Μπάγερν Μονάχου: Θέλει «αθλητική αναπροσαρμογή» με Αλόνσο

Οι ήττες από την Μπάγερ Λεβερκούζεν, τη Λάτσιο και πιο πρόσφατα από τη Μπόχουμ την Κυριακή, άφησαν τους Βαυαρούς, οκτώ βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο της Bundesliga Μπάγερ Λεβερκούζεν, με 12 αγώνες να απομένουν.Αντιμετωπίζουν επίσης το ενδεχόμενο αποκλεισμού στη φάση των “16” του Champions League, μετά την ήττα στη Ρώμη (1-0). Προσθέστε και τον απίστευτο αποκλεισμό στο Κύπελλο Γερμανιας, από τη Σααρμπρίκεν, ομάδα τρίτης

κατηγορίας, για να γίνει κατανοητό, γιατί το χαρτί “Τούχελ”, κάηκε. Η Μπάγερν έχασε τελευταία φορά τρία συνεχόμενα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις στο τέλος της σεζόν 2014-15 υπό τον Πεπ Γκουαρδιόλα, αν και η ομάδα είχε ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο στη Bundesliga μέχρι τότε.

Όπως εξήγησε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μπάγερν, Γιαν-Κρίστιαν Ντρέσεν, ο σύλλογος θα υποβληθεί σε «αθλητική αναπροσαρμογή» το καλοκαίρι. Και αυτή η «αθλητική αναπροσαρμογή», έχει όνομα. Τσάμπι Αλόνσο. Σύμφωνα με το Sky Germany, η Μπάγερν έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον Αλόνσο, ο οποίος έπαιξε για τρία χρόνια στο τέλος της ποδοσφαιρικής καριέρας του.

Bayern have already contacted Xabi Alonso’s representatives. However, the Spaniard is now fully focused on Leverkusen. Nevertheless, Bayern have ‘good to very good chances’ of getting Alonso in the summer. Liverpool are also interested [@Plettigoal, @SkySportNews] pic.twitter.com/EHdrvHLawj

Bayern & Germany (@iMiaSanMia) February 21, 2024

Μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στον επίσημο ιστότοπο της Μπάγερν, τον Μάρτιο του 2023, ο Αλόνσο όταν ρωτήθηκε γιατί αποφάσισε να επιστρέψει στη Bundesliga ως προπονητής, ανέφερε: «Έχει να κάνει με την εμπειρία μου ως παίκτης στην Bundesliga και τα τελευταία χρόνια που πέρασα στην Μπάγερν. Εκείνη η εποχή είχε μεγάλη επιρροή πάνω μου».
Ο Ισπανός, ωστόσο, ενημέρωσε τη Μπάγερν, ότι δεν έχει καμία πρόθεση να σκεφτεί το μέλλον του επί του παρόντος και όλη του η εστίαση παραμένει στο να οδηγήσει τη Λεβερκούζεν προς έναν απίθανο θρίαμβο τίτλου.

Η Μπάγερν θα αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό από τη Λίβερπουλ, η οποία επίσης θέλει να χρίσει τον Αλόνσο ως τον διάδοχο του Γιούργκεν Κλοπ. O Γερμανός τεχνικός δημοσιοποίησε την απόφαση του να παραιτηθεί το καλοκαίρι μετά από εννέα χρόνια δόξας στο Άνφιλντ.
Η ισπανική αγορά δεν ήταν ποτέ στις προτεραιότητες της Μπάγερν. Ο Χάβι Μαρτίνεθ,το 2012, έγινε ο πρώτος Ισπανός παίκτης που φόρεσε τη φανέλα των Βαυαρών και έκτοτε μόλις άλλοι επτά ποδοσφαιριστές, συν τον προπονητή Πεπ Γκουαρντιόλα, προέρχονταν από την Ιβηρική. Ο Τσάμπι Αλόνσο μπορεί να γίνει όμως, ο πρώτος Ισπανός που θα έχει υπηρετήσει τον σύλλογο και ως ποδοσφαιριστής (3 χρόνια-5 τρόπαια) και ως προπονητής. Μετά το πολύμηνο σίριαλ με τον Εμπαπέ, θα αναλάβει δράση το σίριαλ Αλόνσο το καλοκαίρι….

Keywords
Τυχαία Θέματα