Αζάρ: Σημάδια επιστροφής

«Ξέρω ότι τα τελευταία τρία χρόνια είχα τραυματισμούς και διάφορα θέματα που δεν με βοήθησαν, όμως, τη νέα σεζόν θα τα δώσω όλα για εσάς»! Αυτό ήταν το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Εντέν Αζάρ στους φιλάθλους της Ρεάλ Μαδρίτης μετά τη φιέστα για την κατάκτηση του Champions League της σεζόν 2021-22.

Όπως φαίνεται τα λόγια του ίσως και να ήταν προφητικά…

Για πρώτη φορά ύστερα από πολύ καιρό το βράδυ

της Τρίτης (6/9) κόντρα στη Σέλτικ ο πολύπειρος άσσος έδειξε ψήγματα του… παλιού κυριαρχικού εαυτού του, εκείνου που έκανε τους Μερένχες να τον κάνουν δικό τους από την Τσέλσι. Ο Βέλγος μπήκε στη θέση του Καρίμ Μπενζεμά στο μισάωρο της αναμέτρησης και ήταν εκείνος που ουσιαστικά οδήγησε την ομάδα του στο 3-0 επί των Σκωτσέζων. Είχε γκολ και ασίστ στο παιχνίδι, ενώ συμμετείχε και στο πρώτο γκολ που σκόραρε o Βινίσιους.

Όλα αυτά οδήγησαν σε μια εμφάνιση προ των τραυματισμών του, με τους οποίους ταλαιπωρείται συνεχώς από το 2019, όταν πήρε μεταγραφή στη Βασίλισσα της Ευρώπης.

Τα στατιστικά του Αζάρ απέναντι στη Σέλτικ:

Eden Hazard’s game by numbers vs. Celtic:

0.87 xG
94% pass accuracy
43 touches
5 touches in opp. box
4 duels contested
3 duels won
3 chances created
2 fouls won
2 shots
1 shot on target
1 goal

Welcome back. #UCL pic.twitter.com/5WkmW2B9n8

— Squawka (@Squawka) September 6, 2022

Όχι και άσχημη η παρουσία του…

Το μήνυμα του Αντσελότι και η πίστη του Κρόος

Πριν από μερικές μέρες ο Κάρλο Αντσελότι είχε τονίσει πως φέτος θα δούμε περισσότερο τον 31χρονο στο γήπεδο, μιας και πέρυσι μέτρησε μόλις 903’ συμμετοχής σε όλες τις διοργανώσεις.

«Δεν ξέρω, πρέπει να σκεφτώ αν ο Αζάρ θα παίξει ως πλέι μέικερ ή στα άκρα. Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι στον Βινίσιους αρέσει πολύ να παίζει στην πτέρυγα. Στο ματς με την Αλμερία έψαξε πολύ τον δεξιό κεντρικό αμυντικό, όπου οι χώροι ήταν πολύ μικροί. Ο Αζάρ ήταν καλός όταν μπήκε, προπονήθηκε καλά και νομίζω ότι θα πάρει λεπτά συμμετοχής αυτή τη σεζόν», τόνιζε ο Ιταλός προπονητής μετά το εκτός έδρας 2-1 επί της Αλμερίας, στο οποίο ο πολύπειρος άσσος ήταν καλός όταν μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Ναι μεν αυτή την στιγμή το… μομέντουμ φαίνεται να γέρνει προς το μέρος του, όμως μέχρι πρότινος ο ίδιος ήταν υπό παραχώρηση από τους Ισπανούς, αλλά καμία ομάδα δεν τον ήθελε! Κανείς βέβαια δεν μπορεί να τους κατηγορήσει για το ότι ήθελαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους, μιας και ως τώρα συνέχεια κάτι πήγαινε στραβά για τον Βέλγο.

Αν και επιτέλους τα πράγματα παίρνουν διαφορετική τροπή για εκείνον.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Άλλωστε όπως σημείωσε και ο Τόνι Κρόος μετά το 3-0 επί της Σέλτικ: «Δεν ήταν ποτέ πρόβλημα ταλέντου για τον Αζάρ, αλλά φυσικής κατάστασης, τραυματισμών και μερικές φορές ίσως πόσο πολύ το ήθελε! Όμως τα πήγε πολύ καλά. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι».

Η ώρα των αποδείξεων

Το πρώτο βήμα για τον Αζάρ λαμβάνει σάρκα και οστά σιγά-σιγά, αλλά ο δρόμος για να βρεθεί εκ νέου σε τοπ επίπεδο είναι ακόμα μακρύς. Πέρυσι έβγαλε μόλις ένα 90λεπτο στις 23 εμφανίσεις του και φέτος για την ώρα δεν έχει αρχίσει σε κανένα ματς της Ρεάλ βασικός.

Στόχος του είναι να αποδείξει επιτέλους πως μπορεί να σταθεί στην ομάδα και να βγάλει κάποια από τα 120 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του. Αυτό που προέχει πάντως είναι να μείνει υγιής και όλα τα άλλα θα έρθουν…

Keywords
Τυχαία Θέματα