Μπάιντεν για ενεργειακή κρίση: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας η απόφαση για τον φόρο στα καύσιμα – “Ναι, το σκέφτομαι”

Αντιμέτωπος με την ενεργειακή κρίση και τις επιπτώσεις της στην αμερικανική οικονομία ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε τη Δευτέρα στους δημοσιογράφους ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ληφθεί μια απόφαση για το αν θα αρθούν οι ομοσπονδιακοί φόροι στα καύσιμα.

“Ναι, το σκέφτομαι. Ελπίζω να έχω μια απόφαση, με βάση τα στοιχεία που εξετάζω, μέχρι το τέλος της εβδομάδας“, είπε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχολίασε επίσης ότι θέλει “απαντήσεις” στο ερώτημα γιατί οι εταιρείες ενέργειας δεν διυλίζουν

περισσότερο πετρέλαιο.

Η υπουργός Ενέργειας Τζένιφερ Γκράνχολμ είπε στο CNN την Κυριακή ότι ο πρόεδρος αξιολογούσε μια παύση στον ομοσπονδιακό φόρο για να μειώσει τις τιμές, προσθέτοντας ότι μια τέτοια κίνηση “δεν είναι εκτός τραπεζιού”.

Τα μέτρα που εξετάζει ο Μπάιντεν

Η σκέψη έρχεται καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές της βενζίνης και τον πληθωρισμό, που βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών.

Η παύση του ομοσπονδιακού φόρου είναι μεταξύ των διαφόρων επιλογών που εξετάζει η κυβέρνηση Μπάιντεν για τον έλεγχο του πληθωρισμού και την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου. Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν δήλωσε την Κυριακή ότι ορισμένοι δασμοί στην Κίνα που κληρονόμησε από την κυβέρνηση Τραμπ δεν εξυπηρετούν “κανένα στρατηγικό σκοπό” και πρόσθεσε ότι ο Μπάιντεν σκέφτεται να τους αφαιρέσει ως μέσο μείωσης του πληθωρισμού.

Πηγή: ΤΗΕΤΟC

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπάιντεν, Μέχρι, – “Ναι,bainten, mechri, – “nai