα Ίλιτς. Ο Τσιντώτας πήρε θέση στα γκολπόστ, με τους Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τζαβέλλα και Ντε Μποκ τετράδα στα μετόπισθεν.

Κούντε, Καμαρά και Έντερ βρέθηκαν στον άξονα, με τους Ρομπάιγ-Βαλένσια πλαισίωσαν τον σέντερ φορ, Βέργο.

Από την άλλη πλευρά, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε αλλαγές στην 11άδα του Παναθηναϊκού, αναγκαστικές και μη… Ο Μπρινιόλι πήρε θέση στο τέρμα, με τους Κώτσιρα, Σχένκεφελντ, Γεντβάι και Χουάνκαρ τετράδα στην άμυνα.

Πέρεθ, Βιλένα τα χαφ, με τον Μπερνάρ σε ρόλο «10». Παλάσιος-Μαντσίνι ήταν στα άκρα, με τον Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Άρχισε μετά το μισάωρο

Τα πατήματά τους «έψαχναν» στα πρώτα λεπτά του ματς οι δύο ομάδες, με αξιοσημείωτη στιγμή τα… πυροτεχνήματα εκτός γηπέδου! Οι φίλαθλοι του Ατρόμητου βρήκαν αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της Κυβέρνησης να «κλείσει» όλα τα γήπεδα της Stoiximan Super League.

Ο Παναθηναϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, δίχως να απειλεί την εστία του Τσιντώτα. Παρά την πίεσή τους οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έβρισκαν χώρο ούτε να μπουν στην αντίπαλη περιοχή, ούτε εκτός για να δοκιμάσουν κάποιο σουτ.

Από τη δική τους πλευρά οι Περιστεριώτες ήθελαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Το πλάνο τους έβγαινε στο αμυντικό κομμάτι, αλλά η μετάβαση της μπάλας στην επίθεση δεν πήγαινε καλά…

Με άλλα λόγια, οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν στο πρώτο κομμάτι του αγώνα…

Ως το μισάωρο, πλην των πυροτεχνημάτων το μόνο που είχε συμβεί ήταν ένα σουτ του Ιωαννίδη στο 15’, το οποίο κόντραρε και κατέληξε… αργά στην αγκαλιά του γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Πλην αυτής, το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό! Κάτι που άλλαξε μετά το 30’…

To… 13άρι του Ιωαννίδη και το λάθος του Μπρινιόλι!

Στο 31’ ο Βαλένσια είχε την πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης, με τον Μπρινιόλι να του λέει «όχι» με μια εξαιρετική απόκρουση! Τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά του «τριφυλλιού» να φτάσει κοντά στο γκολ, σε φάση διαρκείας. Αρχικά ο Παλάσιος και εν συνεχεία ο Βιλένα προσπάθησαν να νικήσουν τον Τσιντώτα, δίχως να το πετύχουν.

Η αλλαγή ρυθμού έφερε τον Παναθηναϊκό στην περιοχή στο 37’, με τον Παλάσιος να παίρνει πέναλτι από τον Κεσχρίντα! Ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0 στο 38’, με το έκτο του γκολ στο πρωτάθλημα και 13ο συνολικά στη σεζόν.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι «πράσινοι» θα πήγαιναν με το υπέρ τους 1-0 στο ημίχρονο, ο Ατρόμητος ισοφάρισε στην τελευταία φάση του. Στο 45+2’ ο Κούντε εκτέλεσε φάουλ από τη μεσαία γραμμή, ο Μπρινιόλι πήγε… βόλτα και ο Έντερ πετάχτηκε και «έγραψε» το 1-1 του 45λεπτου!

Ανατροπή με Βέργο και Ρομπάιγ

Με το μομέντουμ υπέρ του επέστρεψε από τα αποδυτήρια ο Ατρόμητος και μετουσίωσε την… παγωμάρα του Παναθηναϊκού σε δεύτερο γκολ!

Στο 50’, ο Βέργος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την εξαιρετική σέντρα του Ασεβέδο, ύστερα από φάση διαρκείας και έφερε… τούμπα το σκορ! Ο Έλληνας φορ νίκησε στην εναέρια μονομαχία του τον Γεντβάι, ο Μπρινιόλι ήταν στο πρώτο δοκάρι και έτσι το 2-1 υπέρ των παικτών του Ίλιτς ήταν γεγονός…

Οι «πράσινοι» χρειάστηκαν εννιά λεπτά για να… αφυπνιστούν. Στο 57’ ο Μαντσίνι βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας, έκανε τη σέντρα στον Παλάσιος, ο οποίος πήρε την κεφαλιά—ψαράκι από τη μικρή περιοχή, δίχως όμως να είναι εύστοχος!

Μία στιγμή που εφόσον είχε ευτυχή κατάληξη θα εξεταζόταν ενδελεχώς από τον VAR. Αυτό διότι την ώρα που έκανε την κίνησή του ο 27χρονος εξτρέμ, πριν το γύρισμά του, ενδεχομένως να ήταν σε θέση οφσάιντ…

Αντί όμως για ισοπαλία, το ματς πήγε στο 3-1! Στο 64’ ο Ρομπάιγ βγήκε στην αντεπίθεση, βρέθηκε απέναντι στον Μπρινιόλι, εκείνος έκανε κάτι σαν έξοδο και ο άσος των γηπεδούχων έσκαψε την μπάλα από πάνω του για το τρίτο τέρμα της ομάδας του!

Στο 76’ ο Αράο έπιασε την κεφαλιά ύστερα από στημένη φάση, αλλά δύο συμπαίκτες του δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα! Χαμένη ευκαιρία για τους «πράσινους», που έβλεπαν το θετικό αποτέλεσμα να απομακρύνεται…

Στο 89’, το σουτ του Μαντσίνι σταμάτησε στο δοκάρι του Τσιντώτα!, όμως ο Ιωαννίδης στο 90+3′ μείωσε σe 3-2 και με δεύτερη εκτέλεση πέναλτι. Την παράβαση έκανε ο Ντε Μποκ, με τον Διαμαντόπουλο να τη δίνει ύστερα από την παρέμβαση του VAR.

Τελικό σκορ, 3-2…

Η ταυτότητα του ματς:

14η αγωνιστική Stoiximan Super League

Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

ΒΟΗΘΟΙ: Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου, Γεώργιος Χριστάκογλου

4ος: Κωνσταντίνος Ανδριανός

VAR: Σπύρος Ζαμπαλάς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 29’ Κούντε, 37’ Κεσχρίντα – 74’ Πέρεθ, 82’ Βιλένα, 90+7′ Κλέινχεϊσλερ

ΣΚΟΡΕΡ: 45+2’ Έντερ, 50’ Βέργος, 64’ Ρομπάιγ – 38’ (πεν.), 90+2’ (πεν.) Ιωαννίδης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ίλιτς): Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Κούντε, Καμαρά (87’ Φριτζόνσον), Έντερ (90+4’ Ιμερέκοφ), Ρομπάιγ (87’ Γιουμπιτάνα), Βέργος, Βαλένσια.

Στον πάγκο έμειναν οι: Μαρκετζάνι, Κιβρακίδης, Κούεν, Αθανασίου, Έρλινγκμαρκ, Ντιρκς

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Γεντβάι (68’ Αράο), Σχένκεφελντ, Κώτσιρας (68’ Βαγιαννίδης), Χουάνκαρ (88’ Κλέινχεϊσλερ), Πέρεθ, Βιλένα, Μπερνάρντ, Παλάσιος (68’ Σπόραρ), Μαντσίνι, Ιωαννίδης.

Στον πάγκο έμειναν οι: Λοντίγκιν, Ζέκα, Τσόκαϊ, Γερεμέγεφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα